Pozitif olmak için çaba sarf etmemek, ölüm fermanını imzalamak demektir. Negatif düşünceler, hali ile negatif bir ruh haline çeker ve üzücü olayları çeker bize.
"İyi düşünelim, iyi olsun" bu söz laf olsun diye söylenmiş bir söz değildir. Bu sözün anlamını benimseyen bir zihin, mutluluğu yakalamış oluyor bence. Kötülükten bile iyilik doğurur. Şimdi, bu sözü şöyle cevirelim "Kötü düşünelim, kötü olsun" hali ile kötü olayları çeker ve iyi şeyler de bile kötülük görürüz. Mantık çok basit ama faaliyete geçirmesi biz insanlara zor geliyor.
Hayat felsefemin temelini oluşturan şey pozitif olmak. Ben her daim pozitif olmaya odaklıyım. Konu ölüm olmadığı sürece, pozitif olabilirim. Ölüm dışında beni çok üzen bir olaya maksimum beş dakika üzülürüm. Ve kendime gülecek birçok şey bulurum. Çünkü hayat üzülmek için çok kısa. Dertler hep vardı, var olacaklar. Derdin birisi biter, diğeri başlar. Ve eninde sonunda çözülürler. Bu yüzden çok kasmaya gerek yok, anı yaşamak gerek. Sadece üzülmek de değil mesele. İçimde hiçbir kötü duyguyu barındırmıyorum. İçimde bir gram bile kin, nefret yok. Hayatıma kötü etki eden çok insan oldu ama hiç kin beslemedim onlara. Onları hayatımdan çıkarttım ve yoluma devam ettim. Beni kötü etkileyecek hiçbir şeye izin vermiyorum.
Kesinlikle öyle. Hiç mantıklı değil. Yani tabiki sorunları çözmek için uğraşmak gerekiyor. Ancak karalar bağlamak, dünyanın sonu gibi görmek bize zarardan başka bir şey vermez.
Uğraştım fakat yeterli gelmiyor, çünkü roleplay yapmaktan yoruldum. Pozitif olmaya çalışmak veya öyleymişim gibi davranmak bende veya hayatımda bir şeyleri değiştirmedi. Hep sorunlarımla, sıkıntılarımla yüzleşiyorum her seferinde. İnanılmaz derecede yoruldum.
sürekli pozitif olmak zorunda olmadığımız gibi, sürekli negatif olmak zorunda da değiliz. Ama herşeye olumlu bakıp dertlenemeyen insanlarda beni sıkıyor açıkcası.
Ben uğraşmıyorum, çünkü zaten herşeye pozitif yaklaşıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır çünkü pozitif olamıyorum. En çok istediğim şey sevgi, aşk ama güzellik algılarına uymadığım için (boy, omuz, ten rengi vb.) evde kaldım; sürekli sinir, stres ve üzüntü yaşıyorum.
Tamda baskalarina yaranmak icin karakterinden odun vermektir ben. nagatif bir insanim pozitif olmak icin ugras versem kimler icin ugras verecegim sokak hayvanlarinami evcil hayvanlarami yoksa kime
Pozitif olmak insana mutluluk verir. Hayatında seni derinden üzecek ciddi şeyler yoksa ve negatifsen sürekli kendini yıpratmaktan başka bir şey yapmıyorsun demwktir