Öleceksin.. Mutlu ol her anında. Proleterya ile fazla muhatap olup kendini üzme. Kendi zümrenle dolaş ve şen kahkahalar at. Sen bizi eziyorsun dediklerinde çünkü “eziksin” diyebilecek kadar pislik olabil. Sakın acıma insanlara çünkü acıdığın her k. öpek bir gün seni ısıracak düzeyde senin sayende güçlenir. Onlar her zaman güçsüz köpekler olarak kalsın çevrende. Bu ezik köpekler genel itibariyle nankör olurlar.
Acıma duygunu içinde yaşayabilirsin ama acıdığın hiçbir kimseyi çok da güçlü hale getirme gafletinde bulunma sakın. Dediğim gibi insanlar nankördür, ben yardım etme demiyorum g. erizekalıcasına ve kendinden geçercesine kendini verircesine ve ve fedakarlıktan ölürcesine sakın bir insana yardım etme!!! Çünkü mutlaka dönüp senim ağzına edecektir bu yardımların sonucunda.
Her şeyde ölçülü ol.
Bu, sevgidede böyle.
Ortalama sev. Yine kendinden geçercesine sakın sevme bir kimseyi. Normal sev. Eğer kendinden geçercesine sevdiysen es kaza sakın bunu belli etme karşındakine çünkü o da dönüp senin ağzına edecektir demek beni bu kadar çok sevdin diye. Dediğim gibi insanoğlunun çoğunluğuna yakını nankördür. Çok fazla verdiğinde arpası fazla gelir ve azar. Az verdiğinde solar ölür. Orta şiddette vereceksin yemini suyunu. Çok sevdiysen de içinden sev sürekli söyleme bunu ona. İçine göm aşkını yoksa onu kaybedersin sana olan ilgisi yok olur. Çünkü nasılsa senden edinilimini almıştır ve senden alacağı bitmiştir…
Annenin ve babanın söyledikleri her zaman da doğru değildir aslında bunu bil. Bazen çıkarcı anne ve babalar da olabilir bu dünyada. Kendi şa’şalı hayatları ve gösterişli çevrelerine uygun insanlar seçebilirler sizin hayatınıza da. Ve sizi sözleriyle kör edebilirler ilk gençlik yıllarınızda. Siz her ne kadar ben biliyorum sansanızda 20 yaşında neyi bilebilirsiniz ki? 50 yaşındaki bir anne baba kadar?
Ağızlarından çıkan her söz doğru sanacak kadar aptallaşmayın. Öncellikle sorgulayın mantıklı mı diye. Gerçekte kendi statülerinin devamını düşünenler ve bir de sizin mutluluğunuzu düşünenler vardır. İkisinin farkını iyi anlayın. Gerçi körlüğünüz sonradan geçecek ama hayatınızın çok çok ilerisinde ve iş işten çoktan geçtikten sonra…
Hayat sizin hayatınız ve çok çabuk geçecek.
İyi planlayın ve asla a. ptalca hareket edip zamanı boşa harcamayın.
Sizi mutsuz eden hiçbir insanı yanınızda tutmayın onu göndermek canınızı yaksa bile onu silin…
Kendinize güvenin ve bu dünyada yapayalnız kalsanız bile sizi besleyecek tek enerjinin de yine siz olduğunu asla unutmayacak biçimde hiç kimseden beklentisiz yaşayın….
birini kaybettiğin zaman asla onsuz yaşayamam falan deme ALLAH öyle bir yaşatıyor ki onsuzluğa alışıyorsun bir zaman sonra ya da alışmak zorunda kalıyorsun...
Hastanedeyken yanımda yatan kız benden kendini sevmesi, kendine değer vermesi, kendine vakit ayırması gerektiğini öğrenmişti. Eve döndüğümde ben de senin gibi olacağım demişti. Ne yaptı bilmiyorum? Çünkü hastanede yatıyor olmamıza rağmen her sabah kişisel bakımımı yapar eşim ya da tanıdığım biri geldiği zaman kıyafetlerimi değiştirir akşamları yüzüme maske yapardım.
Bekar arkadaşlarıma evlilikle ilgili hep şöyle söylerim “herkes bu hayatta bir kere başını yakmalı😅” Bir de şu sözü yeri geldikçe söylemeyi severim “Deveye diken, insana da s* ken yaranır”