Şöyle bir durum var; paraya herkesin ihtiyacı var ve değer vermeyen de yok denecek kadar azdır. Ancak paraya verilen değer, kişinin sevdiği insanların önüne, merhametinin önüne geçiyorsa, para için insan satıyor ve karakterinden ödün veriyorsa ben orada durmam. Cimrilik gibi huyları da buna dahildir. Para yaşamak için şarttır. Ama insanlar paradan çok daha değerli olmalıdır.
Cimri olmadığı gibi para yönetiminde de usta olsun ve işten, yatırım yapmaktan anlasın isterim. Yine de aramızdaki diyalog ağırlıklı olarak sevgi, aşk konusunda olursa memnuniyet duyarım..
Hayatımda böyle bir kız vardı. Birgün iki kız, iki erkek içtik. Cebinden bir kuruş çıkmadı. Çok da sallamadım. Sonraki gün kahvaltı ettik yine elini cebine sokmadı. Aradan biraz zaman geçti. Mesaj attı, burger yiyelim şunu bunu yapalım vs. İşim vardı. Bir ara yine yazdı. Bunu motorla evden aldım saat 8-9 arası Ercan Burger'e gittik. Kank ben bir yedim bir yedim.. ekstra yan ürün. Hesabı buna da kitledim. Karttan çektirmişti varoş.
Kızlar Bir Adım Öne evet itici oluyor mesela kaynanm bir şey alıyoruz hediye burnumuzdan getiriyor bunamı para verdiniz diye evi kalubeladan kalma eşylarla dolu kombiyi yazın açmaz suyu güğümlerde kısık ateşte ocakta ısıtır zorunlu olmadıkça hiç birşeye para vermez ışık yakmaz karanlıkta oturur musluğu biraz açsak kıymaeti koparır ona göre çiçek yetiştirmek bile müsriflik çünkü su gidiyor ayakkabı almaz torununun eski ayakkabılarını ister giyer en son 120 tlik elektrik faturası geldi diye kadın hasta oldu 3 gün yatak döşek yattı
Öyle bir babam vardır yani paraya çok düşkün çok parası var ama çok bencil, cimri ve umursamaz dır.. kendisine cimri demez tutumlu der. o yüzden hiç sevmiyorum onu.. Onunla normal konuş ama kesinlikle bir şey isteme. Yoksa sigortaları atar. Parayı sevsin ama gerektiği yerde harcamasını da bilsin, gerektiği yerde saklamasını da bilsin.
Nefret bir durum. Hem karşı cinste hem de hemcinslerim arasında paraya tapanlarda.
Çok şükür baba evinde parayı pulu gördük bu yüzden adamlık vasıfları bana yetiyor. Hiç bir adam beni parasıyla eviyle arabasıyla etkileyemez. Sonradan görme kadınlarda işe yarar o taktikler.
Paraya düşkün olmayan ne erkek ne de kadın vardır en azından düşüncelerinde vardır yine vardır. cok kazanıpta parayı yemeyen düşkündür aslında. benim yakın akrabalarım var böyle o kadar zenginler. iki erkek çocukları var 30 yaslarinda evde tek araba var opel astra eski iki dairesi var yazlık almıyorlar otelede gitmezler tatile. ne zaman gitsem tavuk yerler hiç mangal yaptıklarınida görmedim. düşkün bunlar işte. milyonlarca dövizler var
Kendisi çalışıp harcıyorsa sorun etmem; ama parası bitmiş ve parama göz dikerse itici olur. Malum düğün birikimi yapmaktayım ve evimin kredi borcunu ödüyorum diye harcama sınırını yükseltemiyorum. Tek başıma maksimum 50 lira harcarken, 2 kişi 75 liraya kadar sınırlı. Sanki radara girmişim gibi bu sınırı aşamıyorum. :D Millet 150-200 lirayı rahat harcarken, hayat pahalılığı yüzünden 100 liranın altını seyreden tek ben oluyorum.
Düşkünlük derken nasıl? Çok mu harcıyor yoksa harcamaya mı kıyamıyor? Ya da bunlardan ayrı olarak parayı çok sevmesi mi söz konusu? Hepsi ayrı sıkıntı ve kötü bir özellik bence. Sadece fazla parasının olması isteği normal, onu ben istiyorum ndgdjd
Paranın üstüne ne kadar çok düşerseniz o kadar fakir olursunuz hayatı akışına bırakın. zengin olmalıyım çok param olsun diye düşünüp bu mesajı bir defalığına evrene iletin sonrada birdaha o konuyu hiç düşünmeyin 🧘
Evet itici bulurum her şey para değil para lazım oldumu insanın hiç parası yoksa çalışıp bir şekilde kazanabilir aklını kullandimi ama dediğin gibi paraya düşkünse paraya düşkün insanlar her şey yapar bence uzak durmak en doğrusu her cins için de
Fazlasıyla.. hayata para olarak bakmak bana fazla itici.. zevk almak için sadece para gerekmiyor.. öyle olsa fakir insanalrin huzuru zenginlerden çok daha kötü olurdu. Ama durum tersi nerdeyse 🙂
Aşırı düşkünse karşıdaki kişiyi her türlü gün gelir satar. Yani satın alınmaya müsait canlıdır.😀 Şükretmeyi bilecek ve yeri geldiğinde hakkını da savunacak. Kafam dumanlı olduğu kadar varmış. 🤣🤣🤣