Eskiden buna sinir olurdum yalan yok ama şimdi sıfır. Aksine dikkate alıyorum gelen eleştirileri. Düzeltmem gereken şeyler başka türlü düzelmiyor, insan kendini hep çok iyi görüyor çünkü. Burada da bir dış göze ihtiyaç duyuyor.😂
Farkında olmadan yaptığım hatalı davranışlarım vardır mutlaka ama ben farkında olmadığım için düzeltmem mümkün değil. Beni kötülemek amaçlı değil de gerçekten objektif olarak eleştiren birinin dediklerini önemserim tabiki de. Mantığıma yatıyorsa düzeltmeye de çalışırım. Aslında umursamamak yerine herkesin hayatında böyle dobra insanlar olmalı.
Değer verdiğim birisiyse ve gerçekten kendime bakıp, bu özelliğim hiç doğru değil, hoş değil, düzeltmeye çalışmam lazım diyebilirim ama umursamadığım birisi ise, keyfime göre alırım o lafı ya da almam...
Ne olduğuna bakarım önce ben bi. Ama genelde umursamam. Ve hoşuma gitmeyen özelliğim olan insandan da uzak dururum. Mümkünse benden de uzak dursunlar öyle bir durumda. Riv Riv çekemem hiç
Merak ederim ben eleştirilere de açık biriyimdir yani kibirli ve küçümseyici insanlara asla tahül edemem ama eleştiriyi anlayışla karşılayabilirim yalandan mış gibi yapılıp sahte sözcükler duymaktansa doğruyu duymayı tercih ederim yani kısaca isterse en acı söz olsun doğruysa bu beni daha az üzer. Değişmeyede çalışmam kendi benliğimi değiştirmem yani ha şu vardır benim o davranışım karşımdakini üzuyordur kırıyordur ya da herhangi bir olumsuzluga sebep oluyorsa o zaman duzeltmeye çalışırım
O biri benim hayatımda ne kadar öneme sahip. Önce bunu düşünürüm. Ardından lk soracağım soru: Neden böyle düşünüyorsun?:-) Nihayetinde söylenilen özellik yalnızca onun düşüncesi. Benden bir şey eksiltmez veya bana bir şey kazandırmaz. Ayrıca neden böyle düşündüğünü merak ederim. Bunu da bizzat kendisine sorarak öğrenmek en mantıklısı olur:-)
Sevdiğim insanlara göre otomatik olarak törpülüyorum sivriliklerimi zaten, denmesine dahi gerek yoktur. Oldukça uyumlu biriyim fakat diğer insanların ne dediği, ne düşünüğü zerre umrumda olmaz.
Bana birisi dese ki mesafeli oluşundan hoşlanmıyorum; Senin sorunun derim. Ama aynı kişi dese ki kardeşim çabuk sinirleniyorsun; o zaman eyvallah der halime tavrıma çeki düzen veririm. Benden neyi değiştirmemi beklediğine göre değişir yani.
Aradan zaman geçmişte bunu söylüyorsa bir kişi. Ben buyum derim. Ancak yeni tanıyan biri ise umursamam. Zamanla alışır yani alısmasada sıkıntı yok yolu açık olsun işi gücü rast gitsin.
Gerçekten rahatsız edecek veya zarar verecek bir özelliğim ise bunu törpülemeye çalışırım. Ego yapmam. Tabi bunu söyleyen kişi sevdiğim ve yakınım ise. Benim için önemsiz biri ise zerre umrumda olmaz.
Sinir olur rahatsız olurum biraz kafama takarim sonra takmam o beni begenmiyorsa ben kendimi beğeniyorum hiç istemiyorsa uzak durabilir muhatdabı kesebilir