Düşüncelerimden, ilişkilerimden, çevremden kısacası her şeyden bunaldım. Her şeyi geride bırakıp yeni bir hayat kurmam mümkün mü? Bir insan neden her şeyden kaçmak ister?
"Korkmak, kaçmak değildir. Ama kaçan korkuyor demektir. Ve her zaman kaçan kovalanır. Kovalanan yorulur bu böyledir."
İçimde sürekli kaçıp gitme arzusu var, bunu nasıl yenebilirim?
Kaçtım, çok uzaklara, nefes alamadığım bir şehirden, maskelerle dolaşan insanlardan kaçtım matmazel. Her şeye sıfırdan ve temiz bir şekilde başlayıp, bu huzurun devam edeceğini düşündüm. Ne kadar da aptalım, insanın olduğu her yer yeni acılar doğuruyormuş meğer. Her şeyi, içimizdeki o saklı ruhu huzurlu kılmadığımız sürece, her nereye gidersek gidelim değişen bir şey olmuyormuş ne yazık ki. Keşke kaçtığımızda bir şeyler gerçekten değişebilseydi...
Yeni bir hayat kurarsın. Tabii herşeyin ilk adımı zordur. Gerisi gelir. Yeni bir macera her zaman farklı bir deneyim kazandırır insana. Kaç, savaş. Aslında 3 tip vardır insanda. Durmak kaçmak ve savaşmak. Amerika daki okul saldırısında izlenen görüntülerde anlaşıldı ki, kaçanlara sıkarken duran hareketsiz kalanlara sıkmamamış. Bunların hepsi insanın savunma mekanizmasıdır. Kafan rahat değilse değiştir. Senin hayatın senin Yaşamın.
Zor soru... İnsan bazen düzeninin bozulmasından, hayatının alt üst olmasından korktuğu için köklü değişikliklerden kaçar, erteler. Ancak, altının üstünden daha iyi olmayacağını nereden biliyoruz?
Önce kaçıp gitme isteğinin nedenini bulmalısın ki çözüm bulasın Çünkü bu istek arzu senin içinde. Dünyanın bir ucunada gitsen seninle birlikte o arzu ve istekte gelecek. Ve sen daha karamsar bir hal almaya başlayacaksın.