İntikam alarak içinizi soğutmaya çalışır mısınız?

İntikam almalıyım diye bir hirsim olmadı asla kindar bir insan değilim. Ama kimsenin benimle oynayamayacağını anlatmak için iyi bir ders vermem gerekiyordu verdim. Ve bundan keyifle aldım. Hayatıma giren bir kadın benimle oynayabilecegini düşünüp bana yanlış yapıp beni aldatmışti.. bunu yediremedim kendime ve beni tanımayan en yakın kuzeninin kanına girip kendime bağladım. Tesadüf ya 3 veya 4 uncu bulusmamizda eski sevgilim olan kuzenine ziyarete gideceğini öğrendim ve ben bırakayım dedim. Karşısına kuzeniyle el ele çıktığımda ki o yüz ifadesini görmeliydiniz :) ardından ardı arkası kesilmeyen mesajlar tahmin edebiliyorsundur. Eski sevgilimin kuzenine üzüldüm biraz fakat buna değerdi. İyi ki yaptım hiçte pişman olmadım... Ben bunu ders olsun diye yaptım arada yanan kuzeni oldu ama yapacak bir şey yok bunu yapmasaydim rahatlayamayacaktim.
Şu yaşıma kadar asla intikam almadım. Ben insanın yaptığı her türlü yanlışın biri bir şey yapmasa dahi başına geleceğine inanırım. İlahi adalete teslim ederim kendisini ne kadar beni üzüp, canımı yaksa da bu şekilde olur. Zaten teslimiyetin verdiği iç huzur oluyor ister istemez. 🌸
En güzel intikam şekli yok saymaktır ekstra hiçbir şey yapmam. Çünkü er ya da geç yok sayılmak o insanı deli ediyor. Denendi onaylandı kaşe/imza.
hayır, bu tarz hisler yenilgi getiriyor ben direkt yok sayarım.
teşekkürler. 🍬
Ricalar
Cevap
16Cevap
Allah'a havale edip yoluma devam ediyorum..
O benden iyi intikam alır ve en güzelini yapar
Evet bazen rahatlama oluyor ama zamanıma değecekse
Hayır soğutmam çünkü
İnsanlar kötülük yaparken ufak bir şeyi
kaçırıyorlar maalesef
bir gün o kötülüğün
onun yaşamını ve hayatını engelleyeceğini
ve etkileyeceğini
Bilmeden yaparlar
Ve er ya da geç O kötülük onu bulur
İntikam almak bana göre değil,"ne yapayım da karşılık vereyim"diye düşünerek hayatın tadını bozmam. En iyisi susmak, uzak durmaq ve "adam"yerine koymamak. Anlayışlı ve güzel kalpli bir insan yalnış yapmaz zaten, yaptıysa, karaktersizdir, ne yapsam kendime zarar ederim.
Bak brother, şimdi o alev alev yanan içini Allah'a bırakıp soğutuyorsun, O senin yerine en güzel şekilde intikamini alıyor.. Sen kafa yorup çizginden ödün vermiyorsun, sana abla tavsiyesi🙃
Teşekkürler sister
İntikam almak bana göre çok boş ve anlamsız bir şey. Ben genelde böyle durumlarda Allah'a havale ediyorum hayatıma bakıyorum.
İntikam almaya çalışmak bile umursadığının bir kanıtıdır. Nötr olup umursamamak en güzeli.
İntikam alacağım diye bir hışımla ayağa kalkıp üşendim diyip yerine oturan o kız.
Ben.
Küçük şeylere kızmam, büyük olaylarda hayatımdan dirk çıkarırım intikam almaya bile değmiyor bazı insanlar.
O kadar zavallı, o kadar aciz, o kadar ezik jir mahluk oluyorki karşımdaki.
İntikam duygumu bile haketmiyor.
Hiç oluyor benim için.
aldatıldım yalanlar duydum arkamdan konuşanları duydum her ne olduysa hayatımda işte intikam almadım zarar vermedim istesem elime bir çok kez fırsat çıktı ama yapmadım.. neden çünkü yapmam kimseye zarar vermem ben
tek yaptığım defolup gitmek
İntikam insanın içini soğutmaz ki..
intikam , intikam almadığın sürece tatlı gelir hırs yaparsın , intikamını aldığın zaman ne kadar gereksiz olduğunu anlarsın.. intikam aldığın kişiyi kırıp üzersen pişman bile olursun
İntikam almayı düşünerek bile vaktimi harcayamam gereksiz insanlara. Her şeyin hesabının sorulacağı bir vakit var ki biz o anı bekleriz. Rabbim soracaktır ☺
Yeterki fırsatı yakalayayım..
Gözünü çıkarırım..
Öyle duygular barındıramıyorum ben. Bi anlık nefret geliyor o an yaptım yaptım yoksa günlerce süren bir inatla can yakmak gibi isteklerim olmuyor. Uğraşamam kimsenin bklu hayatıyla
Kimseden intikam almaya çalışmışlığım olmadı şu zamana kadar fakat bunun sebebi kimsenin canımı o boyutta yakmamış olması da olabilir, bilemiyorum.
Potansiyeli yok saymamak lazım.
İntikam alsam bana ne katkısı olacak ki? Öyle bir insanla daha fazla uğraşmanın manası nedir? Cahille sohbeti de irtibatı da keseceksin. Anında ket vurur insan kendine, anında!!!
intikam intikam doğurur
tıpkı kan davası gibi bir durum oluşturur
onun için intikam iyi bir şey değildir
Calismam. Intikamla ugrasacak biri degilim. Ben ilahi adalete inanan biriyim. Allah canimi yakandan onun acisi cikarir zaten.
İntikam almak benlik değil. Niye onunla uğraşayım ki¿! Defolup gitsin hayatımdan işte. Yoramam kendimi böyle 5 kuruş bile etmeyen insanlar için.
En büyük intikam o hiç hayatıma girmemiş gibi mutlu hayatıma devam etmek bence. İntikam almak için harcayacağım zamana yazık
Ne intikamı? Diri diri yesem içimin soğumayacağını bilirim.
Hayır
Kindarın kini en çok kendisine zarar verir
Zamanımı boşa harcamam. Hayat bu tarz şeylerle uğraşacak kadar uzun değil.
çalışmam. içimi ancak ölüm soğutur eh hapis yatmaya değer mi bilmem
Asla intikamcı değilim , intikam basit insanların işi bana göre
İntikam almak benlik değil. Allah'a havale ediyorum ama içimde ukte kalıyor, orası ayrı...
Yapılanı asla unutmam ama intikam kolay kolay almam.
Ben üşenirim hiiiiç uğraşamam.
Nasılsa eden elbet buluyor belasını.
İntikam alınca birde vicdan azabı eklenecek hiç gerek yok
Kimseden intikam almadım, herkes kendine yakışanı yapar, ben kin tutmam yoluma devam ederim.
İntikam çare değildir Mathilda, unut beni unut herşeyi. ~Leon
intikam almam kin tutmam böyleleri de benden uzak olsun oumm enerjini olumladım tamamdırs
Kinci biriyim ama intikama baş vurmuyorum.
Benlik değil
intikam alarak kendimi yıpratmam umrumda olmaz
İntikam almam
Yaparım öyle şeyler..
İntikam alacağım fakat kendimden 😂
Intikam almak beni de kötü yapar.
Ufak tefek şeylerle uğraşamam
Ilahi adalete bıraktım o halleder
Yapıyorum bırakacağım günleri bekliyorum
Hayır intikam benlik değil.
Yok saymak daha mantıklı.
Allah a havale ederim yeterli benim için.
Öyle ponçik olaylarım yok.
İntikam almam. Aciz değilim o kadar
İstesemde yapmam gereksiz
İntikam şart diğer türlü içim soğumaz 😒
Uğraşmak istemem kesinlikle
İntikam almam
Tek çare intikam
Hayır uğraşmam böyle şeylerle
evet
Hayır intikam almam
İçim soğumaz
Hayir