Okumuyorum , çalışmıyorum da işim yok para kazanmıyorum kendi ayaklarım üzerinde de hiç durmadım ne kendimi ne de düştüğüm aile konumunu seviyorum 10 yıldır depresyondayım hiç çıkamadım ki kafamda hep gelecek kaygısı var bana bakan abim annem olmasa ortada kalacağım ama hayatla savaşasım sorumluluk alasım da yok hiç büyümedim ki karakterim hep geri ezik küçük kaldı.. yıllardan beri konfor alınında zaman geçiriyorum çok kilo aldım neler kaybettim neler buna rağmen bile kendi sorumluluğumu almadım sosyalleşemedim hiç tek 1 arkadaşım yok evlenmiyeceğimde , işin kötüsü gezemiyorum eğlenemiyorum da dünyada mutsuzluğu buldum gibi sanki hiç bir şey yaşamadığım halde zevk alamıyorum hiç bir şeyden hiç hayallerim yok umudum yok hayattan zerre beklenti içinde değilim ne olacak bu işin sonu sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendine bu kadar haksızlık etme bence... Ne durumda olduğunun farkındasın en azından.
Artık neler yapman gerektiğini biliyorsun. Sadece iradeni kontrol edip kendini biraz zorlaman yeterli olucak. Yani hemen konfor alanından çıkman lazım. Çünkü orada kaldığın sürece hiç bir şey yapamama isteği her zaman gelip gelicek ve bu içinde bulunduğun tatsız durumdan kurtalamayacaksın.
Şimdi yapman gereken ilk şey bazı köklü kararlar almak olucak. Ve kendine öyle sözler vereceksin ki hiç birini es geçmeyeceksin! Aslında şimdi çıkıp bir iş arasan üzelikle de bu sıcakta iş araman işverem açısından senin ne kadar bir işe ihtiyacın olduğunu anlatmaya gerek kalmaz. Bence şimdi suyunu al ve akşama kadar iş aramaya çıkmalısın.
Akşama kadar iş bulamadan dahi en azından bir şeyler yapmayı denediğim akşam vicdanın rahat olucak. İş bulana kadar bu büyle d evam et.
Bulduktan sonra da namaz başla, namaz senin hayatını düzene sıkacaktır. Hatta şimdi de başlıyabilirsin namaza...
Bu süreç içerisinde kendini değerli bulacaksın emin ol.
Ailen ve çevrendeki insanlar da artık sana değer vericek, fikirlerini önemsiyecekler.
Şimdiden yolun açık olsun.233 Yorumla
Soran+1 yılNe çektiğimi ne yaşadığımı bir bilsen.. eziğim ben.. peki bu hayatın enkazları ne olacak vücut çatlakları boy kısalığı kendini geliştiremiyiş , bir işe müracat etmiştim havaalanı temizlik işi dayamın oğlu beni sokacaktı ama aramadılar , bana kim iş verir ki lise 1 terk engelli kimliği olan adama , Havaalanı işine girecektim savaşdan alımlar durmuş mu ne aramadılar beni başka bir iş yok maalesef aramadık mı , ben dışarı çıksam tek başıma kaybolacakmışım hissine kapılıyorum ne iş araması.. Namaza şimdi başlayamam çünkü mastürbasyon bağımlısıyım , ben konfor alınımda kaldığım süre 10 yıldır neler yapıyorum bilsen zevk ve zaman geçmesi için ,
Cevap sahibi+1 yılNerler çektiğini bilemem ama her kesin hayatta çektiği bir sürü sıkıntılar vardır. Ben de iki önce 500 bin TL para kaybettim ve bir ay depresyona girdim. Para babamındı ve ben onun yüzüne hala bakamıyorum ama şimdi her şey düzeldi hatta daha da güzel oldu. Bazı tatsız durumlar iyiye inkılap eder. Benim durumum da aynı öyle oldu. Neyse beni boş ver elim de senin sorunu çözelim. Şimdi önce şu mastürbasyon bağımlılığından kurtulman lazım. Bunun içinde sana bir link yollayacağım. Eğer sen bu bağımlılıktan kurtulamazsın sana yardımcı olamam.
Cevap sahibi+1 yılBu videolar inşallah seni bu bağımlılıktan kurtarır
Soran+1 yılBen bir tek bu mastürbasyon hastalığından bir tek şeyle kurtulabilirim iş arkadaş sevgili sosyallik bunlar olunca zaten yapmam hiç bir uğraşım yok diye hayatta yapıyorum... o kadarda fazla mastübasyon bağımlısı değilim hayatım yok diye yapıyorum az önce şok markete gittim 51 lira tuttu 50 verdim 1 lira borçlandım kasiyer 2 erkek oğlan bana acıdı torbama kattı aldıklarımı halime acıdılar boyum kısa şişmanım ve hayatta bir hiçim.. yemek yemek için hayatta varım keyif için
Cevap sahibi+1 yılSen benim dediklerimi yapmaya çalış, çevrendeki insanların süylediklerine bakma. İnsan çok değerli canlıdır. Allah "yere göğe sığamadım mümin kolumun kalbine sığdım" dememiş mi?
Yani sen önemli birisin. Sadece içindeki kümürü elmasa çevirmen için o kümürü biraz baskı altına alman lazım. Gerisi gelir zaten. Karamsar olma.
Hadi harekete geç...
Bak sana değer verdiğimi için ders çalışmayı bırakıp tanımadığım birine (seninle) ilgilenmeye çalışıyorum.
Soran+1 yılAynı senin gibi biri de vardı instagramdan o da Allaha bol bol dua et diyordu ama yapmadım , yapamadım Ah güzel kardeşim karamsar olmamak elde mi herkesin bir hayatta amacı beklentisi umudu var ve insanlar mutlu herkes benim çektiğim hayatı yaşamıyor ki.. ben hala olabilecek olumsuzları düşünüyorum işe gir gerisi gelir demek kolay ya benim büyümemiş karakterim içim ezikliğim ne olacak
Cevap sahibi+1 yılSen ilk doğduğunda hemen yürüyüp koşabiliyor muydun, hayır. Bu özgüven ve de zamanla olan bir şey. Kitap okuyarak, gezerek, sosyalleşerek özgüven sahibi olabilirsin. Bakkaldan iki kilo özgüven alabilir miyim diye bir şey yok hayatta. Her emek ister.
Cevap sahibi+1 yılAllah boş duranı sevmez. Eğer sevilmek istiyorsan çalışman lazım. Umudunu Kaybetme filmini izledin mi bilmiyorum ama izlemditsen izlemeni öneririm
Soran+1 yılAnlıyorum ama dönüp de bir kalıbıma halime bakıyorum ben bu muyum diye değişebileceğime inanımıyorum benden adam olur mu 10 yıldır hayattan kendimi nasıl soyutladım ben biliyorum... bende biliyorum hiç bir şeye emek vermeden olmayacağını ancak karakterim değişir mi çok zor
Soran+1 yılEvet ben hiç çalışmadım emek yok Allah sevmiyor sevmediği gibi de çalışmamanın kötü oluşlarını yaşıyorum ben üstümde şişman yaşayarak saç baş kötü olarak.. ama nasıl çalışayım sorumluluk gözümü korkutuyor sonunda sanki büyük adam olucaz diyorum okul hayatı bitmiş kim ne yapsın beni diyorum hak etmiyorum gibi hiç bir şeyi benimde hayalim beklentim yok zaten.. bende sana uzun hayatımı anlatabilir miyim
Cevap sahibi+1 yılŞişmanlığın da çaresi var merek etme. Sen önce yola çık
Spor da yapıcaksın, saçlarını de tarayacaksın, aynaya bakıp mutlu olacaksın. Yeterki biraz çaba harca
Soran+1 yıl10 yıldır zayıf yaşamadım obez oldum midemi doyurmak için her gün ne yiyorum bilsen aşırı kilolarım yüzünden her sabah kabus görerek uyanıyorum rahat edemiyorum.. zayıflamaya spor yapmaya diyet yapmaya kalksam hastalanıyorum fenalışıyorum, Abimin yurt dışından dönüşünü bekliyorum imza verecek ve arsa satılacak alacağım 17 bin ile özel psikologa gitmeyi düşünüyorum elimden gelen tek bu , 27 nisanda iş müracat ettim havaaalanı temizlik işi dayımın oğlu sokacaktı beni 1 aydır ses yok olmadı galiba başka da iş yok ancak bu iş beni adam ederdi ama çok kusurum eksiğim var sol kulak işitme engelli sağ göz şaşı boyum kısa çatlaklarım var sorumluluk alamıyorum arkadaşım yok sevgilim hiç olmayacak araba süremeyeceğim yurt dışına çıkmayacağım eğlenemeyeceğim v. s hiç özgüvenim yok hayalim de yok olsaydı zaten bu halde olmazdım...
Cevap sahibi+1 yılBetoven en güzel eserini sağılaşınca yaptı, aşık Veysel en güzel şiirleri tamamen kör olunca yazdı. Hayatta bunlara benzer o kadar çok olay var ki...
Aç yotubu ve eli kolu olmayan insanların yaptıklarına bak
En basitinden Stephen Hawking
Adamın sadece aklı çalışmaktan başka hiç bir şey çalışıyordu ama o şaun dünyanın en tanınan bilim insanı olarak biliniyor. Yani senin anlıyacağın hiç bir şey imkansız değil
Sen fanusaki pire dengini bilir misin? Bir cam fanusa bir kaç tane pire koyup üstünü de camla kapatıyorlar. Fanosun altına ısı verip ğirelerin zıplamasını sağlıyorlar. Pireler fazla zıplayınca başları cam kapağa çapıp duruyor. Pireler zamanla zıplama mesafelerin cam kapağa 40 cm göre ayarlıyırlar. Belli bir süre sonra fanusgan çıkan pireler gerçek hayatta da sadece 40 cm olarak zıplayama başlamışlar. Sen deki durumda fanustaki pireler gibi
Fanıstan çıkmışsın ama hala 40 cm zıplıyorsun. Kendi fiziksel üzelikşerini bahane ediyorsun. Bırak bunları.
Soran+1 yılİyi de ben eksiklerimle kusurlarımla bir yere gelmek istemiyorum kusurlarımla mutlu olmakdansa ayağı tutmayan olimpik sporcunun dünya şampiyonu olduğunu bilirmişcesine ben yine de kusurlarımla bir yere gelmek istemiyorum böyle kimse sevmez beni bana insanlar çevre arkadaşlık dostluk sevgi lazım ama onların da olması için tabi sorumluluk almam lazım.. Ne yani büyük adam olmak için bu saydığım eksiklikler bahane mi okumayana çalışman adam nasıl yaşayacak bu dünyada nasıl özgüven sağlayacak senden geri değil miyim şu an mesela hep de geri olacağım demesem bunu mücadele etsemde bir çok kez acı gerçekler vurdu yüzüme , ben eziğim güçsüzüm demiyorum ama her şey beni böyle olmaya mecbur bırakmış hayatımı bilmiyorsun istersen anlatayım hayatımı ben olmak ister miydin bahane değil bunlar ben rahatım kaçacak konfordan çıkacağım diye yapmak istemiyorum sanma bunları.
Cevap sahibi+1 yılHayatını anlat bakalım
Cevap sahibi+1 yılİstersen sorunu beğenen kişiye özelden de anlatabilirsin. O benim
Soran+1 yılOlur fark etmez konuşalım gizliden çıkar mısın istersen instadan sohbet ederiz.. hayatımı yazıyorum bak
Cevap sahibi+1 yılİstegram kullanamıyorum.
Soran+1 yılYaş 26... sağ gözümde şaşılık var yüzde 20 görüyor ve 1 kulağımda işitme engelli ama bunlar hiç bir zaman sorun olmadı ta ki Nisan 2012 ye kadar her şey normaldi hedefim vardı hayatımda iyi sayılırdı lise 1 re gidiyordum ama tembel bi öğrenciydim fizik , kimya , matematik hiç bir zaman aşamadım sınıfta kalacağım belliydi , bende bıraktım liseyi evime kapandım hiç okumaz , iş yapmaz oldum evde zaman geçirdim televizyon , bilgisayar hiç bir yere çıkmadım sosyalleşmedim önüme geleni yedim obezite oldum sonunda midem sadece et ürünleri , kola , abur cuburla rahatlayabiliyor çok kilo aldım yıllardır veremiyorum kendime hiç bakmadım kilodan her gün her sabah kabus görüyorum dişlerimi hiç fırçalamadım çürüdü koptu , saçlarım için hiç kuaföre gitmedim saçlarım kazıklaştı , kepekleşti kırmızı yaralar çıktı , kilo boy kısaltıyor 10 yıldır boyum 1.72 kilodan vücut çatlakları çıktı , tüm günüm yıllardır 10 yıldır evde pc başında herşeyi izleyip herşeyi yemekle geçiyor hiç bir umudum beklentim yok hayattan evlenmeyecek bile olmak kesinleşti
Soran+1 yılkendimde istemiyorum belki bi birey bi adam bi delikanlı gibi görmüyorum kendimi irademi kaybettim yaşım 26 ama karakterim 9,10 gibi kendimi çocuk hissetmeye başladım hep eziğim güçsüz işi gücü yemek sıçmak tek beklentim yok hayattan tek değişiklik ölüm olacak bu gidişle , 2016 da 4 yıl aradan sonra herşeye 0 dan başlıcam dedim olmadı gerisi gelmiyor yine evdeyim okuma yok çalışma yok , beklentim yok , evlenme yok , işde başarılı olma , sporcu , sanatçı olma kendi özel hayatıma bir yön verme hiç bi şey yok saçı halletsem diş çıkıyor dişi halletsem kilo çıkıyor , kiloyu halletsem boy çıkıyor bir sürü kusur artık bende kabullendim kendi başıma bi iş yapamıyorum obezite midemi hiç duduramıyorum her gün et yemekleri sucuk , döner , tavuk gibi her gün aynı şey ve pc başında oyun , facebook v. s 10 yıldır bu böyle hep ezik gibiyim 3 tane kesin gözüyle baktığım olay var 1 - hiç evlenemeyecek olmak 2-araba bir araç kendi başına kullanmak 3-yurtdışına kendi başına çıkabilmek gezmek gibi bunlar bir ölünün dünyaya tekrar gelmesi gibi imkansız şeyler başarabileceğimi sanmıyorum bunalımdayım evime kapattım kendimi obez oldum kalp krizi , beyin kanaması , kalp hastalıkları , kalp damar hastalıkları felan kesin ölüm sebebi olcak geceleri rahat uyuyamıyorum sığamıyorum yani senin anlayacağının okumamanın beynimdeki o nöronların aptallığının anlamamasının cezasını çekiyorum tek 1 tane arkadaşım yok 1 göz ve 1 kulakla görüp duyuyorum boyum kısa dişler çürük saç çok kötü yara içinde var da var kusur belki zengin olsam güven gelirdi ama o da yok
Soran+1 yılolur fark etmez burdan da olur..
Cevap sahibi+1 yılKolay olmayacak ama senin hayatını çok güzel bir düzene koyabiliriz. Tabi bütün iş sende bitiyor. Eğer ben de önemsenmek istiyorum diyorsan sana yardımcı olurum, zamanımı ayırırım. Bu arada benden uzunsun. Ben 1.70 im 😊
Cevap sahibi+1 yılBak kardeşim hiç bir şey aniden değişmez. Kendine bakmayıp zamanla değişim geçirmişsin...
Şimdi ise tam tersini yapıcaz. Zamanla eski haline hatta daha da iyi bir duruma gelmen mümkün. Eğer evet dersen numaramı vericem sana ve üzerinde durucam. Hiç bir beklentim yok bu arada. Tamamen Allah rızası için sana yardımcı olmaya çalışıyorum. Kararını ver
Yoksa ikimiz de boşu boşuna burada zamanımızı harcamayalım.
Cevap sahibi+1 yılİyi düşün
Soran+1 yılElimden bir şey geliyorsa gayret ederim ama elimden gelen tek şey para bulup psikologa gitmekti.. 1.72 yim ama sevmiyorum 2 cm uzunluk ne olacak kuzenim 2.03 metre.. Nasıl eskisinden iyi bir hale gelebilirim ki boyum uzamayacak vücut çatlaklarım değişmeyecek lise bitiremicem okumak geçti felan.. seni belki de boş bir umuta sürüklemek istemedim ama numaranı verebilirsin whatsappdan ama cidden elimden gelen pek bir şey yok bana göre elimden gelen şey önce sosyofobiyi yenmek bunun için psikologa gitmek sonra iş bakmaktı..
Soran+1 yılorada mısın
Cevap sahibi+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılNumaramı yazamadım
Cevap sahibi+1 yılSorunu beğenen bildirimde benim profilim çıkıyor mu?
Cevap sahibi+1 yılEğer çıkıyorsa bana ordan ulaş, özelden numaramı sana verebirim. Burdan yazamam. Yazsam da senşn hemen kaldırman lazım
Soran+1 yılAbimin yurt dışından dönüşünü bekliyordum gelip imza verip arsa satılcak pay alıp 17 bin özel psikologa gitmeyi düşünüyordum ama abim gelemedi pasaportta sorun çıkmış aksadı gelmedi olan bana oldu ya ne yapsam kapanıyor işe müracat ettim 1,5 ay oldu almadılar aramadılar , belediye özel psikologuna gideyim dedim doluyuz dediler özel psikologa gideyim dedim abim gelemedi bütün terslikler beni buluyor ne cenabetim bir de ünlü bir kıza saplantılı aşığım onu bir erkekle sevgili olduğunu görmekdense intihar etmek 45 hap içmek kolonya içmek daha mantıklı geldi , inan arkadaşım çok kötü bir haldeyim ben ya.. psikolojim çok bozuk..
Soran+1 yılprofiline yazdım çıktı hesap
En İyi Cevaplar
Hayat ne kadar kötü olursa olsun karşılığında para bile kazanmak bile olmasa çalışman lazım önce ne yapabilirsin bir iş bul vakit daha güzel geçer zamanla kendini daha iyi bulursun bir insan birsey le ugrasmiyorsa zaten hastadır çalışmak lazım kardeşim hersey yoluna girer.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende 26 yaşındayım lise 1 terkim hiç çalışmadım da birey hissetmek sorumluluk almak kendi ayakları üzerinde durmak hep beni korkutmuştur sosyofobimde var zaten.. hiç arkadaşım da yok , hiç eğlenmedim , bir işe müracat etmiştim havaalanı temizlik işi ama almadılar... ben 10 yıldır depresyondayım konfor alanımdayım..
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaç yaşındasın ki. Basit bi işe girerek bile düzeltebilirsin bazı şeyleri arkadaş filan herleste yok zaten onu dert etme sen yapabilecegin bi iş lazım işe girersen gerisi gelir bence Allaha dua et bol bol
233 Yorumla
Soran+1 yıl26 Yaşındayım son 10 yılım eve kapanarak kendimi hayattan soyutlayarak geçti , birey hissedemiyorum ama sorumluluk alıp.. bir işe müracat etmiştim ama 1 aydır ses yok..
Cevap sahibi+1 yılBaşka bi iş bulursun belli mi olur bir uerden çıkar illaki işkur sitesine giriptede bakabilirsin sana gçre var mı diye. Karamsar olma ya her şey düzelir elbett
Soran+1 yılbaşka bir iş yapamam gibi bu çok kolaydı havaalanı temizlik işi yemeği servisi var ama almadılar beni dayımın oğlu sokacaktı savaşlardan alım durmuş mu ne engelli işi de yapmak istemiyorum ki kolay bulayım tek derdim iş olsa bi de , valla intihar bile düşünüyorum eğer böyle devam edecekse 10 yıl oldu ya
Cevap sahibi+1 yılİntihar çözüm degil ki öbür dünyanı düşün elbet yapacagın bir iş olur dua et çok çok hiç belli olmaz çıkar bir yerlerden
Soran+1 yılSanki bu yaşadığım hayattan ölüm dışında kurtuluş yok gibi ya , işe gireyim diyorum almıyorlar tek girişimde bulanabildiğim iş , belediye psikologuna gideyim diyorum doluyuz diyorlar , özel piskologa gideyim diyorum abimin yurt dışından gelmesi aksıyor , her işim bir terslik neye elimi atsam kalıyor , ünlü bir kıza da saplantılı aşığım onu bir erkekle görürsem intihar ederim dedim kaldıramam çünkü zaten kendi hayatımda yok yaşanacak hiç yaşamayacağım o sevgili işleride felan.. öbür dünyamı da düşünüyorum ama bu hayat beni çok yoruyor ye iç keyfine bak ötesi yok ben böyle olsun istemiyorum ki 10 yıldır depresyondayım.. 10 yıldır ne acılar çekiyorum hepsi kendi hatamdan sosyofobi hastasıyım.. ben asalak ve güçsüzüm başka kimse iş vermez bana illa da bu olmalıydı , dua edemem ki cenabetim mastürbasyon yapıyorum elim şeyimde günahkar hissediyorum bir insan herşeyde mi çuvallar böyle ya tam bir eziğim..
Cevap sahibi+1 yılBöyle umutsuz ve her işinin ters gitmesinin nedenini kendin yazmışsın sonda zaten günah işledigin için sürekli o günahı işlersen tabikii umutsuz olursun tabikii dua edesin gelmez önce evdede olsan yaşamını dğzeltmelisin ve evde neyle ilgilendigini nelerle ugraştıgını degiştir zamanını iyi kullan yanii youtubede cübbelinin olsun özellikşe çok gizel videoları var en çok izlenen videoları hangisiyse onları izle teker teker bu sayede dişünürsün hareketlerine özen gösterirsin bi denemelisin ayrıyetten hüseyin çevik hocada iyi zamanla kendi hareketlerinide düzeltirsin hbirşeyin imkansız olmayacagını anlarsın önce imanını düzeltmen lazjm
Soran+1 yılHayatım bütün yaşantım ama günah işlemeye kurulu mastürbasyon yapmaya tüm dünyamı buna kurdum çünkü hayatta yapacak bir işim kalmadı okul iş arkadaş sevgili gezme eğlenme gibi hayallerim umutlarım yok hiç bir zaman olmadı.. mecbur mastürbasyon yapıyorum bilgisayar başında kendimden başka kimseye kötülük yapmıyorum ben , bu günahı yapmaya kendimi mecbur hissediyorum ama evde yapacak zaman geçirecek bir şeyim yok sevgilim olsaydı bu günahı yapmazdım neden yapayım değil mi bir nedenim olsaydı bunu yapmaya mecbur kalmazdım , eğer evde bilgisayar oynamak mastürbasyon yapmamayı yapsam zaman geçmiyor içim rahat etmiyor aklım kalıyor sosyal medyadan uzak kaldım diye , ya o videoları izlesem sıkılıyorum bir şey de anlamıyorum sonuçta evden dışarı adım atamıyorum ne işime yarayacak diyorum ve mastürbasyon yapıyorum sıkıldığım için , ben seni çok iyi anlıyorumda önce kafamdaki soruları düşünceleri atmam gerekiyor bana zarar veren şeylerden fiziken kurtulmak kilo iş kendini sevme v. s
Cevap sahibi+1 yılYaptıgın günahının sana getirecegini biliyorsun ama harekete geçmelisin kendini çok sanal aleme daldırmışsın sana faydası olacak şeylere bak izle. En azından bu dğnyaya geliş amacını öldükten sınra nereye gisicez napıcaz bunlarla ilgili şeyler izlersen kendine çeki düzen verirsin. Anlaşılmıcak birşeyde yok çok gizel anlatıyorlar o dedigim hocalara youtubede bak izle illaki seviceksşn
Soran+1 yılBu günah evet cehennemi getirecek mastürbasyon yapıyorum ödül mü verecekler ama hayatımı nasıl bir yaşam sürdüğümü bilsen hak verirsin bunu yapmazsan sanki başka kurtuluşun yok oyalacak eğlenecek şeyin yok gibi mecbur hissediyorum hiç bir geçerli nedeni olamaz ama hayatı olmayan anlar beni , harekete nasıl geçebilirim ki çaresiz abimin yurt dışından dönüşünü imza vermesi arsa satılmasını ve 17 bin lirayı düşünüyorum özel psikologa gitmek için başka çarem yok gibi profesyonel destek almak dışında , ooo sen ne diyorsun ben 10 yıldır her gün oynuyorum bilgisayar sosyal medya izliyorum yapacak bir şeyim yok ünlü bir kıza da saplantılıyım bir erkekle görmekdense canıma kıyarım diyorum çünkü hayatım çok kötü hiç bir şey yaşamıyorum , Haklısın doğru söylüyorsun bu dünya geçici ona göre ahirete hazırlanmak lazım ama kimse benim gibi ahiretini sonunu düşünmüyor ki herkes kaptırmış kendini kimin aklına ölüm geliyor ki , biliyorum o tür videoları banada instagramdan bir kız boş ver bu dünyanı öteki asıl dünyanı kurmaya bak demişti ama maalesef elimde olmayan sebepler yüzünden harekete geçemedim maalesef , tamam izlerim ama biraz da beni anla ne olursun
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum kendini çok kaptırmışsın boş vakit geçirmek çok kötü bir şey gerçekten insan takılcıkça takılıyor hele şimdi sosyal medya tehlikeli zaten ama emin ol öbür dünyanı düşünsen bilsen hani bu tarz alışkanlıklarını kendin bırakıcaksın. Rahatsız olucaksın hareketlerinden kendin kendine çeki düzen vermeye çalışıcaksın emin ol ki. Ve kitap okumakta çok etkili hem özgüven getiriyor hem sana faydası çok sürükleyici güzel kitaplar okuyabilirsin
Soran+1 yıl10 yıl oldu ya dile kolay , ben bütün dünyamı bu hapishaneye kurdum bir bilsen , öbür dünyanın farkındayım da bu dünyada sahip olduğum hiç bir şey yok , haklı olabilirsin ama kitapla hiç aram yok benim bitirdiğim 1 kitap bile yok öyle şeyler bana uymuyor pek dediğim gibi kabuğumun dışına çıktıkça seveceğim şeyler bunlar ah keşke bir an önce bir psikologa gidebilsem abim haber yolladı inşallah bu ay sonunda özel psikolog gideceğim..
Cevap sahibi+1 yılİnşallah git o halde psikologa belki iyi gelir sana faydası olur inşallah
Soran+1 yılProfesyonel destek almam şart o bir karar verir ve bende işi felan bastırırım bir kurtuluş yolu buluruz müsadenle uzun hayat hikayemi anlatabilir miyim..
Cevap sahibi+1 yılAnlatabilirsin
Soran+1 yıltamam ama bir de sana bir şey demem lazım biliyor musun ben hiç evlenmeyeceğim çok kesin bir şey bu sevgilim olmayacak kızlarla yan yana gelmek bile çocuğum olmayacak hiç bir kıza layık değilim işim olmayacak çünkü tam bir sosyofobi hastasıyım ne maddiyatım var ne dış görünüşüm ne de sorumluk alacak karakterim şimdi uzun hayatımı yazıyorum sana
Soran+1 yılYaş 26... sağ gözümde şaşılık var yüzde 20 görüyor ve 1 kulağımda işitme engelli ama bunlar hiç bir zaman sorun olmadı ta ki Nisan 2012 ye kadar her şey normaldi hedefim vardı hayatımda iyi sayılırdı lise 1 re gidiyordum ama tembel bi öğrenciydim fizik , kimya , matematik hiç bir zaman aşamadım sınıfta kalacağım belliydi , bende bıraktım liseyi evime kapandım hiç okumaz , iş yapmaz oldum evde zaman geçirdim televizyon , bilgisayar hiç bir yere çıkmadım sosyalleşmedim önüme geleni yedim obezite oldum sonunda midem sadece et ürünleri , kola , abur cuburla rahatlayabiliyor çok kilo aldım yıllardır veremiyorum kendime hiç bakmadım kilodan her gün her sabah kabus görüyorum dişlerimi hiç fırçalamadım çürüdü koptu , saçlarım için hiç kuaföre gitmedim saçlarım kazıklaştı , kepekleşti kırmızı yaralar çıktı , kilo boy kısaltıyor 10 yıldır boyum 1.72 kilodan vücut çatlakları çıktı , tüm günüm yıllardır 10 yıldır evde pc başında herşeyi izleyip herşeyi yemekle geçiyor hiç bir umudum beklentim yok hayattan evlenmeyecek bile olmak kesinleşti
Soran+1 yılkendimde istemiyorum belki bi birey bi adam bi delikanlı gibi görmüyorum kendimi irademi kaybettim yaşım 26 ama karakterim 9,10 gibi kendimi çocuk hissetmeye başladım hep eziğim güçsüz işi gücü yemek sıçmak tek beklentim yok hayattan tek değişiklik ölüm olacak bu gidişle , 2016 da 4 yıl aradan sonra herşeye 0 dan başlıcam dedim olmadı gerisi gelmiyor yine evdeyim okuma yok çalışma yok , beklentim yok , evlenme yok , işde başarılı olma , sporcu , sanatçı olma kendi özel hayatıma bir yön verme hiç bi şey yok saçı halletsem diş çıkıyor dişi halletsem kilo çıkıyor , kiloyu halletsem boy çıkıyor bir sürü kusur artık bende kabullendim kendi başıma bi iş yapamıyorum obezite midemi hiç duduramıyorum her gün et yemekleri sucuk , döner , tavuk gibi her gün aynı şey ve pc başında oyun , facebook v. s 10 yıldır bu böyle hep ezik gibiyim 3 tane kesin gözüyle baktığım olay var 1 - hiç evlenemeyecek olmak 2-araba bir araç kendi başına kullanmak 3-yurtdışına kendi başına çıkabilmek gezmek gibi bunlar bir ölünün dünyaya tekrar gelmesi gibi imkansız şeyler başarabileceğimi sanmıyorum bunalımdayım evime kapattım kendimi obez oldum kalp krizi , beyin kanaması , kalp hastalıkları , kalp damar hastalıkları felan kesin ölüm sebebi olcak geceleri rahat uyuyamıyorum sığamıyorum yani senin anlayacağının okumamanın beynimdeki o nöronların aptallığının anlamamasının cezasını çekiyorum tek 1 tane arkadaşım yok 1 göz ve 1 kulakla görüp duyuyorum boyum kısa dişler çürük saç çok kötü yara içinde var da var kusur belki zengin olsam güven gelirdi ama o da yok
Cevap sahibi+1 yılİstersen eger teker teker hepsini düzeltebilirsin zayıflayabilirsin bu zor bir şey degil kii iie girip paran olsugunda dişlerinide halledersin zaten sosyalleşirsinde bu kadar şimdiden les edersen olmaz her şey zamanla olur senin istemen lazım ama
Soran+1 yıl6 sene önce askerliğimi iptal ettirdikden sonra gerçekden istemiştim ilk iş kilolarımı vermekti verdimde 2 ayda spor salonu zayıfladım ama sonra yine bu halime döndüm yapacak bir şey bulamadım yapayalnızım hayatta geçen sene de kilo vermeyi denedim ama bünyem alıştı hastalandım serumlar yedim dayanamadım ama kendimi hiç geliştiremedim ki yol iz bilmem eğlenmesini gezmesini benim nasıl sevgilim olacak nasıl arkadaşım olacak ki sorumluluk alma duygumu yitirdim bunun için psikologa gidiyorum zaten , boyum kısa kulağım gözüm var insanları ve sosyalliği hak etmiyorum gibi zaten ama dediğin gibi bir şey yapmasamda bu sefer pişmanlık ve sıkıntıdan üzüleceğim , işte havaalanı işi olsaydı 27 nisanda söz vermiştim kendime her şey olacak diye ama işe almadılar bu ay sonunda hayatımda ilk defa özel piskologa gideceğim ne söylerse yapmaya gayret edeceğim
Cevap sahibi+1 yılEvet uzmandan yardım alman daha iyi olur senin için ama hayat bitmiş gibi davranma 26 yaşındasın çnünce kocamann yılların olucak herşeyi degiştirmek senin elinde istesen başarabilirsin ama herkesin hayatı dört dörtlük degil bunu unutma
Soran+1 yılBiliyor musun bu benim yaşadığım durum bir çeşit ruh hastalığı insan doğuyor bu ailede ailesinin maddi durumunu görüyor kendini de beğenmemeye başlıyor sonra büyümek sorumluluk almak işe gitmek okula gitmek sevgilin olması arkadaşların gezmen sosyalliğin olması gözünü korkutmaya başlıyor hem maddiyattsızsın hemde kendini geliştiremiyosun nato kafa nato mermer dedikleri gibi anlamıyorsun hayatı başarılı olmıyorsun hiç bir şeyde en önemli etkende okul kökünden bırakıyorsun herşeyi hayatı salıyorsun ye iç keyfine bak ne uğraşıyorsun diyorsun ama şimdi sıkılıyorsun bu durumumdan da kilo diş kaybı boy çatlaklar engelli kimliği her şey benim eserim şimdi de kabuğumdan çıkmaya kendimi bambaşka bir dünyaya atmakdan korkuyorum sorumluluk almakdan.. bakalım psikolog ne diyecek hayatımda ilk defa gideceğim , ama düşünene gerçekden hayattım bitti gibi 16 yaşında düştüm bu duruma yıl 2012 ydi şimdi 26 yaşındayım yıl 2022 tam tamına 10 yıl geçmiş gençliğimi hiç yaşayamamışım gezmemişim tozmamışım bir eğlence mekanına gitmemişim kız eline dokunmamışım bir arkadaşımla konuşamamışım düşünsene hayata uzak kalıyorsun herşeye yabancı , şimdi düzelmek içinde en az 15 kusurum var fiziksel ve onları tek tek tamir etmem gerekiyor ve ruh sağlımı da geriye getirmek ve en önemlisi hiç bilmediğim bir bireyin yaşadığı gibi o normal bana yabancı gelen hayata ayak uydurmak , hiç bir zaman sevgilim olmayacak gibime geliyor nedense çok istesem bile ne maddiyatım izin verecek ne sorumluluk almam ne de kollarımdaki vücüdumu kaplayan çatlaklarım.. hayat kuzenime güzel valla
Cevap sahibi+1 yılKimse kusursuz degil ki herkesin fiziksel gçrünüşü dört dörtlük degil en yakışıklı güzel gçrdğklerimiz bile kendisinde bir şeyşerini begenmiyor estetik vs. Yazouyorşar ama daha 26 yaşındasın yani gençsin hala hayat bitmiş degillş bu kadar karamsar olma gerçektenn sevgilide gelir geçer düzgin bi eşin olsun hem arkadaşın hem eşin dostun olur o. O yüzden daha önünde çok yıllar var 10 yıl geçse bile nolucakk insanlar neler neler yapıyorr
Soran+1 yılKuzenimi bir tanısan parası olarak doğanlar genelde kusursuz oluyorlar en yakın örnek kuzenim var , bu iş şanslı olmakdan geçiyor şanslı ailede doğman lazım , 26 pek bir genç sayılmaz bence 26 dan öncesini getirerem orta bir yaş sadece gelecek odaklı gençlik yaşayamam ama olgun bir adam olmayı deneyebilirim bundan 10 yıl sonra 36 yaşında bir olgun ama işte en fazla asgari ücretli işe giricez aldığımız parada kendimize yetecek ne sevgilisi asgari ücret işe girmek de kendini kandırmak olacak kendi harçlığını çıkar kendi ayakların üzerinde dur hesabı , sevgili gelebilmesi için benim sosyofobiyi yenmem kendime bakım yapmam ve paramın olması lazım yoksa olmaz bunları yapmazsam öyle ki 2099 yılında görüyorum sevgili evlenmeyi yani hiç bir zaman tabiki şart değil , arkadaş 1 tane var şimdilik o da şehir dışında netten konuşuyoruz , evet bir yandan doğru söylüyorsun geçmişi getiremem ama geleceği inşa edebilirim nasıl edeceksem o kadar kötü bir durumdayım ki 10 yıl sonramı düşünmesem zaten arayış içine girmezdim , tabiki insanlar eli kolu olmadan sporcular dünya şampiyonu oluyor benim elim kolum bile varken sağlamken ama demem o ki 1 günlüğüne ben olarak yaşasan gerçekden hayatım kötülüğünü anlamsızlığını göreceksin o zaman anlayacaksın beni ne kötü bir durumda olduğuma önce kendinle savaş sonra fiziki durumlarınla sonra kafanla beyninle..
Cevap sahibi+1 yılSende kendince haklısın tabikii ama hayat herkese güzellikler sunmuyor 30una gelince keşke 26da degişmeye başladım bile diyebilirsin o yüzden ileriyi düşünmek lazım geçmişi degiil
Soran+1 yılBeni ancak yaşadıklarımı bilen biri anlar , ne yaptıysam kendimi öyle bir hayattan soyutladım ki , şişman obezim ter kokuyorum bakımsızım iş yok okul yok gelecek yok arkadaş yok gelecekle ilgili hiç bir şey yok bana bakan abim annem olmasa ortada kalacağım kendi ayaklarım üzerinde durabilsem , bunun için psikologa gidiyorum gideceğim ya zaten ne derse yapmak zorundayım toparlayabildiğim kadar toparlamak , hayatımda ilk defa psikologa gideceğim yakında , haber veririm nasıl geçti.. sorun şu ki hiç bir hayalim beklentim yok ama
Cevap sahibi+1 yılGidince fikirlerin degişir belki uzmandan görüş almak daha iyi olur senin için hayallerinde olur inşallah bakalım git bir an önce
Soran+1 yılBen çok ileri dereceli sosyofobi hastasıyım sırf sosyallaşmekden üremekden korktuğum için hep kaçtım böyle işlerden okul gibi iş gibi sevgili arkadaş gibi bana kaldıramama duygusu geliyor anlatabiliyor muyum nasıl gelmesin ki sosyofobi maddiyatım yetersiz dış görünüşüm kendimi geliştirmeyişim.. psikologa gideceğim gitmesine de benim hayallerim olmaz gibime geliyor yani şimdilik böyle düşünüyorum korkularımla yüzleşmemek için kaçıyorum işim yok olmayacak olursa asgari ücret kendini yoracaksın ne için sanki kendi kendini kandırmak için gezemez eğlenemezsin kimseyle ilişki yaşamaz arkadaş dost edinip gece hayatına bakamazsın zaten bunlardan korka korka bu hale geldim..
Cevap sahibi+1 yılÖyşe tabide düzelir belki ya ve herkesin yaşamıda bir degil herkes farklı imtihanlardan geçiyor seninde imtihanın budur belki tabi düzeltmeside önemli sonuçta yaşamı idare ettirmek lazım ama
Soran+1 yılBir yandan da işte dünyaya milleti izlemeye mi geldiğim diyorum sonu yok yeme içmenin milleti izlemenin hem üzülüyorsun hemde özeniyorsun taktığım ünlü bir kız da var psikolojimi çok bozuyor bu hayatında bir heyecanı meyecanı olmadığı için , düzelir mi bilmiyorum psikolog karar verecek depresyona gireli tam 10 sene 2 ay oldu çok uzun bir sürü bu kadar zaman dayandım ama bundan sonrası artık kaldıramıyorum , işin en kötüsü bu imtihanı ben yarattım kendime benim eserim ne yaşadıysam işte sosyofobi denen bir hastalığa yenik düştüm ben hayatla mücadele etmek geçinmek gezinmek varken odamda yemek içmek keyif sürmek bilgisayar oynamak daha kolay geldi , bir an önce gelsede şu abim para alayım da hak miras gideyim psikologa bir an önce , inanır mısın psikolojim o kadar bozulmaya başladı ki bir ünlü kıza fena saplantılıyım sevgili yapacak diye korkuyorum geçen ay yaptı diye haberler çıktı ama yalanmış az daha valla intihar ediyordum hayatımda kötü diye bir anlık cesaretle bana daralmalar geliyor sıkıntılar psikolojim çok bozuk tek seferde kökünden herşeyden kurtulmak istiyorum , düzeltmek hiç kolay olmayacak istediğim görünüme kavuşamayacağım mesela nasıl 10 senemi verdiysem belki bir 10 sene de uğraşıcam dayanabilirsen dayan mutlu olmak istiyorsan çabalayacaksın bu bir gerçek
Soran+1 yılböyle işte
Cevap sahibi+1 yılSenin çogu sıkıntın iman eksikliginden özellikşe ünlü kıza takıntılı olman bir an önce boş geçirdigin zamanları namaz ve dini sohbetleri dinleyerek geçirmen lazım yoosa bu tarz şeyleri kafaya çok takarsın daha fazla
Soran+1 yılSenin dinle aran nasıl peki , ya o ünlü kıza saplantılı takmam bir çeşit hastalık gerek hayatım kötü gerek kendim kötüyüm bir kıza hayranlık duymam lazımdı o da o oldu.. sevgilisiyle görmekdense yaşayamam diyorum kendi kendime ilk intihar girişiminde bulunuyordum 15 mayısta çünkü bir erkekle samimi pozlar vermişti herkes sevgilisi diye beğeni yağmuruna tuttu ama çocuk arkadaşız açıklaması yaptı yüreğime indi o gün bir çeşit hastalık kiloluyum ayrıca bu bedende rahat edemiyorum birazda onun etkisi var çok takıyorum maalesef o kızı bir erkekle görmekdense intihar düşünen biriyim çünkü kendi hayatım o kadar kötü ki , dinle sohbetlerle hiç aram yok eğer namaz kılar tövbe eder imanımı geliştirirsem o kız yine de aklımda olur ama ben dini sohbet dinlerken öteki dünyaya hazırlanırken o kim bilir hangi erkekle öpüştü gibisinden beynim beynimi yiyor. Abim istanbuldaymış yurt dışındaki aktarmalı antalya ya geliyor gelsin imza versin arsa satılıp payımı alıp 17 bin gidiyorum artık özel psikolog bu ay sonu kesin..
Cevap sahibi+1 yılYa takıntı yapmışsın bu kötü işte kafanı başka yerlere vermen lazım ki unutasın o kızı. La havle vela kuvvete duasını oku anlamınada bak çok gğzel zaten. Farklı leylerle ilgilenmezsen hep düşünürsün o kızı
+1 yılÖl o zaman
04 Yorumla
Soran+1 yılKeşke ama nerde ancak sürünüyoruz.. intihar etmek günah olmasa
- +1 yıl
Ohoo kaç kere ölmüştün dii mi
Soran+1 yılRuhen ölüyüm zaten bir de fiziken olsam
- +1 yıl
He ii
+1 yılkendine ugraş bul
01 Yorumla
Soran+1 yılpsikologdan yardım alacağım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında