Uzun yılları alan yalnızlık tabii ki de doğru değil.
Yalnızlıktan keyif alabiliyor musun?

Yalnızlığı seviyorum, yalnızlığa aşığım, yalnızlığa alıştım diyen varsa muhtemelen ya yalnızlıktan delirmiştir ya da hiç yalnız kalmadığı için yalnızlık nedir bilmiyordur. Gelip bir de bana sorun yalnızlık nedir nasıl yalnız kalınır. Uzun süre yalnız kaldığı halde hala yalnizlik güzel diyen vatsa da uzak durulmasi gereken psikopat karakterli birisidir. Yalnız kalmak insan yaratılışına uygun bir durum değildir öncelikle, insan sosyal bir varlıktır ve tarihin her döneminde gruplar kabileler ya da toplumlar halinde yaşamıştır. Bir tek deliler yalnız bırakılır bu hayatta. Hapishane de bile yalnız birakilmaz kimse. Insanlar yalnız kalmamak için evcil hayvan sahiplenirler. Bu bile size birşeylerin sinyalini veriyor olmalı. Mesela yalnızlığın hoş bir şey olmadığının.
Peki bu kadar sahteligin icinde kötüluk yerine yalnizligi secmek kotu olmamali egerki zorunluysa yalnizliga o sartlarda en iyi sekilde yalniz ve guclu durmalidir dediginiz gibi insan sosyal varlik lakin dogarkende yalnizdik olurkende yalniz olucagiz demek istedigim insan sosyal olmali ama yeri gelince yalniz kalacak cesarete sahip olmalıdır.
@Gladyatör378 doğarken yalnız ölürken yalnız düşüncesi çok saçma. Doğduğunda bir toplumun içine doğuyorsun aksi halde kurt kuş kapar doğan bebeği. Öldüğünde de durum farklı değil ölürken yalnız olsan cesedin kokar leş olur. Kötülük ile yalnızlık arasında bi ilişki kuramadım kusura bakma. Anlatmaya çalıştığın kötü insanlar ise; bir kişi çok canım değilse kendine uygun insanlarla biraraya gelebilir finalde. Her tanıştığında ölene dek arkadaş dost vs kalmak zorunda değilsin. Zamanla iyi arkadaş kötü arkadaş filtrelemesini beceremiyorsa bir insan yalnızlığa mahkum kalır elbette. Aslında 2 durum söz konusu. Birincisi yalnızlığı talep etmek yani istemek. Diğeri değişik sebeplerle yalnız kalmak. Ilkinde kişi çevresindeki gereksiz insanlardan ve insan yığınlarından dikildiği için kendine bir konfor alanı yaratmak ister. Kendi iç dünyasıyla başbaşa kalacağı ve durup bir düşüneceği bu konfor alanıni yalnızlık diye adlandırır kendi kendine. Aslında ortada var olan gerçek bir yalnizlik yoktur. Zira kişi kendi iradesiyle bile isteye çevresini filtreleyerek çevresindeki insanları azaltır. Ama ailesi, kemik arkadaş grubu, işyerindeki arkadaşları, bakkalla, marketle, berberiyle vs olan ilişki devam eder. Burada gerçek bir yalnizlik göremeyiz. Ikinci grupta ise gerçekten çevrende kimse olmamasıdır. Gurbette yaşayan insanların durumu buna örnek olabilir.
Apo çok tebrik ederim nihayet beklenen fenomenlik gelmiş. Ben yalnızlıktan oldum olası aşırı derecede keyif alırım. En sevdiğim şeylerden birisidir yalnız yürüyüş yapmak, sinemaya gitmek ve bir yerde oturup bir şeyler içmek
Narcos'um çok teşekkür ediyorum.
Bir yanım yalnız kaldığı an bunu fazlasıyla hissedip insanlarla olmak isteyen, bir yanım da kimseye istemeyip hep yalnız olmak isteyen şekilde.
Yani yıldız tilbe'nin de dediği gibi, insanlardan nefret ediyorum ama tek başıma da canım sıkılıyor.
Ben yalnız değilim ki 😒
Oturma odası, mutfak, koridor ve odam sonra balkonum ve kaktüslerim, kitaplarım
Yalnız değilim bak 😃😀
Koridora çıkana kadar sen... Uzak geliyor ya?
Neticede geciyorum ordan 😂
Büyük başarı 😂
Cevap
14Cevap
Yalnızlıktan keyif almıyorum
Zaten öyle bir insanım ama bizim gibi kendiyle barışık insanların burnundan getiriyorlar yaşamımızın en başından beri. Çekingen utangaç asosyal antisosyal bir sürü şey diyorlar ama bunların hiçbiri değilim. İnsan sevmiyorum haliyle insanlara gerek de duymuyorum sadece kendimle vakit geçirmeyi seviyorum.
çok nadir yalnız kalıyorum hayatım buna izin vermiyor ama evime gidip bir kaç saat köpeğimle bişiler izlediğimde dünyalar benim oluyo... genelde sonbaharda yalnız kalmak için çaba sarfederim yürüyüşler sinema deniz ve yolculuklarım... sonbahar da çok romantik oluyor yalnız kalmak :)
Evet uzun yalnızlık iyi değildir. Yeteri kadarı yalnızlık iyidir.
Yalnızlık güzel bir şey ama alışmamak lazım.
Çok yalnız bırakmıyorlar sağolsunlar😅 Ama ara ara yalniz kalmak iyi geliyor.
Hayatım ;
08-10 MacFit
10-12 Starbucks
13-14 şirket toplantısı
19-23 satış evi.
Haftasonu ise şehir dışına çıkıyorum gezme amaçlı.
Çok mutluyum. Sevgili tarzı şeylerde kimseye güvenmediğimden yapmıyorum. Uzak duruyorum genelde
Çoğu zaman yalnızlığı sevsem de bazen sevemiyorum, ihtiyaç oluyor. İnsan insana lâzım yangeeçç.
Biz varız biz 😎
Çok şükür kardeşim 🖤💐
✨🌺
"Anlatamıyoruuum, kimseye derdimiiii... " 🎶
Yalnızlığıma aşığım. ❤
Yalnız kemençeyi çok güzel çalışıyorlar.
Kesinlikle...
Evet alıyorum ama bizde insanız ve insana, bir canlıya ihtiyaç duyuyoruz, duygularımız olduğu için yalnızlık bir yere kadar... Bir kelime bile etmek iletişimdir.
Evvet. Yalnız geçirdiğim zamanlardan çok daha fazla verim alıyorum. Herhangi bir seyi mumkün mertebe kendim yapmaya çalışırım. İnsanlar fazla gürültülü. Canım kendim çok daha geçimi kolay
Bazen aliyorum. Hep yalniz olmayi sevmiyorum ama haftada mutlaka bir gun kendime zaman ayiriyorum kendimle ilgileniyorum. Iyi oluyor.
yalnızlık tercih olduğu sürece güzel ve zaman zaman kendimizle baş başa kalmalıyız vakit geçirebilmeliyiz
Her şeyimi yalnız yaparım, alıştım artık. Keyif verse de vermese de umrumda değil ki bilmiyorum da. Sanırım hayatımda biri olsa güzel olurdu.
Kalabalık ortamları oldum olası sevmem yalnızlık en iyisi👍
Alsan da almasanda artık ben alıştım bağımlısı oldum bunum
Yalnızlığıma aşığım. Evlensem bile mutlaka kendime zaman ayıracağım.
Yalnızlıktan keyif alıyorum, biriyle birlikte olmak benim için bir seçenek.
5 yıldır yalnız yaşıyorum. Yalnızlık benim. Hiç kimseye ihtiyacım yok
Yalnızlık cennet bahçesine benzer alırım keyfimi sjsj
Yalnız bir seçimse mükemmel biseydir dunya tarihine adını duyurmuş çogu insan yalnizken basarili olmus dunyaca unlu yazarlardan lev tolsdoy en buyuk eserlerini yalnizken cikarmis yalnizlik bir güçtür herkes kaldıramaz.
Kendime yalnızlığı sevdirmeye çalışıyorum çünkü çevremde pek insan yok bu yüzden de baya zorlanıyorum içtiğim kahveden gittiğim yerden zevk almıyorum herkes bana bakıyor gibi kendi içimde çok eziliyorum ve özgüvenim yerle bir oluyor
Yaşadıklarımız buna sürüklüyor böyle olmak istemezdim
Alabiliyordum da bu aralar ciddi anlamda değişik duygular içindeyim
ALMIYORUM arkadaşım ALMIYORUM ben artık aşk istiyorum aşk AŞK
Napıyorsun aşk için NAPIYORSUN
LEYLAMI ARIYORUM be
Aaa cevabım beğenilmiş😂😂😂 teşekkürler teşekkürler
😂😂 Nasıl bir yürekten sitem ise beğenilir.
Gören kim varsa beğensin arkadaşı
Arayan bulur arkadaşım fjsks
Kendi başıma olmayı seviyorum ))
Ama her zaman değil gibi seziyorum 🧐
Ben sevgimden ödün vermem ))
Alırlar ))
Sevince zor artık ))
Daha çok seveceğin biri olursa kolay ;))
evet... bazı arkadaşlarım bu yönümü eleştirsede...
tek başıma vakit geçirmek hoşuma gidiyor bazen kendimi daha rahat hissediyorum.
Keyif ne demek, zevk benim için.. :))
Yalnızlık sevmem
Sadece yalnızlıktan keyif alıyorum.
Evet
Sosyallikte yalnızlıkta güzel
Hem de nasıl
şu an hiç olmadığım kadar evet
Hapis olarak görmüyorum ama yalnızım
Bazen sıkıcı oluyor ama alıştım artık
Evet her şeyden çok hem de
En çok yalnızken keyif alıyorum🙄
Yanlızlkk çok iyi en iyisi tek olmak
Tabiki, kaliteli insan yalnızdır, keyif alıyorum…
Çok mutluyum. Kafamı dinliyorum..
Bazen sıkıcı ama olsun
huzurlu kendi paranı kazanıyorsun kendi eşya odan
Hayatta bana en keyif veren şey...😍
Hemde çok 😌fesferah💆♀️
Nedense aşırı derecede keyif alıyorum.
Mecbur alıyoruz artık.
bazen de kalabalıklar içinde yalnızsındır
Keyif yapıyorum şu an 😌
Olur alırız
Evet alabiliyorum
Evet