Size Göre Zekâ nedir?

Size Göre Zekâ nedir?
Çocukken matematikte iyi olanları zeki olarak nitelendirirdim,
matematikle uğraştığımda pekte zeki değillermiş canım matematik o kadar da zorlayıcı değil aksine mantıksal yeteneğimizi geliştirebilen zevkli bulmaca diye geçiştirdim.

Dili bu kadar iyi kullanabilen insanları zeki olarak nitelendirirdim,
Kitapların dünyasında haşır neşir olduktan sonra daha fazla kelimenin, ifade etmek istediğimiz konuyu ayrıntılı ve pratik şekilde açıklayabildiğimizi gördüm.

Doğru yollarla zengin olabilen insanları zeki olarak nitelendirirdim,
Taaki kapitalizmin sihrini çözene kadar, sektörün içine girip ihtiyaçları belirle, ihtiyaçlara akılcı ve pratik çözümler oluşturabilen sistemleri kurarak para ağını başlat.
Nokta atışı yatırımlarla ise kazancını katla.

Peki ben mi zekiyim? Aksine bilgiyle ne kadar haşır neşir olursanız o kadar yoksun olduğunuzu daha iyi fark ediyorsunuz,

Gayet te bir çocuğa da yeniliyorum, Çoğu konuda kusurluyum, hatalıyım bu kadar hızlı değişen dünyaya ise hiç yetişemiyorum.

Sonra şunu fark ettim, kendi içimizde içselleştirdiğimiz dokunulmaz kıldığımız 'zeki biri' tabiri aslında bahanemiz.

Hepimiz o kadar tembeliz ki uğraşmak istemediğimiz durumlarda ya da etkilendiğimiz zamanlarda bir şeyler söyleyip çekilmek istiyoruz.

Kıssadan hisse şu bir gerçek,

Hepimiz zeki olduğumuz hissiyatine girdiğimiz kadar aptalız, içten içe; başarma potansiyelimizi yüksek tutan özgüvenimizi koruma görevini üstüne almış ; olması gereken ego düzeyi düşmesin diye zeki hissiyatiyle yaşar dururuz..
Size Göre Zekâ nedir?