Benimde kedi fobim vardı annem eline alıyordu seviyordu kedileri ben korkuyordum anne bırak falan diyordum hatta elime ayağıma kedinin kuyruğu bile değse çığlık atıyordum😂
Gel zaman git zaman bahçemizde bi tane kedi doğum yaptı ve ben ilk defa yavru kediyi yakından gördüm o kadar güzellerdi ki önce annemin elindeyken kafalarını sevmeye başladım sonra hafif hafif patilerine dokunmaya başladım öyle öyle yendim korkumu şimdi kedim var kömür diye kocaman bir kedi onu kucağımda mıncırıyorum😍
abim küçükken beni cinlerle çok korkuttu odaya kapatıp sandalyeye bağlayıp korku filmleri izletti beraber yalnız kaldığımız günler susadığımda mutfağa gittiğimde hızlı hızlı koşarak başka odalara geçerdi cin imajı vermek için. ben de mutfakta kaskatı kesilir ağlardım hiçbir yere gidemezdim. beni salonda (en karanlık oda salondu) tek bırakır kapıyı kilitlerdi gece ve salon çok ürpertici bir odaydı. tuvalete girdiğimde banyoya geçer korkutucu sesler çıkarırdı banyodan tuvalete havalandırmadan ses geçerdi daha da korkunçlaşırdı. o zamanlardan beri yenemediğim bir karanlık korkusu var içimde şu an 20 yaşındayım hâlâ ölümüne korkarım karanlıktan evde tek kalamam kalırsam kriz geçiriyorum
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Şu kedileri nedense hiç bir zaman sevemedim. Böyle küçük halleri hoşuma gidiyor ama yok yinede dokunamıyorum 😖😖 Elimde değil. Korkmak değil bu. Yıllar yıllar önce muhabbet kuşum vardı, kedi yedi ondan sonra iyicene soğudum. Böyle kedi bana gelip değecek diye bir tuhaf oluyorum. Ne dokunabiliyorum, ne de değmesini tahammül edebiliyorum. O yüzden mümkünse benden uzak dursun bütün kediler.
Bende genel itibariyle hayvan korkusu var. Daha doğrusu bu korkudan ziyade psikolojik bir durum. Canlı olan hiçbir hayvana dokunamam. O yüzden uzaktan hayvan severim ben 😅 bu durumla yüzleşmeye çok uğraştım ama yüzleşemiyorum
Bizde de abim benden beterdir. Anında seslenir bana koş çabuk diye mecbur elimde terlikle peşine düşüyorum 😄 Hem korkuyorum hem gidiyorum yapacak bir şey yok 😄
Korkuların üstüne gitmeden yenilmiyor. Mesela sizin kedi korkusunu şöyle yenebilirsiniz. Kedi olarak değil de yumuşak bir oyuncak gibi düşünüp sevebilirsiniz. Beyin nasıl algılarsa, öyle yansıtır.
Hayvanlardan çok korkardım, bir gün yavru kuş aldık çok hareket etmediği için yavaş yavaş sevmeye başladım ve sonra omzumda, parmağımda gezdirmeye başladım kuşa alışmıştım. Kedilerden çok korkardım ama o kadar çok sevmek istiyordum ki bir türlü yapamıyordum sonra staj yerine yavru bir kedi aldılar küçücüktü yavaş yavaş ona da dokunmaya başladım ve sonra kucağımda uyumaya başladı, patileriyle savaş yapmaya başladık. O yüzden bence hayvanlara alışmanın en kolay yolu yavrusundan başlamak onlar daha hareketsiz olduğu için daha kolay oluyor, alıştıktan sonra hareketleri artık korkutmuyor.
Yani hepsiyle değil ama sürekli önüme engel olarak gelen ve aşmadan kurtulamayacağım korkularımla yüzleştim, yüzleşiyorum. Ufak tefek olanları görmezden geliyor olabilirim.
Miden kalkıyor, bitte titriyorsun ama ben ağladıktan sonra kendim iki defa daha atladım 😬gerçekten bu hayata birkere geliyoruz o zamanki yaşıma kadar denemediğim için kendime çok gülmüştüm 🤭
Eğer hayvan sevme korkusuysa bende dokunmakta güçlük çekiyorum hatta bana temas etmesinden de ürküyorum. Sevmeyi öğreten olmadı ki😒annemde korkardı bizde demek ki bunlardan kaçılması gerekiyor gibi öğrendik. Tamamen öğrenilmiş bi davranış yani yoksa kötü anım falan yok kovalanma haricinde😃🤦🏻♀️
Ona karşını yavaşça sevdirmelisin. Yemek verip aynı zamanda sevmelisin ki seni düşman olarak görmemeli bu şekilde barışık olabilirsiniz.. benim 2 kedim var bu arada dillerinden anlıyorum biraz
Dişi kediler ilgiyi çok sever ama en çok sabah kalkınca bu ilgiyi ve sevgiyi gösterirler. Benim kedim patileriyle gözlerime dokunum yanaklarımı yalıyor uyandırmak için 😁
Her gun mutlukaaa bi kaç kediye dokunup onları severim daha iki saat önce sevdim 😻 çoook tatlılar cevremde de korkanlar var anlam veremiyorum😅 Yüzleşmeyo tercih ediyorum..
Bende sen gibiydim taki 1 ay oncesine kadar kedi sahiplenince dokunmaya basladim ve dokunarak asicaksin bunu Ilk basta biri tutarken sev oyle oyle zamanla alisirsin
Yavru olunca az da olsa dokunuyorum ama büyük olunca inanılmaz korkuyorum. Komik gelecek belki ama sanki saldıracakmış gibi bir tedirginlik hissediyorum.
Bir defasında ısırılmama ramak kaldığından uzun süre köpek korkumu yenememiştim. Geçen yıl bu zamanlarda 10 küsür köpek beraberinde nöbet tuta tuta korkudan eser kalmadı.
Oyy ben sarılıp öpüyorum bunları. Arada göbüşlerini öpüyorum o zaman biraz sinirleniyorlar yüzümü çizmeye çalışıyorlar ama kıyamıyorlar sanki kıysalar parçalarlar 😂😂
Laynnnn ben bunu kucağıma alır ope öpe bitiririm tipe bakkkk🥰🥰🥰 Yavaş yavaş sevmeye çalış onu başını falan böyle, sana alışınca zaten sevmene izin verir
Bu şey gibi bir kere motorla kaza yaptım kaza yaptı mı unuttum tekrar motora bindiğimde motor Süremedim korkudan bilinç altıma kazınmış travma gibi bir şeyin varsa belki
Bende de çok aksi bir durum var. Hayvanlardan hiç korkmuyorum saldıran bir köpeği bile sakinleştireceğimi düşünüyorum bir çok kerede yaptim... Sevgi ve merhamet her şeyin üstesinden gelir.