Çevrenizdeki insanlarda karakterinizle ilgili nasıl bir izlenim uyandırıyorsunuz? Sizi sevdikleri için mi iletişim kuruyorlar yoksa sadece çıkarları için mi?
Çevrenizdeki insanlar çoğu zaman sizinle ne için iletişim kuruyorlar?
Çıkar amacı güden birinin hayatımda yeri olmadığı için etrafımda ki insanlar gerçekten karşılıklı olarak kıymet verdiğim ve kıymet gördüğüm insanlar. Hal hatır içinde ararlar, dertlerini sıkıntılarını paylaşmak içinde. Bazen gidecekleri yere kadar telefonda eşlik etmek içinde ararlar diyeceğim de bunu daha çok yapan taraf ben olabilirim, eve girdiğim an hadi görüşürüz deyip telefonu kapatıyor da olabilirim.😬
Dertleşmek için iletişim kurarlar genelde. İkilemde kalan, karar vermekte zorlanan, önemli bir dönüm noktası eşiğinde olan, eşiyle/sevgilisiyle sorun yaşayan... Her türlü sorunda akıllarına ilk ben geliyorum gibi bir şey.
Birisiyle mutsuz olmasına rağmen yanında kalan insanlar görüyorum ama haklısın ben mutsuz olduğum birinin yanında kalmam 😅 ancak buna çıkar olarak hiç bakmamıştım, aydınlattın beni sağol 😅
Herkes kendine göre bencildir ve vencil olmak zorundadır. Senin o gördüklerin de bencil. Yanında kalmayı hiç görmemeye oranla daha az acı verici buldukları için yanlarında kalıyorlar. Kar-zarar hesabı.
Hayatımda çıkar amacı olan hiç kimse yok. Menfaatçi çıkarcı bireri ile işim olmaz. Hayatıma güzel insanlar kattım ve iyi ki oldular. Hal hatır soran beni merak eden veya fikrimi almak için veya eğlenceli sohbetler için veya dertleşmek için eğlenmek için gezmek icin, bana gelmek icin, aglamak icin arayan soran dostlarım var.