Benim sohbetimi benimle sohbet etmekten vazgeçenlere soralım. Dürüst olsunlar.. Ya da olmasınlar. Onlar daima ikiyüzlü oldular ve tercihleri de o yönde.. Dürüst ve munis tavrım bazı insanlara alerji yaptı ve ben bunu yeni anladım..🍀🍀
Benim sohbetim insanların meşrebine göre değişmiyor, bilgim olan konularda konuşup, olmayanlarda susmayı tercih ediyorum, gündemle uzaktan yakından alakam yok, spor beni hiç ilgilendirmiyor, o yüzden sınırlı arkadaş çevremle gül gibi geçinip gidiyorum. Sevgilimin daha sosyal olmam gerektiği konusundaki ikna çabalarını da başarıyla atlatabilirsem, o gün şahane oluyor.
Mevlana ne güzel demiş: “Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” Sohbet aslında akmalı sohbet aslında gidebildiği kadar derinlere girmeli sohbet aslında kişide bir özlem bir tat bırakmalı
Pek değil. Sohbet sever biri değilim. Samimi olduğum insanlarla birlikte samimi, gülüp eğlendiğimiz muhabbetler edebiliyoruz ancak genel anlamda sohbetim çok da keyif vermez diyebilirim.
'' Eveet.. Her türlü alıp götürür..'' diyerek kibir kusmayacağım.. Kan uyuşması gibi bir durum bu.. Sadece ilişkide elektrik alınmaz, dostluklar ya da sohbet de böyle.. Hepsinin elektriği farklı.. bazen ilişkide olduğun insanla sohbet edemezsin , bazen de hiç ilişkin olmayan , belki aklından bile geçmeyen biriyle iletişimin tutar.. Eğer ilgi alanları ve ifadeler karşılıklı uyuşursa Mars'a kadar gideriz (Uzay yolculuğu bahsi.. ) , uyuşmazsa yolun köşesini dönemeyiz.. (Alçak gönüllülük yapayım dedim umarım başarmışımdır )
Alıp götürür birdaha geri getirmesi zor olur Ama cidden konuşmayı seven insanla sohbet Edilir sıkıcı kişiler ile değil sohbetin bile Bir adabı var uyanlardanım diye düşünüyorum 🤣
Sevdiğim önemsediğim insanlarla konu akıp gider diğerleriyle pek iyi değil ya burdan biri vardı saatlerce konuşuyorduk konudan konuya atlıyoduk bırakıp gitti beni haiiin😂
Eğer ortamda alkol varsa bir siyaset , kültürel bilgi , Din felsefesi konuşurum aklınız şaşar. Ama alkol yoksa genelde dinlemeyi tercih edenlerden olurum. BKZ : Alkol dökmüş kedi...