Bilerek yapılandan değil de, bilmeden kendinize zarar verdiğiniz oluyor mu? Bugün ben sinirden elimdeki halatı fırlattım. Halatın ucu çarpıp kulağıma vurdu. Sinir iyi bir şey değilmiş arkadaşlar kulağım şu an zortingen şırtzaytır durumda. Görseli sadece ben yiyebilirim.. 🦁
Ben bir kere kendime çok sinirlenmiştim durum tamamen benlikti kendi sinirimi kendimden çıkartmaya çalışmıştım gözüm o derece kararmıştı etimi cimcirmiştim vs. sonra o kadar pişman oldum ki aynaya baktım kendime kıyamadım bunu bu küçük kıza nasıl yaptın Zeynep deyip kendimi sevmeye başladım bir daha kendime ne olursa olsun zarar vermemeye söz verdim. Odamda kütüphane dolabım var full benim küçüklük fotoğraflarımla dolu ufacık kendime sinirlensem eski hâlime bakıp sakın Zeynep bu küçük kıza kıyıp da bir şey yapma hak etmiyorsun bunu çünkü diyorum.
Sinirlenmek elbette ki iyi bir şey değil, sakin olmak gerekiyor, sinirler gerildiği zaman öfkede çığ gibi bir birini büyüyerek tetikliyor bu frekans oldukça zarar veriyor, öncelikle kendine daha sonrada çevrene olumsuzlukların neticesi olarak yansıyor. Öfke kontrolü yapmak gerekiyor. Geçmiş zamanlarda kendime zarar vermişliğim oldu, sonrasında pişmanlık ve daha sonrasında vicdan gibi bir durum ortaya çıkıyor ki, üzücü olan duygular sanki hücrelerini yiyen bir virüs görevi görüyor. Atalarımız zamanında boş yere dememişler.
Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Yararlı ise üret, zararlı ise yok et. Keskin sirke küpüne zarar.
Sinir herkeste vardır, bunu kimse inkar etmesin. Ama sinir krizi geçirmek '' olabilen '' bir durumsa, sinir krizi halinde olmaması gereken şeyler yapılıyor, nesneler fırlatılıyorsa bu çok büyük bir sıkıntıdır, Allah korusun. Yaşamadım yaşamayı da asla dilemem...
Öfke kontrol problemi de buna çok benzerdir, genelde öfkesine hakim olamaz kişi, bu probleme sahipse de sık gerçekleşir bu olay. Her iki durumda da o çevredeysem çok rahatsız olurum. Kendimizi tanımalı, sizin de mesela söylediğiniz gibi durumu fark ederek kendimizi ehilleştirmeliyiz.
Hayatım boyunca bu konu sadece bir kere kontrolümü kaybettim. Onda da duvarı kapatmıştım ağzına burnum kırılıyordu kendi kendime hastaneye hastanelik etmiştim. Elimden geldiği kadar daha kontrollü ve sakin kalmaya çalışıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Oldu aynen. Kolay sinirlenmem ve bir şeyleri atıp kırma gibi huylarım yoktur ama bir keresinde kapıya vurunca cam kırıldı ve koluma battı ufak bir parça.. Geçmiş olsun.. Keyifli geceler..
Bulaşık yıkarken savaş çıkıyor mutfakta sinirliyken, bir de bir kaç hafta önce saçlarımın önüne parmaklarımı geçirip bayağı bir çekmiştim ilk kez yaptım.
Hayır, olmadı. Psikolojik yönden belki bazı konularda kendime zarar vermiş olabilirim lakin fiziksel olarak zarar verecek boyutta kendimi kaybetmedim hiç.
Tebrik ediyorum seni Leon, başarılarının devamını dilemiyorum. Az sakin ol ya hu bak bana ben hiç öyle şeyler yapıyor muyum... En fazla o sinirle paldır küldür ortamı terk edeyim derken koskoca "kapıyı" görmeyip kolum kapı koluna giriyor. Resmen giriyor ve bir hafta kolum mosmor şekilde geziyorum onun dışında bir sıkıntım yok şükür. 😁
Ever oldu ama baktım ki beni benden başka en iyi anlayan yok kendime haksızlık yaptığımı düşündüm kendimden ve ailemden başka hiçbirşeye değer vermiyorum
Son cümleye güldüm. Evet maalesef ne geldiyse başıma sinirimden geldi hep kendime zarar verdim kendime zarar verdiğim yetmiyormuş gibi evin eşyalarına zarar verdiğim olmuştur daha dün mesela sinirimden yatağı yumrukladım yastıkları savurdum neden yaptım yatağın suçu ne mesela afedersiniz yatak sjsjsjs
Eskiden evet 🤔 halen kalıcı yaralar da var.. Ama insanın öfke anında sakin olması lazım , Çünkü keskin sirke küpüne zarar verir.. Bi anlık birilerine duyduğumuz sinirle yaptığımız hataların izin bir ömür boyu vücudumuzda taşıyabiliyoruz…
Kendime pek değil de eşyalara çok ciddi zarar veriyorum. Hep vardı bu huyum. Bir de sinirlenince öyle bir güç geliyor ki bana yani anlayamadığım normalde uğraşsam bir türlü kıramayacağım şeyleri tek hareketle farkında olmadan kırıyorum.
Oldu. Çok sinirlenen bir insan değilim ama sinirlenince de gözüm hicbirsey görmez büyük bir kavga sonrası sinirli sinirli yürürken banyoda düşüp bayılmışım uyandığımda neye kizdigimi unutmuş şekilde buldum kendimi 😄
Eskiden veriyordum. Sonra düşündüm ve çok saçmaladığımı fark ettim. Kendime zarar vermek yerine azıcık bağırıyorum sonra sevdiğim bir şeyi yapmaya başlıyorum ve yavaş yavaş nefes egzersizi ile beraber sakinleşiyorum. 😅
Bende bir keresinde cam bardak fırlatıp, parçaları toplarken elimi kesmiştim defalarca. Ki bu muhakkak hep olur bir şey kırıldığında. Yani evet bazen o rahatlamaya ihtiyaç duyarken, kontrolsüzce davranmak yaralayabiliyor insanı.
tırnaklarım çok sert eğer uzamalarına izin verirsem resmen pençeye dönüşüyorlar keskinler bide o yüzden elimi sıkınca yumruk yaptığımda genelde etimi delip geçiyo
Evet çok kez bu durumu yaşıyordum, Çok çabucak sinirlenen ve sinirini asla kontrol edemeyen bir insanim maalesef ki babamın geninden kaynaklı. Çok kez ellerimi kestiğim oldu tek kendime değil başkalarına da zarar verecek oldum ama yapmadım. Bu yüzden Kendimi beni sinirlendirecek şeylerden uzak tuttum. Ve kesici aletleri kendimden uzaklaştırdım. şu an artık daha iyiyim. Kendimi kontrol etmeyi öğrendim. 😊
Allah belamı versin sinirden az kala kendimi öldürecektim🤣🤣🤣ellimle aynaya vurdum ayna parçası bilegimin içine girdi bileğimi çok derin bir şekilde kesmiştim 🤣✌️😢😢
Uleyynnn kedinin tatliligi 😂😂😂 yeriim yaa. kendime zarar vermedim hic
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sinirle değilde sürekli ayağımın etrafında dolaştığı için bazen görmeden patisine basıyorum sonra bir ağlama gelıyor bana 🥺kıyamam aklıma geldi sinirim bozuldu şu an
Sinirlenince saçımı kestirmeye gitmiştim sadece perçem kes abla dediğim halde kadın tüm saçaklarımı budamıştı bir şey de diyemedim o an kökten kesmesin diye eve gelince birde ona ağlamıştım 😓🤣