Mecburi olarak bazen öyle insanlarla aynı ortamlarda bulunmak durumunda kalabiliyorum. Onların kibirli ve narsist davranışlarından nasıl olumsuz etkilenmeyebilirim? Ne yapmak gerek? Bunlardan kendimi ciddi anlamda korumazsam psikolojime hiç iyi gelmeyecek.... Önemli olan büyük ve iyi görünmek değil, gerçekten büyük ve iyi olmaktır. (Beethoven)
ℰ𝒹𝒶𝓂ℯ𝒹𝒶
Kendimi kibirli ve narsist insanlardan nasıl korurum?
Narsistler; Menfaatçidirler, kişiler arası ilişkileri kendi çıkarları için kullanırlar. kendilerinin yalnızca özel kişiler tarafından anlaşılacağını düşünürler. Kin, öfke ve kıskançlık fazladır. Acıma ve affetmeyi çıkarlarına göre kullanırlar. Büyük ideallerine kavuşunca gerçek kimlikleri daha çok ortaya çıkar. Eleştirildiklerinde aşağılandıklarını hissederler. Hayal dünyalarında güç başarı ön plandadır. Hak duygusu kendilerine yöneliktir. Kendisi sıra beklememeli, ayrıcalıklı olmalı ve kendisinin her konu hakkında kayrılması gerektiğine inanır. Etrafımızda böyle insanlar var ise nasıl davranmalıyız onlar ile nasıl baş ederiz; Sadece zor şeyleri yaptıklarında övemeliyiz ki övülmeye çok kendilerini alıştırmasınlar. Birde narsist insanların sözlerine değil davranışlarına göre haraket edersek daha iyi iletişim sağlayabiliriz. Diye yazmışım bir bence de.. Ölme eşşeğim ölme demek istedim kendi yazdıklarıma. Memleket narsist dolu Allah sonumuzu hayrEtsin.
Yani böyle insanlarla çoğu zaman aynı evde de yaşayabiliyoruz mecbur kalırsan ihtiyaç kadar muhatap olacaksın çoğu şeyde huzursuzluk olmaması için ses çıkarmıyorsun ama dışarıdan bir insansa arana mesafe ve çizgi koyabilirsin. Ancak böyle insanlarla mücadele etmeye kalkarsan sadece kendini yıpratırsın çünkü onların kalbi kapkara olmuştur değiştiremezsin.
Netice Olarak Böyle İnsanlar İçin sadece Allah'ın Hidayet ve ıslahı için dua edersin.
Ekteki görselin yansıttığı anlam mükemmeli ifade etmiş. Şahsen böyle kişilerle iletişim kurmak ve zorunlu şeyler dışında muhatap olmam. Bence siz de böyle yaparak bir nebze daha uzak durabilirsiniz.
Kibirli Nankör ve nankör müsveddeleri Yılısıklar Yalakalar Sevıyesızler Ve kendını zekı sanıp 250 gram kadar degeelı beynı olmayanlardan uzak durmak lazım Sorudakı kısılıklerın kokjsunu alınca uzaklasırım o ortamdan
O tarz insanları değiştiremezsin sonuçta. Mecburen oldukları gibi kabul edip çok kafaya takmayacaksın. Tabii mümkün olduğunca da uzak olmaya çalışacaksın.
Kendi doğrularınla hareket et. Seni yönlendirmesine izin verme. Konuşmalarından veya hareketlerinden rahatsız olduğunda konuyu değiştir veya ortamı terk et.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Benimle olmak isteyenlerin sunduğu cok kolay nice fırsatlarla, kadınları çok sevmeme beraber olmak istememe cinsel gücüme isteğime rağmen ilgilenmedim. onlar beni büyük, iyi gördü firsat verdiler ilgi istedilr. fırsatçılık yapmadım basitliğe ilgi gostermedim. hormonlarmla duygularımın savaşından...(tevazuyla burayı boş bırakıyorum) çıkdım. hiç sevgilim özel ilişki sks partnerim olmadı. sadece ücret ödeyerek sks yaptım.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Karşı cinsle beraberl olmak özel ilişki sadece hormonlar değil çok daha fazlası tabi. ben tepki göstermek istediğim için karşı cinsle bunları yasamadım.