Içe kapanık insanlar neden eleştiriliyor?

Ben içe kapanık bir insanım yani söyle ki cok yakın oldugum bir iki arkadasım bir iki akrabam ve ailem hariç kimsenin yanında rahat edemiyorum hatta ailemden bir iki kisinin yanında da rahat edemiyorum insanların yanında kendimi diken üstünde ve gergin hissediyorum her an kötü birsey olacakmıs gibi geliyor ve söyle ki insanlar negatif enerjilerini aşırı cekiyorum kendi bedenime ve buda daha kötü hissetmemi saglıyor birde insanları gözlemleme konusunda iyi oldugum icin insanların duygu düsüncelerini ve karakterlerini cözmem pek zor olmuyor bu yüzden genelde yanında iyi hissettigim insanlar hariç diger insanların yanında cok uzun duramıyorum hatta bazen hic durmayayım ve görünmez olayım istiyorum yalnız kalmaksa benim icin müthiş bir duygu hayalgücümün ve hayallerimin icinde kayboluyorum ve siir söz yazmayı kitap okumayı cok seviyorum ben içe dönük bir insanım ve biz içe dönük insanları insanlar anlayıs göstermek yerine sürekli yargıliyorlar onlardan biri de benim ve bu beni cok fazla zorluyor bu konuda ne yapabilirim ice dönük biriyim bu benim karakterim ama insanlar onlar gibi olmamı onlar gibi davranmamı istiyorlar cünkü ben onlar gibi degilim buda insanlar icin sorun haline geliyor ama ben buyum özelliklerim karakterim bu onlar gibi olamam veya davranamam ne yapmam gerekiyor lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Içe kapanık insanlar neden eleştiriliyor?