yönetici ünvanına sahip çoğu İnsan çalışanlarına egolu ve adaletsiz davranışlar sergiliyor peki siz iyi bir yönetici merhametli bir insan olabilir miydiniz?ఌ
Hem patron olup hem adaletli olmayı başarabilir misin?
İyi bir patron olmak adaletli olmaktan geçer zaten. Ben de her işte olduğum gibi patronlukta da iyi olacağım için, adaletli olacağım konusunda hiç şüphem yok.
kitap yüzü görmemiş insanları müdür, patron diye şirketlerde çalıştırdıklarında bu egoistliğin olması olağan durum gayet de, yani örneğin operatör veya internet sorunlarında gençlerden daha az bilgiye sahip eksikliğini gösteren ama sanırsın avm yönetiyor havasına sahip müdürü iletişim kurayım diye karşıma verseler sinir tepeme çıkabilir haliyle, sonra müşterimize çok değer veriyoruz diye gezerler. nefret ediyorum ya bu düzenden, millet onca kişisel gelişim kitaplarıyla kendini geliştiriyor bu mevkilere gelebilmek için bunlar da torpille koltuk sahibi.
Ben her şeyden öte bir insan olarak adaletli olduğumu düşünüyorum. Tabii eline yetki alıp bütün aklını kaybeden birçok insan tanıdım. Bunlar genelde güç zehirlenmesi yaşayan insanlar. Hem askerde hem de iş hayatında ben de yüksek yetkilerle donatıldığım anlar oldu. Fakat bir gün bile adalet anlayışından vazgeçmedim. He başarılı oldum ya da olmadım orasından çok emin değilim ama ben yine de elimden geldiğim kadar herkese eşit olmaya çalıştım.
ben iyi bir yöneticiyim. tüm çalışanlarım dua eder memnunlar. eskiden kendi şirketim vardı iflas ettim. şimdi bir firmada yöneticiyim. benim ilgilendiğim projelerde çalışmak için diğer ustalar mühendisler patrona özel ricada bulunurlar. benim projemde çalışmak için.
asla kibir yapmam. kibir şeytan işidir. otoroitemi de korurum ama otorite için kibirlenmem. kardeş gibi herkesin derdine çözüm bulmaya çaışırım
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yani kısmen diyelim.. Bu durumda insanın liderlik vasıflarına sahip olması gerekir ve herkese dişleri saydırırsa önünü arkasını alamaz.. Adaletli olurum kesinlikle ama fazla yüz göz de olmam.. Keyifli günler..
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Hayır mutlaka kişiye göre davranırdım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çalıştığım kurumda yöneticiyim. Kendime ait ufak bir ekibim var. Tüm Vicdan rahatlığımla söylüyorum ki, hepsine adaletli davranıyorum. Çünkü hiçbiriyle şahsi duygularım ile iş duygularımı karıştırmıyorum Kimin ne kadar iyi çalıştığını Kimin ne kadar işi umursamadığını da biliyorum ve ona göre muamelelerim Tabii ki oluyor. Çünkü Adalet dediğimiz şeyin var olabilmesi için bu gerekli. Herkese aynı davranmak adaletsizliktir.
Bir dönem oldum sayılır ancak egolu değildim. Arakdas gibi ortamım vardı. Öyle üstten ne altımda çalışana bakarım ne de ezerim. Ezilen olunca da karşı çıkarım. Dünya geçici insan kazanmak daha önemlidir. Kimsenin ahını almak istemem.
öncelikle bir patron olabilmenin koşulunu sağlamak gerekiyor. adalet sisteminde bakıldığı zaman personelin istediği adalet bizim ülkemizde personel ne yaparsa yapsın göz yummak oluyor. kimse iğneyi kendine batırmıyor. tembel çalışma sistemi varsa o yerde zaten adaletten bahsedilemez
Patron olup da adaletli davranmış olmak için zaten çok az şey gerekli. 1 ) işçinin sgksini odeyeceksin. 2) hakkını vereceksin. bunları yapmak çok zor sanki. Ne yazık ki bunlardan kaçan birçok işveren var. üzerine de yaptığı ukalalık kastigi ego ile gerceklestirdigi mobbing
Ego şart yoksa çalışanlar ağzına ederler. Ama o dozajı iyi ayarlamak gerekiyor. Ben futbol antrenörü olarak o egoyu ve disiplini göstermem gerekiyor. (Bir nevi patron işte) 😅
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Basarabilirim bende o potansiyel var kendime de güveniyorum