Bilmediği kelimer kadar edepli , bildiği kelimeler kadar edepsizdir.
İnsan olan her hesabı aşar da bir kendi sözcüklerinin ağırlığı altında ezilir.

Başta rahmetli babaannem, ailem ve çevrem.. Büyüdükleri ortam cennet ya da cehennem olsun bazı kişilerin genlerinden gelen edep ya da edepsizliğinin ister istemez yansıdığına da şahit oluruz çoğu zaman.
Ailem öğretti ve İslam dini tabi ki
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Büyüdükçe öğrendim Aile ve toplumun da katkısı var tabii ki ama bir yerden sonra artık ailen değil sen kendini kazanmaya çalışıyorsun
Adaleti merhameti insanlığı öğreniyorsun
Bazı durumlar olduğunda insanları suçlamak yerine kendimizi değerlendirip
kişiliğimizi oturtmalıyız
Önce ailemden öğrendim. Sonra büyüdükçe, hayat öğrendiklerimi geliştirmeme yardım etti. Zaten karakter oturdukça ve tecrübe kazandıkça doğruyu yanlışı kendince ayırt ediyor insan ve ona göre davranıyor.
Önce ailede başladı..
Sonra; görüp, öğrenip, kendimce iyiyi ve yanlışı tartıp ona göre uygulayarak gelişti..
Önce ailem sonra Hayattan öğrendim
Edep hâyâdandır. Bir kimse Annesini çok sevip, ona laf gelmemesi için kendine çeki düzen veriyorsa o kişi Edebi öğrenmiş olur. Bu hayatta hep mütevazi, yumuşak kalpli ve güler yüzlü oldum. Böyle oldum diye de zarar görmedim. İnsanın hayatına yanlış kişiler girebilir ama bu geçicidir.
Bu yolda yürümek gibidir. Kimisi sağından, kimisi solundan kimisi de arkandan gelir. Evvela başakları ile kendini kıyaslama. Onlar yapıyor diye senin de aynısını yapma hakkın yok. Sadece insanlar arasından bir insan ol yeter. Kendini göstermek için uğraşma. Gün gelir seni insanlar elleriyle gösterirler. Sen istemesen de seni Kişilik Abidesi yaparlar.
Tevazudan şaşma. Bu seni Hakk' a ve Hakikate götüren bir düsturdur.
Benim durumda aynı Hz. İsa'nın sözü gibi hayatım boyunca etrafımda gördüğüm insanların yaptığı ve normal gördüğü şeyleri yapmayarak şimdiki edep ve ahlak seviyeme ulaştım.
Bu sözün Hz. İsa'ya ait olduğu sanmıyorum
Çünkü o bir peygamber
Peygamber, edebi Hz. Allah'tan öğrenir.
Geleyim sorunun cevabına;
İnancım öğretti bana edebi
Evet olabilir böyle düşünmemiştim ancak belki insanlara bir şeyleri anlatmaya çalışırken nasihat olarak söylemiş olabilir
İnsan ilerledikce hayatta
Keskin düşünmek yerine
Acaba demeyi
Kanaat belirtmeyi seçiyor...
Bu arada Bucak'ta misin
Senelerce gelip geçtim Burdur'dan
Otogari küçücüktü
Şimdi yenisi yapıldı mı bilmiyorum
Küçük bir şehir
Evet çok doğru açıklamış edebi kimseden öğrenmedim kendi kendime öğrendim
Önce ailemden aldım.. sonra hayattaki olgulardan
Öğrendiğimi unuttum..
Hiç kimseden. Allah'tan Edep istedim nasip etti.
Kendimden öğrendim
annemden :)
Aileden.
Ana baba tabii ki
Aile sanırım
En İyi Erkek Görüşleri