Hancı mısınız yolcu mu?

Han sarhoş hancı sarhoş, yolda yabancı sarhoş, içimdeki sancı sarhoş demiş şair. Kimisine han'ım, kimisine hancı, yolcu. Bu dünyada yolcu, kalplerde bizi sevenlere ve sevdiklerimize göre değişiyor
Hancının kapı kilidi, yolcunun matarası.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Fikret Kızılok şarkısında diyor ki;
"O bir yolcu, sen bir hancı
Gördüğün en son yalancı
İçindeki derin sancı
Gitmez dedim kaldı gönül"
Ben de tam olarak böyleyim. Ben hancıyım bir yere gitmem. Yolcular gelip gidiyor, gittiklerinde de bir sancı bırakıyorlar işte...
Neşet ertaş bu türküsüyle vermiş cevabı aslında, hepimiz bu dünyadan sırası geldiğinde yolcu olup uğurlanıcaz...
Neşet Ertaş'ın da dediği gibi
Garip bülbül gibi feryat ederiz, Cehalet elinde küskün kederi, Hep yolcuyuz böyle geldik böyle gideriz, Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
Yolcu misali değil miyiz.. han çoktur hayatta bize düşen yol almak değil midir.. aldığımız yol aşk sevgi para hırs keder var olduklarimiz falan yani bir nevi han sahibi bunlar değil midir.. bizler de bir misal yolcuyuzdur.. biraz derin bir konu.. tartışılır
Soruyu görünce aklıma direkt bu şarkı geldi : ))
Eş zamanlıyız aslında hancı=yolcu bence.
Hancı iken yolcu (kimin ne zaman dünyadan uğurlanacağı belli olmuyor anlık) yolcu iken hancı (tam hastayı kaybettik der doktorlar ama bir 40 yıl daha yaşar) olabiliriz :)
Ne hanciyim, ne de yolcu...
Yolda bir yabancıyım...🥳
Her handa bir mısra görürsün
"maraşlı şeyh oğlu, satılmışım ben"
Bir anadan dünyaya gelen yolcu, görünce dünyaya gönül verdin mi? Diyor ya büyük usta. Ben bir yolcu olarak bu dünyaya asla gönül vermedim
Neyiz bilmem ama uzun ince bir yoldayız.
Yolunu kaybetmiş yolcuyum demek geldi içimden
Bir garip yolcuyum
hergün bişi oluyoz
bu yüzden mi sıkıcısın? ya da bu yüzden mi hergün bizi bir şeye benzetiyorsun? o zaman eğlencelide değilsin
Hiç biri
Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz hsshshs
Yolcu
Biz hep yolcu
Yolcu
Yolcu ☺
En İyi Erkek Görüşleri