Kişiliğimizin çok küçük yaşlardan itibaren oturmaya başladığı ve nihayetinde bir noktada oturduğu o yer: Sahip olduğumuz yuva! ❤ Annemiz ve babamız ise bu noktada en büyük yapı taşları. Kimimiz annemize, kimimizse babamıza benzeriz bundan dolayı.
Bu konuda bense, daha çok babamın huylarını taşıyorum üstümde. Hatta annemin meşhur bir lafı vardır sıklıkla söylediği: Babası kılıklı! 😏
Ya siz? Huylarınız daha çok annenize mi benziyor yoksa babanıza mı? 💛
Sahip olmuş olduğun kişilik, daha çok annene mi benziyor yoksa babana mı?
Aslında bakacak olursak her ikisine de benzemiyor. Ve onlara benzemediğim için kendimi oldukça şanslı hissediyorum. Benim karakterim farklı bir şekilde evrildi. Kendime özel ve bana has bir insan çıktı ortaya. Eğer onlardan birine benzemiş olsaydım. Çok mutlu olacağımı zannetmiyorum.
Kendi şahsına münhasır ulaşılmaz bir ilginçlikte ve anladığım kadarıyla da insanları çeken bir itme çekme didişkenliğinde, zeka ve canım arasında gidip gelen düzüşümsü bir noktada devinen tuhaflıklar senfonisi, kişiliğim. Tam ulaştım sandıklarında kaçan. Kendim de ulaşamadım.
Tamamen babam…
Annem olsaydı herkese gülücükler saçar kimseyi hayvan gibi bozup bozup atmazdım. İnsanlar da bu bozup atmalarıma ve tüm tekmelerime rağmen yine zamk gibi yapışmaya kalkmazlardı sanırsam.
Fiziğim görünüşüm anneme benziyor huyum karakterim kararlarım düşüncelerim söylemlerim babama anlayacağınız biraz ondan biraz ondan bir yarım güzel annem diğer yarım canım babam rabbim onları başımızdan eksik etmesin İnşallah.
eğlenceli yanım hazır cevap oluşum , öfkelendiğimde şiddetlenmem babam 😀 güler yüzlü oluşum hanımhanımcıklık annemden gelmiş inadımın kime çektiği bulunamıyor
Ne anneme ne de babama benziyor. Hatta dediklerine göre sülaleden kimseye benzemiyormuşum hareket, huy, davranış vb. olarak. Bazen bizimkilere beni evlatlık mı aldınız yoksa diye de takılmıyor değilim 😀
Ikisindende birseyler almisim ama daha cok dedem gibiyim. Dedem halam ve babamin karisimi gibiyim. Huylarim tam onlar. Dusunce tarzim onlar. Olaylara bakisim, verdigim tepkiler hep baba tarafim.
bendeki bu kişiliğin eşi benzeri yok. ne annem ah babası kılıklı der ne de babam ah annesi kılıklı der. bendeki kişilik tamamen kendime özgü, bambaşka.
Anneme. Onun azmine, kararlılığına, babamla ayrıldıktan sonra bize tek başına o karanlık günlerde baktığı zamanlardaki fedakarlığı vs.. Benim sadece fiziğim babama benzer, karakterim anneme benzer..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Babası kılıklı mı ilk defa duyuyorum ben de babama benziyorum
Güçlü, ne istediğini ya da istemediğimi bilen duruşum, bazı hayat prensiplerim ve merhametim anneme; hoş görülü, iyi sohbet muhabbet sahibi ve uyumlu olmam daha çok babama benziyor diye düşünüyorum. 😇
aslında 2 side zaten her zaman biraz çift kişilikli sayılabilecek biri oldum 2 sininde bazı özelliklerini resmen kopyası gibi taşırken bazı özellikleri ise bende hiç yok.
Kişiliğimi annemden biraz daha fazla almışım, babamdan az bir şey almışım. Tipimi babamdan aldım. Küçükken anneme benziyordum da sonra biraz daha babamın tipine kaydım.