Üç duygular, depresyon ya da aşırı enerji sebebi psikiyatrik bir hastalık olabilir mi?

Selamlar 25 yaşındayım, küçüklüğümden beri tuhaf davranışlarım vardı. Dikkat dağınıklığı, dalgınlık, herhangi bir konuda devam sağlayamama, istikrarsızlık, hala devam eden aşırı hiperaktivite, yürüme, zıplama atakları bu ataklarda herhangi bir engelle karşılaştığımda yoğun öfke. Bunun dışında program yapıp iptal etme, okuldan kaçmalar, herhangi bir konuda ders almaya karar verip sonradan sıkılma, vazgeçme. Hicbir alanda süreklilik sağlayamama, kariyer yapma isteğine karşın hangi alanda olacağı konusunda surekli değişen seçimler. İngilizce programı indirip iki günde sıkılıp silme, matematik dersinde hızla ilerlerken aniden sıkılıp dersi bırakma vs. Son zamanlarda daha da tuhaflasti her şey. Birine çok bağlanıp üç gün mesaj atmasa artık benimle iletişimi kestiğini düşünüp kendi kendime tuhaf düşüncelere girmeye başladım. Wp gruplarında herkesin beni dişladigini, kendi aralarında daha iyi anlaştıklarını düşünüyorum bazen. Ailevi konularda annemden, babamdan bazen aşırı nefret ediyorum içimden beddualar ediyorum:(( bazende aşırı seviyorum dünyanın en iyi insanları oluveriyorlar. Yoğun öfke nöbetlerinde ya yeme ataklari geçiriyorum ya da toplu iğneyi koluma, parmagima hızla vurarak öfkemi bastırmaya çalışıyorum. İş yerinde patronumla ilgili esini aldattığına dair dedikodular duyduktan sonra ona aşırı bir nefret beslemeye başladım evrak verirken bile arama 10 metre mesafe koyuyorum, mesafeyi aşacak olsa aşırı sinirleniyorum. Psikiyatriye görünmeli miyim, yoksa kişisel özellikler mi bunlar?
Üç duygular, depresyon ya da aşırı enerji sebebi psikiyatrik bir hastalık olabilir mi?