15 yaşında kardeşim için ne yapmalıyım?

Kardeşim 15 yaşında erkek sürekli eli telefonda aşırı sosyal biri derslerine çalışmıyor. Bize agresif davranıyor. 14 yaşında çok mutlu derslerine çalışan zeki bir çocuktu 15 yaşına girdiği anda, birtakım şeyler değişmeye başladı. Odasına kapanıyor, onu anlamadığımızı söylüyor, Kendini ispatlama çabası içinde. Ondan yaşça büyük olan 16 yaşında kardeşi var, ona yol vermesini söylüyorum. Ama onuda dinlemiyor saygılı konuşmuyor. Çağırıyor bağırıyor ne yapacağımızı bilmiyoruz.
.
.
.
.
.
(Yukarıda yazılan hikaye gerçek değildir, izah edeyimki akran çevremdir, bu yaşta bu konulara bu kadar saf bakıyorken onlarla aynı kefeye atılmam beni çıldırtıyor, sizlere spesifik görüşlerimi söylemek istemiyorumki büyük ihtimal beni rencide etmeye çalışacaksınız. Ve olgun bir bireyin izolesine kolayca gireceğimi biliyorum.
Uzatmak istemiyorum kısacası bu çocukların şu anda yaptığı şeyleri mazide kalan yıllarımda yapıyordum. Yani aramızda bir statü farkı var ve ruhsal olarak bir büyüklüğüm var.
Normalinde bu kadar rahat anlatamazdım anksiteye gereği bitti işte siz ne anlıyorsanız şimdi bundan kısır döngüde Aynı sorgu sualleri soruyorum millete soyutladığım için artık adam akıllı bir iletişimim yok iç dünyam beni şenlendiriyor diyelim..
15 yaşında kardeşim için ne yapmalıyım?