Karma yasasına inanırım. Yaptığın, ettiğin ya da eksik bıraktığın ne varsa; “gelecek dönemde mutlaka kendini hatırlatacak bir olayla tekrar nüksedecek. yaptığınız iyilik ve kötülükler döngü oluşturacak ve evren mutlaka sizi bu döngüye eşlik ettirecektir” der karma. Eden bulur, iyiliği de bulur kötülüğü de bulur.
Hayır eden bulmuyor ve hatta yanına kar kalıyor. Ben hiçbir kötü insanın ettiklerinin bedelini yaşadığını görmedim. Kötü olan değil kötü oynayan insan kaybeder. Kötü oynayan insan gözümüze biraz daha antipatik geldiği için yanlış kötüyü çoğu zaman görmeyiz.
Çok sevdiğim bir söz var:
Dünya iyi olanın değil, iyi oynayanın kazandığı bir dünya. Bu nedenle iyi olan değil iyi oynayan kazanıyor. Bu hayati Bir ayrıntı ama farklı yorumlayan çok, onlar kaybediyor işte.
Çok güzel anlatmışsın ☺️ ama kendisinden çıkmasa anasından, babasından ondanda çıkmazsa çocuklarından ama illa çıkar. Ya burada ya ahirette tabi bu benim düşüncem
Bence herkesin kaderi farklı. Yani kimseden çıkmıyor. Biz kendimizi avutuyorum çıkar diye, yoksa kalben dayanamayız adaletin olmadığına. Bu bir nevi avunma. Genelde çocuk ve bebeklerini masum diye ortaya koyup, bunlara mı beddua ediyorsun diye de suçlu olmasına rağmen iki kelime oyunuyla yine üste çıkarlar. Sana, çocuğuna, hayatlarınıza zararı veren odur ama seni susturur. Anlayamazsın...
Rica ederim, bu konuyu çok iyi bildiğim için biraz uzunca yazdım kusura bakma 💐
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Eden bulur elbet. Ne ekersek onu biçeriz. Ve çok inandığım bir söz “hiç kimse yaşattığını yaşamadan ölmeyecek”. Biz buna karma diyoruz; biz elimizde kahvemiz keyfimize bakarken :D ilahi adalet tecelli edecektir, etmiştir, etmeye devam edecektir.. başkalarına karşı tutumumuz aynı şekilde bize geri yansır.
Bulur. Ilahi adalete cok inaniyorum. Hemen ertesi gun olmasa bile haftalar aylar belki yillar sonra ettigini bulur. Herkes kalbinin ekmegini yer bu hayatta. Iyiler eziliyor gibi gorunsede bi sekilde kazanan onlar olur🌸