Günlük tutmaya ilkokulda bir sefer niyet ettim ama hergün de yaz babam yaz gelemedim ona 😅 Aslında üşendim diyelim ama kadınlarda maşallah destan gibi yazanlar oluyor tabii. Günlük değilde andaç (yıllık) olsun isterdim okuldan kalma. Güzel bir anı olarak yerini alırdı.
Zamanında yaptığım işleri alacak verecekleri günlük olarak tutardım çok etkili oluyor öyle tutunca. Birine şurada şu saatte üstünde şu elbise vardı hatta şu hikayesini anlatmıştı gibi. Adam itiraz ederse bak şu saatte şu kıyafet vardı üstünde şu hikayenizide anlatmıştınız dediğim zaman yalan bile söylesem inanır o zaman 😃
Son 7 aydır yazmasamda yazıyordum. Hattta her dönemim için bir defterim mevcut arada açıp okuyorum Bazı şeylerin değişmemesi beni üzüyor olsada hala içimde iyilik taşımam beni mutlu ediyor. Bence her insan iki kelime bile olsa bir yerler de notu tutmalı ya da resmini çekip albümüne koymalı
Kazakça, Osmanlıca ve Türkçe tuttuğum günlükler var cilt cilt.. İçten denetimli bir çocukluğum olduğu için sürekli yazardım. Ve insan neyle ilgileniyorsa onun mesleğini yaparmış ilerde. Ben günlük tutan biriydim sürekli yaşım ilerledikçe edebiyat okudum ve bitirdim. :)