Düşüncelerine dikkat et, duygularına dönüşür. Duygularına dikkat et, davranışlarına dönüşür. Davranışlarına dikkat et, alışkanlıklarına dönüşür. Alışkanlıklarına dikkat et, karakterine dönüşür. Karakterine dikkat et, kaderine dönüşür.
Dürüst olmak bana göre kolay. Ama dürüst olmayı sürdürmek işte o biraz cesaret işi.
Cesaret işi dürüst olmaya kaldıysa bir adım daha ilerlemiş sayılmaz insan. Cesaret işi yürekte olan aklın asi oluşudur. Dürüstlük ise kişilikten gelir. Bunun için cesarete gerek yoktur. Olduğun ya da göründüğün gibi kısmını seversin.
Ben çok yalan söyleyen birisiydim. 24 yaşıma kadar bu böyle sürdü. Sonra yorulduğumu farkettim. Yalanlarını unutmayanlardanım. Kendim hakkında o kadar çok yalan söylemişim ki herkese farklı farklı mahvoldum. Neredeyse tüm sosyal çevremi değiştirdim ve asla yalan söylememeye karar verdim. 8 yıl geçti hala soylemiyorum. Gerçekten dürüst olmak o kadar çok rahatlatıcı ki. Anlatamam :)
Yani değişiyordu. Mesela çocukken okul başladığında Türkçe hocası tatilinizin nasıl geçtigini anlatan bir kompozisyon yazın diyordu. :) Tabii ki güzel geçmedi ama arkadaşlarımın ki iyi geçmişti. Bende yalan yanlış yazıyordum ve sonra ona inanıyordum. :) Herkese böyle böyle tatile gittim diye anlatıyordum.
Benim için son derece kolay ve basit. Dürüst ve açık olunca gizleyecek bir şey olmuyor. O yüzden bir şok konuda rahatım. Yeter ki sorsun alır cevabını 😏
Cesaret falan istemez yalana alışmakla alakalı bence. Alıştığın şeyi bırakmak zor ya da yalanlarla mutlu olan kişi yalanlarla mutlu etmeye çalışıyor da olabilir ama dürüstlüğün cesaretle alakası yok
Kolay değil hatta çok zor. En dürüstüm diye geçinen insanlar bile çeşitli saklanmalar ile kendini kandırmak peşinde çoğu zaman. Dürüst olmak özgüven ister. Bünyesinde biraz olsun korkaklık barınan insanların dürüst olma imkanı hiç yok.
Gizem1845 selam, siteye yeni üye oldum bişey sorcaktım xper puanı yetmiyormuş. mesaj da atamıyorum. rica etsem ulaşır mısın bir kıza sormam daha doğru olur diye düşündüm, ilk seni gördüm ve yazdım. teşekkür şimdiden