Kılık kıyafetleriyle, dinledikleri müziklerle, okudukları kitaplarla, yedikleri yemeklerle vs. İnsanların seçimleriyle şaka niyetli de olsa alay eder misiniz?
İnsanların zevklerini alay konusu haline getirir misiniz?
Hayır getirmem. Herkesin tarzı, beğenisi, düşüncesi farklıdır. Saygı duyarım. Alay konusu haline getirmek insanların üzülmelerine neden olur. Bu sefer bende aynısını yaşarsam bende üzülürüm o yüzden alay etmem tek zevkleri için değil görünüşleri içinde öyle.
İnsanların nasıl zevki olduğu beni alakadar etmez.
Ama, kişiler ahlak kuralları dışında zevkler edinir ise orada müdahale ederim elbette. Müzik, kitap, yemek; kıyafet vb. Şeyler müdahale etmem, edilemez.
Şaka amaçlı da olsa bunun şakası bilene alınganlık gösterir kişilerde ve buna gerek yok.
Alaya alan, alay konusu elbet olur. Bu hayat kısasa kısas yapmayı sever.
Hiç kimsenin zevkiyle alay etmem ben. Benim zevklerim de başkalarına saçma veya komik gelebilir yani sonuçta. Ki zaten benim zevklerim insanların nezdinde makul bir zemine oturmak zorunda da değil. O yüzden alay etmem.
En büyük sorunlarımızdan birisi de başka insanların istediğimiz gibi bir kişi olması oysa onların da ayrı kişiliği var bunu unutmamalı başkalarının hayatlarına müdahale etmemeliyiz.
Hayır, kimin ne tür zevklere sahip olduğunu beni kesinlikle alakadar etmez. Ne giyerse giysin, ne izlersen izlesin ya da ne dinlerse dinlesin. Sonuçlar zevkler tartışmaya kapalıdır.
Nazımın geçtiği kişilerin müzik ve kitap zevlerine laf soylemisliğim olur zaman zaman ama beğenip aldığı kıyafet ya da herhangi bir ev eşyası hakkında ne dalga geçerim nede şayet beğenmemissem fikrimi beyan ederim. Eğer sorduysa da zaten güzel olduğunu duymak için soruyodur. Ona duymak isteği şeyi söylerim. Yalana kaçmıcak şekilde tabi.
Asla, en nefret ettiğim şey bu. Lisedeyken dinlediğim müzik hakkında dalga geçenler vardı ve bir süre sonra o müzikleri açıp tahtada dans ediyorlardı? 😃 İtici insanlardan gerçekten haz etmiyorum...
Doğru bulmuyorum adı üstünde zevk tartışılmaz bunu ben alay konusu yapsam bana öldül vermezler gereksiz buluyorum şayet böyle ortamınızda varsa ya uzaklaşın ya da uzaklaştırın.
yooo getirmem şahsen herkesin bi kırmızı çizgisi vardır onu aşmamak gerekli fakat kişi kendi yaptığı işle alay ediyorsa veyahut başka bi konuda bende şakaya dahil olurum
Alay etmek değilde sakalasiyirum öyle gırgır olsun diye takiliyorum ama tabi kişiye göre değişir eğer bu şakalarımdan rahatsız oluyorsa karışımdaki asla lafını bile etmem karşımdakini tabikisi kırmak istemem
kesinlikle yapmam yapandan da hoşlanmam ama saçma kombinasyon yemekler yiyenlere de şaşırıyorum yumrtaya cips koyan gördüm. gerçi artık çiğköfte de de var :D