Ateist'e bir cümleyle Allah'a inandırmak için birşey söylemeniz gerekiyor diyelim , verdiği cevaba göre dini seçimlerinde farklılık olacagını ve inandırmasını bekliyor.Vereceğiniz cevap ne olur
Cevabın nedir?
+1 yılTek bir soruyla yıkman çok zordur kardeş , bu bir doktorun hastasının hastalığını görmeden tedavi etmesine benzer. Önce sorarsın neden hastasın o da der kulağımda ağrı var semde kulak merhemi verirsin :) ilk sorun neden ateistsin? neden varız? Neden ölüm? Neden müs. seçmedin? Olabilir ama asıl can alıcı sorun 2. Sorudur çünkü onun acısını bulman gerek. Ama sen illaki 1 soru istersen ona şöyle sor
Düşen saçını tekrar yerine takamayan annen nasıl mükemmel saç beden kol cinsel organ kordonbağını vs.tamamlayıp gerektiği günü bilip seni vücudundan attı?
Diğer sorum ise:
hiç görmediğin birşeye inanmadığını biliyorum yıldızlara bak orada görüyorsun ama 3-5 yıl önce yok olmuş olanlarıda görüyorsun yani mantıken sen olmayan birşeyi de görüyorsun , yıllarca buna dikkat etmeyip hata yapan sen ateistlik inancındada bir hata yapmış olmazmısın?01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ardını okumak isterdim🥲🥲
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok iyi bir soru 5 yıldız verdim cevapları takip edeceğim.
113 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbravo 13 eksi daha yok mu bana eksi veren.
Allah'a inanmak için işaret bekliyorsan,daha çok beklersin.
Beklemek yerine etrafındaki her şeye bakıp,aklınla birleştirsen,yeterli işaretten fazlasını bulmuş olursun.
Bi video vardı,avustralyalı birinin müslüman olmasıyla ilgili.İşaret gönder felan diyodu Allah'a ,bu senin son şansın bak hadi falan :D sonra işaret olmuyordu vazgeçiyordu,Kuran'ı açtığında gördüğü ilk ayet de "İçinizde işaret arayanlar için size zaten yeteri kadar göndermedik mi… Etrafınıza bakın… Yıldızlara bakın… Suya bakın… Bunlar ilim insanları için işaretler." Çok etkilemiştir beni :)10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılistediğini bulamayıp,bunu tanrı'nın suçu olarak gören ve ani bir baş kaldırışla "inanmıyorum lan ben" diye kestirip atan insanları da bünyesinde barındıran gruptur.bilmezler ki bu düzen,şans eseri kendiliğinden oluşamayacak kadar kompleks bir düzendir.bir yaradan olmalıdır,ama gerisi için bir şey diyemem..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
39Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 785 cevap paylaştı.
u +1 yılMadem o kadar kolay olacak, neden ateist olmayı seçsin ki? Tek bir cümle ile inancını değiştirecek insan aptal olmalı. Mümkün değil. Ancak diyelim ki oldu, bu kez de bir başka cümle ile "Bak bu da doğru!" der ve geri dönüş yapar.
50 Yorumla İnanmak istiyorsa dünyaya bakması yeterli. Edison'un ampülü bulmasına şaşırırlar ancak ebedi enerji kaynağı olan Güneş'e geldikleri zaman ona açıklık getiremezler. Yedikleri sebze ve meyvelerin nasıl oluyor da aynı topraktan olmasına rağmen kimisi acı oluyor da kimisi tatlı ve ekşi oluyor dediğimiz zaman cevap veremezler. İnanmak isteyen dünyaya baksın yeter.
37 Yorumla- +1 yıl
Güneş ebedi bir enerji kaynağı değildir.Güneş orta büyüklükte bir yıldızdır.Zamanı gelince beyaz cüce olarak soğuyup yok olacaktır.Aynı topraktan çıkan meyve ve sebze mantığı ile,aynı delikten çıkan iki kardeşten biri dahi olurken biri mal oluyor da diyebiliriz.
- +1 yıl
Dünya var oldukça Güneş'de var olacaktır ve kıyamette yok olacaktır. Sanıyorum dolaylı olarak da olsa hem fikiriz. Ancak bana Güneş'in sürekli olarak nasıl orada durduğunu, neden hiç enerjisinin bitmediğini ve diğer yıldızların var oluşunu açıklar mısın ? Tabii Dünya'nın da var oluşunu merak ettim şimdi !
- +1 yıl
Her şey toz ve gaz bulutuyla başladı...
Dünya Güneş'ten önce yok olacak.Bu arada devasa bir meteor çarpmadığını düşünürsek,güneş giderek şişerek Dünya'yı da içine alıp eritecektir.Sonraki aşamada soğuyarak yok olacaktır.Güneş'in enerjisi bitecek zaten.Her şey yok olmaya mahkum.
Güneş'in orada nasıl durduğu için bknz kütle çekim teorisi
- +1 yıl
djaksdjaskldjaskjadsklj Selam Lusa. Napıon kanka? :D
- +1 yıl
Arkadaşım bana ilkokul hayat bilgisi dersi verme de gaz ve toz bulutlarından dünya kendi kendine mi oldu ? Dünya'ya ilk insan ve canlılar da mı kendi kendine geldi ? Daha yaratıcı olmalısın diyeceğim ancak yaratmak ALLAH'a mahsustur. O bakımdan senin vereceğin cevaplar sadece sonuna kadar inkar etmek olacak. . .
- +1 yıl
Neyse,çok yanlış geldiğimi biliyordum zaten.O ilk cümledeki ironiyi anlamanı da beklemiyordum.Cehalet mutluluktur.Mutluluklar dilerim.
1.si tanrı die bişe yoktur bir tek yaratan vardır oda Allah'dır. İnanmak isteyen gökyüzüne baksa güneşe aya baksa denize,kuşlara,çiçeklere baksa yaratan oldugunu anlar yaratmak Allah'a mahsustur.ama insanlar kendilerine öyle bir ilah arıyorki o bizi değil biz onu yönetelim ineğe tapanlar inek konuşsa deseki imana gelin Allah'a inanın onada bida tapmazlar. İnanmak isteyenlere sesleniorm mucize istiyorsanız yeni doğan bebeğin Allah dediğini izleyin onada inanmıosanız domatesin içinde Allah yazdığına bakın onada inanmıosanz sivri biberin büyüyüp aldıgı şeklin la ilahe illallah şeklinde olduguna bakın gene imanmayan denizin içindeki büyük insan şeklindeki kayanın secdeye yatmış şekilde olduğuna bakın insanların hastalıkları olmadan birden öldüğüne bakın inanmak isteyen aynaya bile baksa Allah'a inanır ama maymun dieni bırakalm maymundan geldiğine inansın...
10 Yorumla
+1 yılBazı şeylere inanmamız için onu görmemiz gerekmiyor hissetmekde yeterli mesela rüzgar var bunu görüyor musun ? hayır ama hissediyorsun rüzgar olduğunu diyebilir misin ki rüzgar yok diye.
Belki müslüman yapacak bi cümle değil ama düşündürücü en azından.20 Yorumla
+1 yıl.(Ateistler Kuran-ı Kerimi Arapların yazdıgını söylyor). Kuran-ı Kerimde Muhammed (s. a. v.) ayı 2 ye böldüğü yazıyor. Bundan bir kaç yıl önce Nasa uzaya bir Cihaz yolladı Cihazdan gelen fotoğrafta Ayın tam yörüngesinden gecen Büyük ve Aynı zamanda düz bir çizginin geçtiği görülüyor. Madem bu Kutsal kitabı araplar yazdı bilinen dünya tarihinde ilk aya cıkma tarihi 20 TEMMUZ 1969 (NEİL ARMSTRONG). KİTAP 7. YÜZYILIN İLK ÇEYREGİNE GİRMEYE Bİ KAÇ YIL KALA İNMEYE BAŞLAMIŞTIR O ZZAMAN AYA CIKMA DİYE BİRŞEY YOKTU. EGER AKILLI BİR ATEİST BU YAZIYI OKURSA BENİ ÇOK İYİ ANLAR.
00 Yorumlasınıfta öğretmen öğrencilere Allah'ı gösterirmisiniz demiş
öğrenciler gösterememişler, öğretmen demek Allah yok ki gösteremiyorsunuz demiş,
öğrencilerden birisi de ayağa kalkıp sınıfa sormuş,
arkadaşlar öğretmenimin aklını gösterirmisiniz demiş,
arkadaşları gösterememişler, çocuk; demek aklı yok ki gösteremiyorsunuz demiş,
ne kadar alakalı oldu bilmem ama bunu yazasım geldi...teşekkür ederim...50 Yorumla
+1 yılYa bn bişy demiorum onlara çok denk geldim ve bunaldım artık . adam evrim teorisine inanıo dahası varmı yaa ona inanıcak biri zeka olarak zaten yokları oynuyo git öküze tap diesi gelio insanın garip tipler uğraşamam arasın bulsun gerçeği onun hayatı ..
14 Yorumla- +1 yıl
+5 yıldızladm bnde ...
- +1 yıl
Mantıklı bi soru belki bnde inandırıcak kısa bi cevap burdan bulurum ..
- +1 yıl
- +1 yıl
Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. " Ateist'e bir cümleyle Allah'a inandırmak "
" cevaba göre dini seçimlerinde farklılık "
gülelim mi ağlanacak halimize ?30 Yorumla
+1 yılDüşen bir uçakta ateist olmaz.
and Oscar goes to Klişe tim71 Yorumla- +1 yıl
klişe iyidir :))
"Etrafa baksana, uçan kuşlar... Martılar! Gülen nehir, kuşlar, dallar, güneş. Bu kadar büyük bir düzen nasıl tesadüfen gerçekleşmiş olabilir ki! Kesin bu işte yaratıcının bir barnağı var."
Derim. Oda ışığı görür, nura erer, akça pakça olur. İmana gelir.00 YorumlaAteistler görmediklerine inanmazlar. O yüzden Allah'ın varlığına da inanmazlar. Namus kavramına inanırlar, namuslu-namussuz kavramlarını bilirler. Namus ve şerefini gösterebilirsen Namuslu ve şerefli olduğuna inanacağım der geçerim.
00 YorumlaBenim gibi bir insan bir laf söyledi diye inanç mı değiştirecem? Din pazarlamayın lütfen. Anlatın sadece.
20 YorumlaAtasının maymun olduğuna inanmış birine (çoğu böyle) Maymunlar niye insan olmuyor lan¿ diye sormak istiyorum. (az biraz azınlık var bana denk gelmeyen =) onlar hariç
10 Yorumla
+1 yılatesitlik uçak sallanana kadardır :) hiç söze gerek kalmaz o zaman kendisi erer.
cünkü ucak sallanmaya baslarsa iman gücüyle tekrar ucabiliriz.
amen.51 Yorumla
+1 yılÇok iyi bir soru. İçimden sövdüm. Cevapları takip edeceğim.
83 Yorumla- +1 yıl
awuidsiajisa
+1 yılya yine söylüyorum bu ateistler yalandan yere çamura yatıyolar entelden dantelden geçiniyolar bal gibi herseyi biliyolarda işte iş işten geçince Allah diyecekler de çok geç olucak ozamanda
30 YorumlaOku !
6666 ayetin indirildiği kitabı anlaman için oku ! evreni tek kelime ile kavramanın mümkün olmadığı için oku !
Derdim, anlarsa ne ala=)11 Yorumla- +1 yıl
7 yaşından beri tefsir meal okuyordum.kuranı 3 defa hatim ettim.her yaz tatilinde kurslara katılırdım.2 senedir ateistim. öncelikle sana öneririm en ince detayına kadar oku Kuran ı.öyle yandaş tefsir kitapları değil adam gibi objektif çalışma içeren tefsirleri seç.sonra diğer din mensuplarını kafir diye önyargıyla itham etmeden önce onları da aynı çaba ve incelikle öğren derinlemesine.hala Müslüman ım diyorsan kimse sana yorum yapamaz zaten.
susmaları daha daha çok yardımcı olur, benden demesi.
11 Yorumla
+1 yıllink kadınsa işimiz zor
10 YorumlaBuna benzer cok soru var biraz daha ozgun sorular yaratalim
32 Yorumlainanmayi istemedikten sonra dunyayi versen inanmaz.
10 Yorumlabunu başarabilirseniz demek ki allah'tan daha iyisiniz demektir çünkü allah neredeyse 6400 ayet/cümle sarfetmiştir bunun için :)
20 YorumlaBak simdi kurcagim cumleye ve en iyi cevao sec. Ok?
Musluman olmak ayricaliktir,birakalimda bu ayricalik bize kalsin. Nasiiii ama?12 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=8jwklFQw738çok güzel bir video
00 Yorumlaateisti oyun hamurundan yapılma öküz sanmak da bu olsa gerek.bravo gençler.ağlamaklı oldum yine:(
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 705 cevap paylaştı. Ya sen onu değiştirirsin veya o seni değiştirir. Zor iş.
20 Yorumlaona hiçbirşeye inanmamaktansa müüslümanlığı seçmesinin artı olacağını söyle . enbaştan böyle başla .
yavaş yavaş ikna etmeye çalış00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 610 cevap paylaştı. neden ateistliği seçtin diye sorarsan belki imana gelir
10 Yorumla
+1 yılKoyu katolik birini protestan yapmak için söylenecek cümlelerle hiçbir ilgisi yoktur...
21 Yorumla- +1 yıl
Uzun cümleler kuruyorum :/
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNe gerek var bizim diyceğimiz tek cümleyle müslümanlığı kabul etseler ne hayır gelir.
10 Yorumla Hiç uğraşamam :D Kendime müslümanım ben onlara değil ;)
10 Yorumlaben de sana soruyorum.sen niye müslümanlığı seçtin diye?
21 YorumlaAteistleri Allah'a inandıramazsın çünkü onlar görebildikleri şeylere inanırlar
00 Yorumla
+1 yılZaten inandıkları bir şeye inandırmaya çalışmak çok saçma olurdu.
00 Yorumla
+1 yılKafasına bi saksıyla vur .. Niyesini merak edersen Özelden mesaj at...
00 YorumlaNiye kendi düşüncelerimizi empoze etmek istiyoruz lan hep.
00 Yorumla
+1 yılinsansız uçaklar nasıl uçuo hadi bunu da açıkla derim :D:D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcevap veremeyeceğin soruların cevabıdır yüce yaradan, bu kadar düzen bir tesadüf sonucu olabilir mi? derim ben.dine çok inanmam lakin yaradana sonsuz inancım var.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsoyut seylerin hepsi aklin uydurmasidir.
sevgi ask hirs ofke cin allah hicbiri akil olmadan yoktur10 Yorumla
+1 yılfarklılık yapayım 1 yıldızı caktım hayırlı olsun,
22 Yorumla- +1 yıl
allah razı olsun ablam
Bunlar evrimle maymundan geldiklerini söylüyo o zaman soruyom
İLK MAYMUNU KİM YARATTI?01 Yorumla
+1 yılBir üyeyi milletin ateistliğini giderme çabalarından vazgeçirmek için bir cümleniz olsaydı ne yapardınız?
Git TV izle boşver derdim.23 Yorumla- +1 yıl
Provakasyona şakşak yapıyoruz haydiii 5 yıldız
- +1 yıl
this is it lütven düzgün cevapl verir misin? bir cümlelik :((8
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Öyle bir cümle olamaz :)
40 Yorumlabırakın artık bu kafayı
41 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılateistlere neden gerzek muamelesi yapılıyor ki
00 Yorumla soran ateist galiba :)
00 Yorumla
+1 yılinandırılmasını bekliyorsa o atesit degildir o.O
05 Yorumla- +1 yıl
:) ciddiyemi aldın hisst..ateyizler cok sert olurlar hic biseye inanmazlar ee inanmıyosun ama inandırılmayı bekliyosun.cıkgit ya kimi kandırıyosun dimi tek dertleri atesitler cogalsın neyse bu biraz oldu galiba=/
- +1 yıl
binevi ironi..bosver düsünmeye degmez.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTaktınız kafayı ateistlere sizde.
21 YorumlaBana şu mükemmel düzeni dengeyi açıklasın yeter..
02 Yorumla- +1 yıl
Bu mükemmel düzen ve denge dediğin 1 günde değil; 14 milyar yıl içinde oluştu ve düzene uyamayan her şey de yok olup gitti. Ayrıca hiçbir şey de öyle sandığın gibi düzen ve denge içerisinde değil tam tersine kaos halindedir. İnsan yalnızca en stabil olanda yaşam fonksiyonlarını sürdürebileceği için evrimi Dünya gezegeninde varolmuştur.
- +1 yıl
sen bu düzene mükemmel diyorsan aklından şüphe ediyorum
god will give me justice.
00 YorumlaHer koyun kendi bacağından menüsküs bana ne yahu
00 Yorumla
+1 yıltek cümle ile imana gelmek..heytt
00 Yorumla
+1 yılkabir azabı
00 YorumlaÇarpılcan
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ateist'e bir cümleyle Allah'a inandırmak için ne derdiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım