Bugün dışarıdan bir yemek siparişi vermiştim. Sarmaladıkları kâğıdın üstünde ise böyle bir özür ifadesi ile karşılaştım. Şimdi ben, böyle bir inceliğe sahip bir işletmeye nasıl kızayım? 😍 Yunus der ya mısralarında "Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz." Gerçekten de öyle. İnce düşünceleriyle bizleri gülümseten her insana selam olsun...💐 Peki ya sizin en son görmüş olduğunuz veya göstermiş olduğunuz incelik neydi? 🥰
Dün dışarıda kaldırım taşına oturmuştum ve sağ olsun orada şalgam satan bir amcamız var daha yüksek bir taşı gösterip buraya otur demişti. Sanırım şu an bir tek o var en güncel.
Ayrıca görseldeki gibi olan inceliklerin gerçekten hastasıyım.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle bu da bir incelik. O an görmezden gelip kendi işine de bakabilirdi. 😄
Yaptığımız inceliklerden bahsedelim biraz da asjajjsjs malum incelik görmüyoruz, bugün sıcaktan yanıp Starbucks da orange mango içmeye gidelim dedik arkadaşla sırada muhtemel yaşı 16 17 olan bir kız birden bire çok gerginim dedi şaşırdım neden ne oldu dedim, ilk defa sipariş vereceğim arkadaşlarımın istedikleri de var ama nasıl telaffuz edeceğimi bilmiyorum dedi bende beraber sipariş verelim ben senin için söylerim dedim sıra bize geldi ben kendi istediklerimi söyledim kıza da istediklerini sordum ve çok da güzel telaffuz etti bende ilk önce kendim söyledim sonra sende söyle gayet iyi söyledin diyip cesaretlendirdim ve siparişleri beklerken de kendisinden baya teşekkür aldım, yaşı küçük olduğu için ve ilk defa deneyimlediği için çok tatlı ve normal geldi bana ama kasıntı bir millete sahip olduğumuz için hissettiği şeyleri az çok anladım, benim umrumda bile değil nasıl söylediğim siparişimi alan kişi anladıktan sonra.
Ya senin soruların ne kadar güzel böyle😍 Detaya ne kadar güzel yazmışsın öyle sen. ne güzel demiş yunus emre👌🏻 En son incelik olarak metroda kart basacaktım bakiye bitmiş bir adam gördü hemen geldi benimkinden basabilirsiniz dedi çok ince bir davranıştı ben demeden onun gelmesi
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaaa... İnsanı pamuk gibi eden detaylar bunlar. Böyle insanları gördükçe hala umut edebiliyorum bir şeylere..🌼
Santiyede ustalar beton sonrası merdivenleri duzeltiyorlardi herkes basıp geçiyordu bende kusura bakma usta dedim emeğe saygim sonsuz inmek zorundayım demiştim adamın gözlerinin içi gülmüştü sorun değil demişti
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaaa... Ne hoş bunu dile getirmen karşındakine. 😍 işte biz buna düşünce sahibi olmak diyoruz.
Sigara almak için büfeye girecektim ve kadının yerleri sildiğini gördüm. Kolay gelsin diyerek ayak ucumda kasaya doğru gidip sigarayı alıp geri ayak ucumla çıktım dışarı
Düzenli kan bağışında bulunuyorum belki bir hayat kurtarırım diye herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum belkide bir gün yanınızdan geçecek ve sizin verdiginiz kanla yasayacak belkide bir gün yanyana aynı bankta denizi seyredeceksiniz her sağlıklı bireyin bağışta bulunması gerekir haydi hayat kurtarmaya KS 🥰
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kan bağışında bulunmaktan -bir arkadaşım sag olsun- korkuyorum artık ya...
Hatırlamıyorum dersem nankör ilan edilir miyim? Ama galiba kalbimin çok kırık olduğu birine içimden gelen her şeyi öfkeyle döktüğümde sessizce dinleyip üzülmesine rağmen hiçbir şey dememişti. Özür dilemişti sadece. Ve aslında suçlu olduğu şey çok fazla değildi ve yarattığı problem onun elinde de değildi.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sessizce dinleyip özür dilemesini bir incelik olarak düşündün mü hic? Birisi karşında öfkeli olarak konuşuyor ve sen sakinligini koruyorsun. Üstelik bir de hatanı kabul ediyorsun. Asıl bunu yapmak yerine daha büyük bir tepki verip hatasını kabullenmemesi kabalık olurdu. Olayın detayını bilmesem de dış çerçeveden bir incelik olarak gözüküyor.
İşte o yüzden olabileceğini düşündüğüm için buraya yazdım bir incelik olarak. Düşününce aşağı yukarı her konuda bana karşı oldukça ince olmuş kendisi. Ama ben ona hiç ince olamadım. Onun için bile makul olan sebeplerden ötürü.
Göstermiş olduğum en büyük incelik banane demek. Kimsenin hayatıyla ilgili hiçbir şey hakkında yorum yapıp yargılamamak bence günümüzde en büyük inceliktir. Neyse duyarımızı kastığımıza göre günün sözünü söyleyelim; ‘Yahşi günde yar yahşidir. Yaman günde yetiş gardaş’
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu söze hiç denk gelmemiştim daha önce, teşekkür ediyorum ☘️
Hoşlandığım kıza (kendisi ondan hoşlandığımı bilmiyor) Bursa'dan çikolata kaplamalı kestane şekeri almıştım. Dün akşam planda buluşma durumu yoktu, ancak buluşalım dediğinden dolayı ben de ilk önce eve gitmek için bir başka yerden rotamı değiştirdim. Fakat, gel gör ki, banliyö treni gitmedi ve sürekli aktarma yapmak durumunda kaldım. En sonunda alıp kendisine teslim etti. Bana da "sen benim kestane şekerini sevdiğimi nereden biliyorsun" diye sordu. Çok sevdiğini bilmediğim halde elim boş gitmemek adına böyle bir incelik göstermek istedim. Zira bizler Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşıyoruz ve mutlaka ona vermek için kilometrelerce yol kat ettim.
Bonsoir! Parasını almayı biliyorlar ama hiç inanmam böylelerine. Benim inceliklerim aniden geldiği için pek hatırlamıyorum. İstemsiz yapıyorum zaten. <3
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hiç düşünmemiştim ya bu şekilde, söyleyen birkac arkadaş daha olmuştu.😅 ince düşünce sahibi olduğunuz üslubunuzdan bile belli zaten, hep öyle kalın🌼
Valla ben bu aralar incelik göremedim aksine zorunlu incelik gösterdiler ama iş işten geçip, beni şikayet ettirdiler o zaman incelik gösterdiler dedim kalsın
He normalde yapmam onlarda emekçi sonuçta sonuna kadar bekledim ula benden sonrakiler aldı gitti ftarda bide üstüne üstlük tersliyor 50 dk bekledim ters laf edince bende şartel koptu :)
Bana deseydin ben senin yerine kızardım. Herkese bunu yapsalar günde 5 kilo domatesten ayda 150 kilo paraya cevirsen 3000 lira yapar
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani ilk siparişim değil. Daha önce de siparişlerim olmuştu ve o zaman içlerinde domates vardı. İlk defa bugün boyle bir şey yaşadım. Onda da sağlık olsun dedim. Öyle düşünmedim hiç.
Evet, telefonda eksik bilgi verince bizde iftarı 1 saat geç açmak durumnda kalmıştık ondan. Çünkü sadece ramazan menüsü alırsanız o saatte kabul edililyordunuz.