Yüz yüze iletişimde iş gereği ya da bir şeye ihtiyacınız olduğunda kolaylıkla konuşur musunuz yoksa saatlerce kafanızda kurgular mısınız? Bir de saatlerce düşünüp sonunda cesaret edemeyip vazgeçenlerden misiniz?
Tanımadığınız insanlarla kolay iletişim kurabilir misiniz?
Evet zaten iş gereği bu konuda rahatlıkla iletişim kurabiliyorsaniz insanlarla normal hayatta da yardımcı oluyor size. Genellikle seviyeli, saygılı ve düzgün uslupla yapılan konuşma size ikinci defa nasıl yaklaşılması gerektiğini belirliyor. Özellikle kurumsal ve büyük yerlerde bu daha ön planda olur. İşe alındığım dönemde eski müdürümle yaptığım konuşmadan dolayı bile gitmeden onun sayesinde terfi aldım o kadar önemli diyebilirim.
Evet ve bunun için öncelikle rahat olmak gerek. Girdigin ortamda kendini kasmamalısın. Aslında bu, birçok insanla iletişim kurarak oluyor. Biraz alışkanlık da oluyor. Her söyleyeceğin kelimede çekinir utanırsan çok pis ezerler insanı. Biraz rahat olmak lazım. Tabiki dozunu bilerek.
Meslek icabı her tahslden ve her meslekten insan ile karşılaştım kaldı ki görev olarakta onlara askerlik hizmeti yaptırmak için Engin bir iletişim kişiliği olmadı gerekir.. Yanımda görev yapan çok insan hala beni arayıp sorar.