İnsanlar sürekli eleştirir, bir yorumda bulunur. Onların eleştirisi seni etkiler mi?Dertlendi birileri samki
Ben çok önemsemem, yapıcı eleştiri değilse şayet. Çünkü insanlar, fikirlerini sormadan yorumda bulunmayı çok seviyorlar karşı taraf kırılmış, kırılmamış önemsemeden. Bu yüzden onların görüşlerini de ben önemsemem ☾
Hakaret veya iftira boyutuna gelmediği sürece çok umrumda olmaz. İnsanlar her zaman konuşur bunu engellemek imkânsız. Kontrol edemeyeceğim şeylerin derdini yüklenmek kendime eziyet olur. Bunu yapmam.
İnsanlar illaki benim hakkımda kotu seylsr düşünüyordur ama pek de umrumda olmuyor. Tabi bir doğru eleştiri olur ise de hak veririm o kişiye. Hatta samimi olduğum kişilerin bana benim ile ilgili doğruları soylemelerini isterim, derim de onlara bunu. Varsa bir kötü özelliğim söyleyin diye. Onun dışında beni tanımayan insanların yaptığı on yargılı görüşleri pek önemsemem.
Sadece çok yakınlarımın önemserim. Örnek vereyim şahsi olarak algılamayın sakın. Sitedeyiz ister istemez görünüyoruz burada soru sorup görüşler atıyoruz. Sizin ne düşündüğünüzü önemsemem mesela. Ancak bir iki tane arkadaşım var onların ne düşündüğünü önemserim. Ailemin ne düşündüğünü önemserim, akrabaların ne düşündüğünü önemsemem.
Çok şükür bu konuda çok rahat biriyim. Bazı insanlar o kadar çok takıyor ki. Halbuki hiç gerek yok. Kimse kimsenin hayatını, içini, inancını, düşlerini... bilemez. Dışarıdan yorum yapmak kolay oluyor. O yüzden aldırmamak gerek.
Normal hayatta da mimiklerimi ve hislerimi kontrol eden birisi olduğum için pek önemli değil söyledikleri. İnsanları kolayca görmezden gelebiliyorum. Öyle bir durumda hislerinizin değişmemesi demek herşyi yapabileceğiniz anlamına geliyor.
Eğer hayatımda bir yer edinmeyi basarmış biriyse, önemserim. Diğer türlü başkaları olduğu için önemsemem takmam bile. Ne demiş Mevlana: " Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi bilir."
Ben sadece sevdiğim insanların düşüncelerine önem veririm. Sadece benim için değerli olan bir elin parmağını geçmez sayıda insanın fikri önemlidir benim için.