Yalakalık yapan insanlar iş, okul hayatımızın neredeyse her alanında karşımıza çıkmakta. Amacı emek sarf etmeden sadece süslü cümlelerle birilerinin gözüne girmeye çalışmaktır. Bana göre bu bir süre devam eder ancak bir yerde bocalmaya ve hata yapmaya başlar.
Yalaka veya dalkavuk insanlar kendilerini, zaten olmayan kişiliklerini ve onurlarını satarak yani elinde tutması gereken altınları en ucuza ve en kolayına satarak gelirse geliyor bir yerlere. Sonunda şüpheleri olmasın, kendilerine yazık ederek kaybeden onlar oluyor fakat bu kaybediş en sert kaybediştir. Dalkavukluk yapmaya tenezzül etmeyen insan süreçte zorlanır, sonuçta ise muazzam kazanır..
Bu meşhur her tarafımızda bulunan yalaka tipler kendince göze girmek için uydurduğu laflarla her işini karşılar genelde 😄 Bir çok kez de şahit oldum zaten.. Ama tabi bu böyle her zaman gitmez dediğin gibi 😄 illaki bir gün bocalayacaktır. Bir laf vardır hatta..
İşte, okulda vb. yerlerde kimse emeği ile, çalışkanlığı ile, zekası ile yükselemediği için yalakalık çok arttı. İnsanlar çok karakterli olsalar bile buna başvurup, karakterlerine darbe vuruyorlar. Halbuki başka yollar da var.. Karakterine zarar vermeden..
Yalaka olmasının yanında bir de ( p** ) ise nasıl ne yaparak kazanabileceğinin her zaman bir yolunu bulur. Bunun dışındaki yalakalar için geçerli değildir, neyseki bu tiplere çok denk gelmedim.
Yalakalık da bir yere kadar onların bir şeyler kazacanağını sanmıyorum. Bu hayatta bir şeyleri eliyle tırnağıyla kazanlar sadece kazanabilir bana göre.
Şuana kadar ki gördüklerim üzerine evet bal gibi de kazanıyorlar 😂 İnsanlar pohpohlanmayi, egosunun okşanmasını sevdiği için genelde yalaka insanları severler.
Yalaka tipler her daim kazanır mı bilmiyorum ama bende kaybettikleri kesin. Sevmiyorum sevmediği halde işi için canım cicim ağızlarına girenleri. Ya hep sev, ya nefret et, ya da sana ait olmayan duygular ile yalakalık yapma.
Kazanmis gibi gorunur ama kazanmazlar. Aslinda herkes kimin ne oldugunu bilir yalaka olduklarinida herkes bilir. Zamani geldigi zaman yalakaliklari yuzunden harcanirlar