#SelamGençlik 🍀🍀 Birine insani bir söz verip yerine getirdikten sonra sadece sözünüzde durduğunuz için ekstradan tebrik ister misiniz yoksa bu zaten olması gereken bir tavır mı? #TubaSueda 🍀🍀
Söz verip sözünde durmak bir meziyet mi yoksa zaten olması gereken mi?
Allah'ın ahdini yerine getirirler, verdikleri sözden caymazlar" (Ra'd: 21). Gerek Allah'a, gerek insanlara verilmiş olsun, mutlaka verilen meşru sözde durmak gerekir. "Ahdi yerine getiriniz çünkü ahidden sorulacaktır" (İsrâ: 50/34). Söz vermekle ilgili ayet var bazıları şey der söz verdim yapmak mı zorundayım sözleşmemi imzaladım günü fakat ALLAH ın görmesi yeter çünkü söz verildimi yerine getirilmek zorundadır ben bile mesela içim acıyor söz vermişti birisi:)
Zaten olması gereken bir davranış. Meziyetmiş gibi gösterilmemeli. Ama tabi bu devirde artık sözünü tutan ve sözünün eri insana rastlamak oldukça zor olduğu için sözünü tutan bir insana şahit olduğumuzda büyük marifetmiş gibi görebiliriz, normal bir durum.
Karakter taşıyan kullanan her insanda olması gereken birsey meziyet değil sözünü tutamayan tutamayacagi sözü vereere başka şeyler deniyor o yüzden önemli bir konu 👍