Zaman zaman bu durumu düşündüğüm olmuştu. Sonra hatayı kendim de buldum, şunu anladım; herkesi kendim gibi sanmayacaktım. Kendim gibi sanmadığım için, fazla değere gerek yok. Herkes ederi ve verdiği değer kadar vardır bende.
Olmadı diyenler duygularını bastırmaya çalışmasın bence hepimiz insanız en olmayacak insanlara en olmayacak değeri vermezsek yaşadığımız hayatın bir anlamı da olmaz. Tecrübenin kardeşi hatadır. Değer vermek bir hata değildir. Matematikte de bilinmezliğe bir değer verilir ama yanlış bilinene doğru değeri vermek hatadır.
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Evet oluyor. Bu oldukça can sıkıcı bir durum. Genellikle o şekilde olduğunu anladığım zaman verdiğim değeri misli ile geri alıyorum. Yerini öğreniyor ona göre de bir daha aynı şeyi yapmaya cesaret edemiyor.
Ben herkese gereğinden fazla değer veririm. Bana verilen değerden çok daha fazlasını hem de... Vefa göstermeyi, kıymet vermeyi iyi bilen biriyim. Kaybediyorsam eğer bu yüzden kaybediyorumdur.
Bu konuda ustayım diyebilirim. Değer veririm, karşımdakinden verdiğim değerin karşılığını alamayınca üzülürüm. Tamam daha değer vermiyorum derim, çok değil üç beş gün sonra tekrar değer veririm. Akıllanmayı tercih etmiyorum galiba.
Kesinlikle birçok insana gereğinden fazla değer verdiğim oluyor özellikle bir ilişkiye başladığım zaman karşı tarafı her şeyin üstünde tutup üzülmemesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum her anı her saniyesigüler yüzlü mutlu geçsin istiyorum ama bunu karşı taraftan görememek gerçekten can yakan bir durum oluyor sen onun her bir mimiğindeki duyguyu anlamaya çalışırken onun senin dışardan insanların bile fark edebilicek seviyeye gelince ancak fark etmesi kötü bir hissiyat veriyor neyse güzl boş yaptım okuyanl herkese güzel enerjik ve mutlu bir gün dilerim.
“dinlemeden anladık anlamadan eyledik gerçek erin bu yolda yokluktur sermayesi.” eh tabi yer yer dozunu kaçırdığım oluyor bir stop ettiriyorum kendimi. Hayatımda olan insan benim için önemlidir. Benim için önem arz eden insan değerlidir. Ben sevgimde saygımda değerimde cimrilik yapmam lakin dediğim gibi haddinden fazlaya kaçtı mı durduruyorum. Herkes hak ettiğini alsın ve versin veremedi uzak kalsın. Bencillik birnevi hakkaniyetsizlik bu
Bilmem olmuştur mutlaka. Duygularımı dilediğim gibi yaşamaktan yanayım bu ona fazla gelirse , kendi değerinden fazla bulursa gider zaten çokta kasmaya gerek yok hayatı #içindengeldiğigibiyaşa
Yapabildiği için yapanlardanım. Öyle adıma adim vs sevmiyorum abi ben taktik vs de gereksiz. Tamamıyla kendimi yansıtıyorum. yolun sonunda adam olduğumuzdan gitmek zorunda kalsak bile bu değişmiyor bir arayış belki bir umut bir yerde.
Ben h*uçan insanları anlayamıyorum karşındakinin dediğine inanıyorum, dürüst sanıyorum benden sürekli emek vermemi istiyorlar onlar bir bok yapmıyorlar herkes yalan makinesi olmuş o yüzden artık değer vermiyorum kimseye
Değer verdik yeteri kadar şimdi herkes ederi kadar derdim ama ben değer vermeyi seviyorum. Değer vermeye devam, karşımdaki hak eder ya da haketmez bilemem.
Başım yandı bu konudan, birine kendimden bile daha çok değer verdim ve hayatımın merkezine oturttum. Sonra iyi ki kazık attı da aklım başıma geldi, artık yapmıyorum öyle şeyler.
evet çünkü yalnızlıktan korkuyorum ve insanlar değer çok görünce değer vermeyi bırakıyorlar aslında korktuğum şey yüzünden korktuğum şey başıma geliyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
coooooooooooooooooooooook verdimm ama gereksiz oldugunu anladim