Aynen biz erkekler robotuz hatta direk taşız bizim duygularımız olamaz aynen. Resmen bize bir canavar gibi bakıyorsunuz bırakın artık şu cinsiyetçiliği bir erkekte duygusal veya hassas olabilir kadınlara has şeyler değil bunlar. Bırakın bize robot muamelesi yapamyı.
Beyler sizde (sözüm bahsedeceğim şeyleri yapanlara sadece) yok erkek adam ağlamaz yok erkek şöyle güçlü olur böyle güçlü olur diyip bide sırf kendimi karşımdakine güçlü gösterecem diye bu kadar duygusuz imajı vermeyin. Sizim gibi zihtiyetler yüzünden oluyor bu.
işte bunlar hep toplumsal dayatmalar her 2 cinsiyette de var bu durum oysaki empati yapsak bu toplumsal normları yıkmak lazım ama kimse yapmıyor maalesef empati hala internetten aratılan bir kelime maalesef..
Sosyal ve felsefe gibi derslerde empatiye birazcıkda olsa değiniliyor ama çok üstünkörü geçiliyor. Bence empati ana derslerden birisi olmalı bu kadar arkaplanda tutulup öylesine söylenip geçilmemeli.
Bence onunla ilgisi yok toplumda niyeyse ağlayan üzülen insnalara ezik gözüyle bakılıyor kimse bu duruma özellikle de erkekler bu duruma düşmemek için gizliyor kendini gizlemese a şuna bak ağlıyor ezik gibi derler
Mesela bir okulda bir sınıf düşünelim ve sınıfta 25 erkek var o 25 erkekten 25'ninden de duygusuz olabileceğini düşünüyor musunuz cidden? Neden duygusuz olanları ile muhattap olmayıp duygusal olanları ile konuşnuyorsunuz mesala madem duygusal seviyorsunuz?
Allah her türlüsünü önünüze çıkarıyor seçim sizin şahsen ben yanlış seçim yapmadım, 1 kere yaptım ders aldım sonrasında daha dikkatli olmaya özen gösterdim biraz zorda olsa avantaj sağladı bu bana.
Sen bir çorbanın bozuk olduğunu yemeden anlayabilir misin işte o da o hesap birini tanımadan içini göremezsin ki herkesin alnında bu iyi bu kötü yazmıyor ayrıca erkekler kadınlara göre bence daha iyi rol yapıyor tavlama konusunda burada çok görüyorum iyi davrandı 1 ay sonra bıraktı diye şen olsan mesela o 25 kişinin bir bakışta duygusuz olup olmadığını anlayabilir misin? Ya bir soru sorarsın ya oturur muhabbet edersin kimseyi bir bakışta tanıyamazsın
Yanlış seçim yapmadım diyorsun ama 1 kere oldu diyorsun yanlış olduğunu bilseydin yapmazdın ki bilmediğin için inandığın için yanlış yaptın işte insan bazı şeyleri geç öğreniyor kimisi 1 kişide kimisi 10 kişide idrak ediyor bazı şeyleri
Diyorum ya erkekler kadınlara göre iyi rol yapar bana da öyleleri denk geldi peşimden koştu değer verdi aradı yazdı ama fos sen olsan sende inanırsın bazıları bu konuda master yapmış cidden bilemiyorsun yani ne olduğunu
E fazla masum yüzlü olanlardan zaten korkacaksın bak dünyanın en büyük seri katillerine falan hepsi nasıl masum görünüyor dışardan. Aslında bunu diyerek bir yandan seninde haklı olduğunu doğrulamış oldum evet haklısında aynı zamanda ama sana farklı bir bakış açısıda sunmaya çalışıyorum.
Sonuçta yine aynı kapıya çıkıyor içki de dışardan tatlış meyve suyu gibi ama sarhoş eden bir içecek ya daaaaa atıyorum brokoli dışardan pek sevilmeyen bir sebze ama aslında güzel pardon bu göreceli bir konu neyse dmeek istediğim hiçbir şey göründüğü gibi değil yani
bir şey diyim mi ne kadar doğru bilmiyorum ama bana sıcak olan ya da herkese karşı samimi olan yani ulasabilabilir erkleklerden hoşlanmıyorum zaten bugün biri vardı mesela konuştuğum çok ulaşabilir biriydi iletişimi kestim
E o kadar kolay ulaşılabiliyorsa demek ki vardır işin içinde bi bir şey, demek ki elde etmek istediği bir şey var sende. Bazı kadınlar bunu maalesef anlayamıyor ama. Bedava mala hiç bir zaman güven olmaz. İlla ki işin içinde bir şey vardır.
Ya mesela ben şöyle düşünüyorum ben geçmişte çok acı çektim çok gözyaşı döktüm o yüzden kimsyee güvenim yok kimseyle ilgilenmiyorum ve bu yüzden kim hayatıma sızmaya çalışırsa geri itiyorum kırılmaktan korkuyor insan bazen bana göre geçmişte üzülen biri kolay kolay ısınamaz kimseye her gelene kucak açmaz soğuk birinin peşinden hiç gitmedim ama diğer insanlara göre daha güvenilir geliyor bana
Duygusal olmak her 2 cinsiyet için de güzel değil kankm Kalbini herkesin kirabilecegi kadar açmış olursun surekli yorululursun merhamet için biraz olabilir ama dışarı için olmamalı
Bide fark ettiysen ikinci detayda bunun suçlusunun aynı zamandada çoğu erkeğin ta kendisi olduğunu belirttim zaten tek bir cinse yüklemeden objektif bir şekilde değerlendirmeye çalıştım sorunu.
Toplumsal bu yargıyı bi soruda değiştiremezsin benim demek istediğim de istediğini desinler tüm dünya dese umursama sen duygusal misin duygusalsin bitti
Toplumsal yargıyı bir soru ile değiştirmeye çalışmıyorum sadece 2-3 kişi üzerindede olsa farkındalik yaratmaya çalışiyorum sonuçta bu soruyu sormam bana bir şey kaybettirmez değil mi?
En İyi Cevaplar