Kültürlü insanlar, kendini geliştirmemiş insanlara oranla; yemek yemesinden, konuşmasından, bakışından ve hatta tebessümünden bile belli olur bana göre. Boş zamanını evde yatarak geçirmeyen, kendini sürekli bir şeyler öğrenmeye adayan insanlar doğru kişilerdir. Peki sizin çevrenizde böyle insanlar var mı? Veyahut siz kendinizi geliştirmek için ne yaptınız?
Konuşması, hal ve hareketleri belli eder. Gelişmiş insan bencil olmaz, içinde yaşadığı toplumun ortak çıkarlarını gözetir. Başkasının hakkına tamah etmez. Çevresine faydalı olmaya çalışır. Maddiyata değil, insana ve insan ilişkilerine değer verir. Dünyayı, her istediğini elde etmesi gereken bir yer olarak değil, elinde olanla mutlu olması gereken bir yer olarak görür. Maslow'un ihtiyaçlar piramidinde üst basamaklardadır. İster egolu deyin, kendimi böyle tanımlıyorum.
Karaktere de bağlı. Mesela hiç okumamış, öğrenmemiş ama çok naif olan insanlar da var. Bunun aksine çok okumuş, kendini çok geliştirmiş ama kaba, onursuz, kibirli olanlar da var.
Evet etrafımda böyle insanlar var bence bir ışık parlıyorsa bir insan gözünü kapatmadıgi sürece bu ışığı görür çokta zor olacağını düşünmüyorum. Umarim böyle değerli insanların sayısı artar.😊
Konuşmasından, fikirlerinden, tepkilerinden, tercihlerinden. Bir konu üzerine yapmış olduğu yorumdan. İnsanın yalnızca duruşu bile çok şey anlatabilir bazen.