İşin güzel tarafı bu. Çok zengin olsanda asıl istediklerini alamıyorsun. Al sana 100 milyar $. Gençliği satın alabilir misin? Çaresiz bir rahatsızlığı iyileştirebilir misin? 7/24 mutluluk staın alabilir misin? Atatürk gibi olümsüz olabilir misin?
Güzel olan şeyleri almazdım. Çünkü güzel ve temiz olan her şeye insan eli değdiği an kirleniyor. Bununla ilgili çok etkilendiğim bir olayı da anlatayım. Martin Luther, papazların insanlara cennetten arsa vermesi üzerine 'ben sana parası ne kadarsa veriyorum, bana cehennemi sat. Böylece insanların cennetten başka gidecek yeri olmaz' demiş. Papazda bunun dini yasalara aykırı olduğunu vs söylemiş.
Ki sonrası hristiyanları ilgilendirir. Burada bahsettiği şey hakkında konuşmak istiyorum. Herkes bir şeyler alırken gidip en güzelini seçer, ister. Oysa bazı insanlar daha büyük düşünüp kötü şeyleri alır ki diğerlerine daha güzel bir dünya kalsın.
Ben imkanım olsa kendi gezegenimi alırdım. Çünkü insanlarda önem verdiğim değerlere göre bir hayatın yaşanmasını isterdim. O gezegene kötü kalpli kimseyi sokmazdım mesela. Sadece temiz kalpliler ve çocuklar girebilir gibi bir yasak koyardım hatta ilkin. Çocukların hayallerine ve ideallerine göre okuduğu bir eğitim sistemi olurdu.
İnsanların eşitliğe değil, adalete göre yargılandığı bir adalet sistemi getirirdim. Herkes birbirine merhamet ve şefkatle bakardı. Kimse, kimsenin hakkına giremezdi.. Ama bunları bu dünyada gerçekleştiremeyeceğimi de biliyorum. Çünkü Allah tüm bunların en güzelini, en adaletlisini zaten cennette oluşturdu. Cennet, görüp görebileceğimiz en mükemmel şekilde donatılmışken bir toprak parçasında tüm bu düzeni sağlayamazdım.
Ya da kötü insanların bedenini satın alıp her türlü deney için kullanılmasını sağlardım. Böylece birine kötülük yapmadan önce iki kez düşünürdü herkes. Çünkü cezası denek olmak ve manyak bir bilim insanının eline düşmek.. Sanıyorum ki bunu da hiçbir insan istemez ☾
O kadar zevgin olunca sana manikürcü de lazım olacak. Narin ellerin yorulup yıpanmasın, proje çizimi için de bir makina ressamı al. Bak düşündükçe neler çıkıyor ;)