Sizce ben bir doktora görünüp tedavi görmelimiyim?

Düşüncelerinize çok ihtiyacım var. Yaşama dengem çok bozuldu diyebilirim. Gusül abdestini en az 30 dakika almaktan , normal yaşantımda birşeye dokundugum zaman hemen gidip ellerimi durmadan yıkamaktan , cafede hesabı ödedikten sonra acaba yırtık para mı verdim ya verdiysem o insanın kul hakkına girerim düşüncelerinde olmaktan , karşımdaki insana yırtık para ve yıpranmış para vermekten korkmaktan , ya yırtık para ve ya yıpranmış para verdiysem ya geçmezse o insanın kul hakkına girerim düşünceleri ve sayamadığım onlarca takıntım. Ben böyle yaşamak istemiyorum. Mesela bir arkadaşıma borç para veriyorum o bana aylar sonra borcunu geri veriyor ve benim iç sesim acaba parayı bana 2. kez mi veriyor düşüncesi yaratıyor. Ya onun hakkına girdiysem düşüncesi beni aylarca üzüyor. Ben neden böyle oldum anlam veremiyorum. Sigaram yok alkolüm yok zinam yok kötü işlerle asla işim olmaz ama çok yoruldum artık. Asla isyan etmiyorum hep halime şükrediyorum ama böyle yaşamak beni çok yordu. Evde durmadan suyu israf etmem yüzünden bazen annem ilede tartışıyorum ve bu beni mutsuz ediyor. Keşke elimde olsa da kafama takmasam ama maalesef beceremiyorum. Tedavi almalımıyım onu bile bilmiyorum. İçine kapanık biride değilim. Sosyal biriyimde. Müzik ile uğraşıyorum , lisanslı olarak futbol oynuyorum ve ekstra olarak kpss çalışıyorum. Onca güzel şeyin arasında bu vesveselerin bende kötü etki yaratması beni üzüyor. Tedavi almalımıyım sizce?
Sizce ben bir doktora görünüp tedavi görmelimiyim?