"Hiçbir zaman kafamızdaki kadar harikulade şeyler olmayacağını henüz idrak edememiştim." Ben de hiçbir zaman toplumda "ahlak bekçiliği" yapan insanların saçma sapan kurallarına asla uymadım. Olması gereken insani ahlak ve toplum kuralları uyulması gereken tek kuraldır. Onun dışında ne kıyafet ne sevgi ne takı ne saç ne de başka bir şeyin kuralı dahi olamaz. Yok gece dışarı kadın başına çıkılmazmış yok açık giyinilmezmiş yok eşcinseller sapıkmış yok erkek adam pembe giymezmiş yok öyle bir dünya. Ben bu aptal kurallara uymadım uymayı da aklımdan dahi geçirmedim. Aklı başında olanın da uyacağını sanmıyorum. Uyan varsa da bence kendisine saygısı yoktur.
Bende senin gibiydim. Toplumun her türlü baskısına karşı hep direndim. Ama bu baskı o kadar büyük ki gerçekten bir süre sonra fiziksel şiddete bile dönüşüyor ( bu şiddet dayak değildir , taciz , vs vs ) şu an buna direnecek gücüm kalmadı. Topluma uyum sağlamayı tercih ettim
Bu süreç çok yıpratıcı. Umarım güzelce direnebilirsin. Bu toplum kalıplarını yıkmak hepimizin görevi ama buna sadece bir kişi kalkışınca yükü ağır oluyor
Arkadaşlarımla aynı görüşteyim ve aynı görüşte olan insanlarla yükü paylaşıyoruz elimizden geldiğince. Senin adına da direneceğimden emin olabilirsin..
Kırmaya çalışıyorum henüz.. Oldum olası insanlara dayatılan ve sorgulamadan kabul edilen şeylerden nefret ederim. Ama zincirlerini kırmak kendini bunlardan soyutlamak, küllerinden doğmak zor bir süreç. En büyük korkum birinin himayesinde yaşayan zayıf bir kadın olmak..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
hiç bir zaman bana dayatılan hayatı ve benim için kurulan karaktere sığmadım içimden nasıl gelirse istediğim gibi yaşadım zincirlenmek bana göre değil özgür ruhlu bir insanım beni zincirlenmek isteyene de hep karşı durucam
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Zincir iyidir insanı güvende tutar. Herkeste vardır zincirler. Kiminin zinciri madden yetersizlik, kiminin ki aile, kiminin ki de ruhsal yetersizlik olabilir.
O yolda ilerliyorum. Bir yıldır çok şükür kapıyı aralayıp içeri girdim. Sene sonu yükselişe geçebilirim kendi çapımda. Bütün olasılıklar yolunda giderse 2023-2024-2025 civarı uçuyor olurum inşallah 🍀