Hata olarak görmediğim insanî yanılgılarım var. Onları da ne yazık ki tekrarladığım oluyor. Zaman yaratmak, değer vermek, güvenmeye çalışmak, sevmek vs. Şimdi olsa yine yaparım. Sonucu üzücü olabilir, bunu biliyorum. Ama insanız sonuçta, duygusal tamamlanmalara ihtiyacımız var.
Her ne kadar yapmam desem de bazen aynı hatayı sürekli tekrarlıyorum. Çünkü merak ağır basıyor, acaba sonuç şöyle olsa nasıl olurdu diye devam etmek istiyorsun. Bazen de içinde ukde kalsın istemiyorsun. Sonuç kötü de bitse yaşayım ne olacak, denedim en azından demek istiyor insan. ✨
Aynı hatayı defalarca kez yapmışlığım var. Gülşen'in "en sevdiğim yanlışım" adlı parçasını anımsadım bir an. Ne kadar manidar bir şarkı... Her insanın en sevdiği bir yanlışı muhakkak ki vardır. Ve o yanlışa düşmekten de asla gocunmazlar.
Tam ben diyecektim sen söyledin kardeşim. Düşünceler bir işte. Mabada giden oklar günümüzü yansıtıyor. 🤣🤣🤣 Millette akıl olsa zaten bugün böyle ilişkiler olmazdı.
2. Kez yaptığında hata olmaktan çıkar. Bu bilinçli bir tercih olur. Hatta Resul-i Ekrem asm'ın bir hadisi şerifinde de 'Müslüman iki defa aynı delikten sokulmaz' der. Yani 'ikinci kez aynı hata' diye bir şey yoktur.
Aynı hatayı tekrar yapmamak için bilincimi kullanacağım kesin. Bile bile aynı hatayı yapmam Hata yaptığımı düşündüğümde başta üzülürüm sonrasında çözümlerini düşünür ve o konu da değişime açık olurum.
İlk yapılan hata gerçekten bir hatadır ama ikinci yapılan hata olmaktan çıkar yanlışa dönüşür. Çünkü hata bilmeden veya farkında olmadan yapılan şeye denir, daha önceden tecrübe edilmiş bir hatanın tekrarı ise sadece bir yanlış seçim olur.
Güven meselesi dışında genelde dikkatsiz bir insanım aynı hataları bir kez daha yapabilirim ama güven, hassas bir terazidir. Eğer biz de problem yoksa da karşı taraf için anlayış ve sabır göstermek lazım.
Her başarısızlıktan çıkarılacak bir ders vardır. Buna öğrenme ve tekrarlama diyoruz. Bazen hatalarımı tekrarlayarak daha iyi öğrenmeye ihtiyaç duyuyorum
Yaptım ama yapmamaya çalışıyorum. Yani ikinci hatayı da yapmazsın demek biraz sıkıntı iş ve kırıcı, bazen aynı duruma düşebiliyoruz, önemli olan o işin içinden yara almadan çıkmak ve ders almak...
En büyük günahım tembelliğim. Kurtulamıyorum bu illetten. Hiçbir şey motive edemiyor beni. Bu yanlıştan kurtulabileceğimi sanmıyorum. Aynı çukura 50. defa düşeceğim.
Aynı hatayı iki sefer yaptım. Ama. Pişmanım. Ailem duyarsa o kötü. İşte.. Yapmamam gereken herseyi. Yapmışımdır. En kötüsü de. Arkalarından iş çevırmem