Hislerim konusundaysa bildiğimi okurum bir başkası duygularımı değiştiremez. Ama bilgi, görüş vb. konularda yeniliğe ve yenilgiye de açığımdır. Kimi insan vardır azıcık bildiğini çok şey biliyormuş gibi anlatır zaten kimseyi dinlemediğinden her tartışmanın galibi kendisidir. O yüzden tartışmaya girmem öyleleriyle çünkü ben ne dersem diyeyim o benim dediklerimi kendi seviyesi kadar anlayacaktır.
Benim için fazla uçuk olmadığı sürece yenilik tabiki severim zaman zaman buna ihtiyaçta duyarım ama körü körüne bir şeyi de savunmam bana göre doğru olan herkese göre doğru olmayabilir ya da tam tersi yanlış olan içinde geçerli yani farklılıklara saygım sonsuz. Çeşitlilikle yaşamayı seviyorum.
Yeniliklere her zaman açığım. Herkesin fikrini dinlemeyi severim saygı da duyarım. Ama başkalarının dediğini uygulamak anlamında değil bu. Fikir dinlemeyi sevsem de yeniliğe açık olsam da kendi bildiğimi okurum.
Dediğim dedik bir insan değilim. Bir sorun yaşadığım zaman çevremdekilere danışmaktan çekinen biri de değilim. Hayatımda yeri olan insanların fikirlerini önemsiyorum ve hepsini dinleyip kendi doğrularımda tartıp biçip yeni bir doğru oluşturuyorum.