Bana göre iç güzellik; dış görünüşten bağımsız olarak insanın karakterinde olan güzel davranışlarını, iyi kalpliliğini ifade eder. Ve bence iç güzellik merhameti, saf duyguları, vicdanı ve dürüstlüğü ifade eder.
Duyguların ve karakterin ön planda olup, kişiyi o güzelliğe göre tanıma durumudur. Dışı güzel, içi çirkin birini zamanla bile sevemezsin ama içi güzel birini her zaman sevebilirsin.
Yardım sever empati yönü yüksek merhametli bir insanın içi güzeldir güzel olmasına ama dışı güzel olmayanın kimse içine bakmıyor. Bunu sadece sevgililik veya flört için söylemiyorum. Hem cinsin bile olsa belirli bir statüye sahip olmayan insanın kimse içini merak etmez umursamaz…
İyi kalbini Hayvanlara ve diğer insanlar olan merhametini. Sevdiğine karşı gösterdiği say duygularını İyi bir Vicdana sahip olması, Ve en önemlisi koşulsuz şartsız herkese karşı dürüst olması.
İç güzellik.. farzedelim ki yüzümde maske var maskenin altında yüzüm, yüzümün altında etler etlerin altındada kemikler var. Yüzüm ne anlam ifade ederki. Yüzümün sevilmesi veya merak edilmesi o kadarda önemli değil.
İc guzellik bence iyi olmasi anlayisli olmasi tabiki onemli olan ama gunumuzde daha onemli olan dis guzellik cunku ornegin cikalata alacaksin cikolatanin ambalajina bakip alirsin oncelikle bence onemli olan ambalaj degil ici ama Şu an durum tam tersi