Topu topuna iki çeşit insan var. 1. Dolu kafalı insan 2. Boş kafalı insan Memleketine bakarak insan ayıran kişiler net dar ve boş kafalıdır. Kişinin nerede doğup büyüdüğü değil kendini her anlamda ne kadar geliştirebildiği , gelişime ne kadar açık olduğu önemlidir
Merhaba ; Memleketine göre insan ayırt etmem ama değerlendirme yapabilirim karakter analizi olarak mesela karadeniz yöresi biraz sert mizaçlı tatlı sempatiktir ona göre şerbet veririm veya ege bölgesi insanı ile daha sakin konuşurum :) bu şekilde değerlendirme yaparak hareket ederim iyi geceler iyi bayramlar dilerim :)
Bazı bariz örnekler muhakkak beni genellemelere iter, o genellemelerden yola çıkarak da muhatap olduklarımla tecrübe edilen durumlarda dikkatli davranır tartarım, yoksa her yerden her tip insan çıkabilir elbette...
Ayırmam. Beş para etmez karakterdeki insanlar her şehirden tek tük çıkabilir. Hepsini genellemek doğru olmaz. Ben birebir tanıdıkça bir insanın nasıl bir insan olduğuna kanaat getiririm. Nereli olduğunun önemi yok.
Ben çok yer gezip önyargılarımı yıktığım için asla ne memleketine ne ırkına ne dinine göre insan ayırmam. Çok övdükleri rezil, yerin dibine soktukları ise samimi gelebiliyor. Oturduğumuz yerden atıp tutmamak gerek (: İnsan yaşadığı yerden çok kendine aittir birini tanımak istiyorsanız nereliymiş, ne iş yapıyormuş değil fikirlerini, hissettiklerini, iç dünyasını öğrenin.
Ben memleketine göre kimseyi ayırmıyorum fakat onlar beni ayırıyor. Bir tutturmuşlar ''Yabancı kız'' diye. İsmimi unuttular. Zaten 1 gün sonra kendi ülkeme İrlanda ya dönüyorum. Bari sınıf ayrımı yapmadan gideydim. - İlk zamanlar tuhaf hissetmezdim ama şimdi biri ''Yabancı kız'' dediğinde tuhaf hissediyorum.
Bende memlekete gore yargilamak istemem ama annesi babasi ayni memleketli ve halen memlekete bagliysalar elbette oranin suyunu topragindan ona da birseyler aktarilmistir. O yuzden kisiyi degerlendirirken bi cok faktor etkili olur. Memleket ya da karakter ile sinirlandirmak dogru degil...
Her türden insan var şimdi. Az çok nasıl oldukları biliniyor. Ön yargı da olsa bir şey beliriyor kafamızda ona göre davranıyoruz. Hani şuranın insanı böyle, buranın insanının huyu şöyle gibisinden ayrım oluyor illa ki.
İnsanları dinine, ırkına, veya bulunduğu bölgeye göre ayırmam. Benim için iyi niyetli ve kötü niyetli insan vardır. Bunlarda her ırkta, her dinde ve her bölgede bulunabilir.
Allahima şükürler olsun o kadar sığ bi insan olmadım hiçbir zaman insanlar doğacağı yeri anneyi babayı vs seçemiyor önemli olan kişinin benim için karakteri yoksa her yerde her şehirde iyi kotu insan var
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eveet mesela cinli koreli zencuuuu aman pis hintli seklinde oluyor yapiyorjm coook