Evet 35 yıllık ömrün boyunca bazı dönemlerde kendimi kandırmışligi var. İnsan bazen bir masala inanmak istiyor ya da olmayacak bir hayalin peşinden koşuyor. Bu da ister istemez insanın kendisini kandırmasına sebebiyet veriyor.
Zamanında bu da oldu evet. Böyle sorular gördüğüm zaman öncesinde ne kadar sorunlu bir kafa yapısına sahip olup şimdi nasıl güzel toparladığımı daha iyi farkediyorum. Birçok olumsuz duygu durumun içinde bulunmuş olmaktan memnun olup sanırım kabullenip sindirmiş olmak her şeyi açıklıyor 🥺
Olmayacak duaya amin demedim. Genelde iyi hissettiğim her şeyin peşinden giderim. Peşinden gittiklerimde çoğu zaman beni yarı yolda bırakmadı ve güzel sonuçlar almamı sağladı ama tabi hayatta olmazlarda oluyor bazı anlar ve insanlar insanın kendine dair inancını da zedeliyor kısacası takıldım ama düşmedim diyeyim.
Oldu. Belki olur ya, denemekten zarar gelmez dedim. Herkes haklıymış yanılmışım, insanları değiştiremezsin. Bazılarının karakteri hiçbir zaman oturmaz. 😂
Yanlış anlamak aslında kendini kandırmaktır bir nevi. "Onu seviyor sandım, gelecek sandım, iyi sandım, kötü sandım, sevmiyor sandım..." bütün sanrılar kandırmacadır. O yüzden herkes kandırır kendini, işine geldiği gibi.
Ne kendimi ne de başkasını asla kandırmadım. Kendimi kandırmak kendime karşı yaptığım haksızlık olur başkasını kandırmak ise o insana haksızlık olur. Bu yüzden kandırmak kelimesi bana çok itici geliyor.
Gerçeklerin acıtacağını anladığımda;geçici bir süre için kandırdırdım.. kalbim soğuyana kadar, öfkem geçene kadar. bazen de , biraz dinlenip plan yapana kadar.. intikam soğuk yenir diyerek😃sinsice🤣