İyi insanların varlığına inanırım. Denk gelmek zor ama kendinden başkasını düşünen insanlar mutlaka çıkıyor. Sadece kendine göre doğru olanı yapan veya nesnel olarak görünen doğruları yapanlar diye ayırt ederim.
İnsanlar iyi olup olmadığınıza bakmıyor ki, onların işine yarayıp yaramadığınıza bakıyor. bugünün dünyasında işe yaraması bir tarafa, kendi kendine zarar veren durumdur. yıllar sonra, bir silgi gibi tükendim ben.. başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım mürekkeple yazmışlar oysa, silemedim azaldığında kaldım dersim. iyi olmak dünyanın ayarlarında varsayılan olarak atandığı için insanlar iyi değil de, kötü olduklarında fark edilirler. iyinin iyiliği zaten olması gerekenken, kötünün iyiliğine şükredilir. hiçkimse iyi bir insan için 'kötü biri olmayı da seçebilirdi ama seçmedi o hep iyi oldu' demez, ama kötü bir insan ufacık iyilik yapsa, o iyilik yıllarca konuşulur ve dahası özünde hep iyi birisi olduğu inancı ile daha çok bağlanılır. iyi insanın bir kez yaptığı kötülük, kötü birinin yaptığı bir iyilikle kıyaslanınca, kötü kazanır. ( her şey eig için )
Kıymetlerini gerçekten bilen insanların yanlarında kaldı Myers ^^' ya da cepte zaten bu muamalesi yapmayan insanların yanında kaldı, eylemleri ve sözleri bir olan insanlarin yanlarında da kalmış olabilirler. İyiler bu dünyada daima var kıymetini bilenlere
İyilik kavramı hâlâ yerini, önemini koruyor lakin samimiyeti sorgulanıyor. Biri bir iyilik yapsa önünü ardını sorgulamaya başlıyoruz. "Bu şimdi neden yaptı ki böyle bir şeyi?" tarzında soru işaretleri oluşuyor kafamızda. Sanki iyilik yapmak artık lüks olmuş gibi. Herkes yapamazmış gibi...
Ben buna çok fazla inanmıyorum işin açıkçası. Hayatın boyunca birbirinden iyi ve güzel insanlar tanıdım. Sadece çok fazla ortaya çıkmıyorlar gerektigi zaman görünüyorlar.
İlla ki vardır ama unutmamak lazım en iyi dediğim insanın bile içinde mutlaka azda olsa kötülük oluyor ya da en ufak bir şeyde dışarı çıkarıyor. Ama genelde iyi insanlar filmlerde, hikayelerde maalesef gerçek hayatta yok denecek kadar az.
Ahh be @leyya_gs... Gerçek hayatta da varlar da, dünya onlara karşı acımasız olduğu için çok gözönünde değiller... İyi olmaları nedeniyle üzülen, kırılan, darbe yiyen oluyorlar, sonra insanlara ve dünyaya küsüyorlar.
Devir çok değişti iyi İnsanlar çıkar uğruna birbirini satar kullkanılır sonra tekmeye koydumu bırakır gider oldu, ancak illaki hatta tabiki iyi insanlar vardır bunlara rastlamak imkansız değil sadece kendinizden o karşıdaki iyi insan gibi düşünceksin sen nasıl biri istiyorsan öyle olacaksın zaten çok basit iyi insan her türlü ortamda toplumda hal ve hareketleriyle yıldız gibi parlar her zaman:)
İyi insanlar hala var da kendilerini göstermek istemiyorlar. Çünkü enayi yerine konulduklarını onlarda gayet iyi biliyor. Maddi, manevi sömürmeden rahat bırakmıyor insanlar..
Onlar fark edilmeden yaşamayı tercih ediyorlar. Samimiyetsizliğe dayanamazlar , sevmezler ver uzaklaşırlar. Hayatlarına az dost alır onlar için herşeyi yapar ve saklı tutar. Ve onlar aradıkları kadını düşlerinde sakalar gelmesini bekler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlar badboy seviyor erkekler hileci hurdacı tiplerle arkadaş oluyor. İyi insanlar yalnızlıktan şaşmıyor...