Acıma duygunu ne zaman kaybedersin?

Sevdiklerime zarar gelirse 🔥

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Aslında bana kalırsa bu çok göreceli bir kavram.. Genel olarak zaten aşırı merhamet timsali bir insan olduğum da söylenemez.. Hak eden insana insaflı olmayı tercih ederim kesinlikle.. Bana kimin ne yaptığına göre değişir duygu durumum.. Bana acı veren biriyse karşımdaki insan ben de ona karşı acımasız olabilirim.. Keyifli geceler..
karşımdaki kişinin masum olduğunu düşünmediğimde tamamen kalpsizim mesela bir örnek olması için eğer cehennemde yanmayacak olsam ben aldatan birini kadın erkek fark etmeksizin öldürürdüm acılı bir şekilde bunu bana yapması yüzünden ya da illa ki tanıdığım birinine yapması gerekmiyor bile sırf bunu yapması bile elimden çekeceği her işkenceyi haklı gösterir gözümde bu sadece örnek tabi, tacizci, tecavüzcü, katil, zorba, çocuk ve hayvan istismarı vs vs
Acıma olgusu yine kendileri de acınır durumda olan kimselerin varettiği bir histir, bu kimseler kendilerine acımak yerine başka birilerine acımaya başladıklarında acıma denilen şey de yeryüzündeki yerini almıştır, gerçekte ise acıma diye bir şey hiç varolmamıştır!
Aşk hani gözün döner ya Bi kişi yüzünden tüm aileni üzecek şeyler yaparsın anneni babanı Bn lisede çok fena aşık olmuştum o kişi yüzünden kendimi mahvettin psikolojimi bozdu kendime merhamet etmedim mesela 45 kiloya düşmüştüm
Cevap
60Cevap
Aileme zarar verecek herhangi bir şey vicdanımı siler atar ve benim yanımda kasırga hiç kalır.
Katılıyorum sevdiğime zarar gelirse
Sevgi birini seviyorsam ya da biri beni seviyorsa.. ama onun dışında duygum pek yok
Karşımdaki kişi vicdanımı bana karşı kullanabiliyorsa o zaman orada bir dururum. Her zaman her durumda fazla vicdanlı olmamak gerekiyor.
sevdiklerime zarar gelirse
gözüm bir şey görmüyor
esip geçiyorum
Haksızlık karşımdaki bana haksızlık yapıyorsa vicdanımın bunu ört pas etmesine izin vermem
En çok da bu önemli benim için diğer türlü hep ben üzülürüm yoksa
Hakareti kötü sözü asla kaldıramıyorum. Karsımdaki kişi bana saygısını yitirdiyse ona karsı merhametim de kalmıyor
Birinden aşırı nefret edersem acımam. Fiziksel bir şiddete asla başvurmam ama psikolojik olarak karşı tarafı çökertirim.
Haksızlık, saygısızlık, ben nazikçe davrandığım halde bundan istifade kanka kazmalık dayılık yapılması.
Artık eskisi gibi değilim ruhsuz ve acımasızlaştım yaşadığım sorunlar beni daha sert bir yapıya çeviriyor
İhanet olursa ve bile bile bir şeylere göz yumulursa, cahillikle işte o an vicdanımın fişini çekerim.
Bu durum değişiklik gösterebilir , canım yandığında veya sevdiğim birinin canı yandığında veyahut çok sinirliysem
Bir kişi hayatında çok kötü şeyler gördüyse zamanla körelir insanlara karşı vicdan duygusu diğer duygular ile birlikte silinir
Şu an kimseye acimiyorum kendi kendine gitti belki de insanlarin haketmedigini anladi canim vicdanim
Aklım...
Merhamet vicdan...
Bunlar güzel şeyler
Lakin aklımı gölgelememeli..
Sevdiklerime ve kendime zarar geliyorsa kaybederim.
Canımı yakanın canını gerçekten yakarım ne kadar vicdanlı da olsam acıma duygumu o an kaybederim.
vicdanımın önüne inançlarım ve mantığımdan başka bir şey geçemez
Çok vicdanlı biriyim gerçekten bu duygumu yenersem çok can yakabilirim ama bu huyumu gayet seviyorum
Mevlana derki: acısından acıtma üzülsende üzme vicdanımı kaybetmem
Ailemden birine biri bir zarar verdiği zaman adolf hitleri aratmam.
vicdanın önüne sadece vicdan gelir bir insan kalbiyle dinler bir insanda beyniyle.
Değer verdiğim insana biri zarar verirse veya teşebbüs ederse kendimi tutamam..
Öfke geçebilir, öfkeyle kalkıp zararla oturduktan sonra vicdanın değeri kalmıyor artık
Benim gibi salağın vicdan muhasebesi çetin olduğu için hiç bir şey geçemez.
İnşallah başıma gelmez ama sevdiğim birine zarar gelmesi gerçekten vicdanımın önüne geçebilir
allah kimseye vicdanının önüne geçirmesin. vicdan dır bizi biz yapan.
Yalanını yakaladığımda, bana bi hatası yanlışı dokunduğunda 👍🏻
Öfkem ve bu dünyadaki en kötü şey. İnsan öfkesini yenmeli.
Aileme ya da sevdiğime zarar verirlerse her şeyi yapabilirim
Cocuklara ve hayvanlara karşı var o duygu bende sadece
Tacizcilere tecavüzcülere özellikle de bu suçları çocuklara karşı işleyenlere acımam
nietzsche geçer. o da geçerse zaten ortada ne vicdan kalır ne de ardılları
Sevgilime asılan kızın karnına bıçağı saplarım. Affetmem
iyi niyetim suistimal edildiğinde, sırtımdan vuran olunca, iyi gün dostu olan akrabalara asla vicdanlı davranmam
Bu hayatta vicdan azabı duymadan her şeyi yapabileceğim insanlar
1 Memleketime hakaret edenler başka yok
cocuk tacirliği ve tecavüz karşında canavar olabilirim
Acıma duygusu hissetmek istemiyorum. Acımam git gide azaliyor
Defalarca aynı insan bana acımadığında artık bende acımam kimseye
Ölüm hariç her konuyu vicdanımın süzgecinden geçiririm. Ölümden başkası yalan derler.
Köpek vicdanımın önüne hiç bir şey geçemiyor
Mazluma zulüm edene vicdansız olurum
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır...
değer verdiğim kişilere zarar gelirse
Öfkem 🙄
Sevgi saygı hoşgörü yalansız
Acımasızlığa karşı acımasızlaşırım
Kız o bıçak ne eyvah eyvah 😁
Sınırlarım aşıldığında
Vicdanlıyım her konuda
Dustugum yerde tek basıma kalktığımda
vicdanım yok çok rahat zarar verebilirim
Canım yanarsa, sevdiklerime zarar gelirse
Çocuklarim olmadan asla
benim ozgurlugumun kisitlandigi yerde
Öfkem geçiyor ve sonradan pişman olduğum oluyor
Anneme zarar verirseniz
Piriç pilavı çoksel geçer :D
Sevdiklerime zarar gelmesi , Allah korusun.
Sevdiğime zarar gelirse vicdan dinlemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?