Aslında bana kalırsa bu çok göreceli bir kavram.. Genel olarak zaten aşırı merhamet timsali bir insan olduğum da söylenemez.. Hak eden insana insaflı olmayı tercih ederim kesinlikle.. Bana kimin ne yaptığına göre değişir duygu durumum.. Bana acı veren biriyse karşımdaki insan ben de ona karşı acımasız olabilirim.. Keyifli geceler..
karşımdaki kişinin masum olduğunu düşünmediğimde tamamen kalpsizim mesela bir örnek olması için eğer cehennemde yanmayacak olsam ben aldatan birini kadın erkek fark etmeksizin öldürürdüm acılı bir şekilde bunu bana yapması yüzünden ya da illa ki tanıdığım birinine yapması gerekmiyor bile sırf bunu yapması bile elimden çekeceği her işkenceyi haklı gösterir gözümde bu sadece örnek tabi, tacizci, tecavüzcü, katil, zorba, çocuk ve hayvan istismarı vs vs
Acıma olgusu yine kendileri de acınır durumda olan kimselerin varettiği bir histir, bu kimseler kendilerine acımak yerine başka birilerine acımaya başladıklarında acıma denilen şey de yeryüzündeki yerini almıştır, gerçekte ise acıma diye bir şey hiç varolmamıştır!
Aşk hani gözün döner ya Bi kişi yüzünden tüm aileni üzecek şeyler yaparsın anneni babanı Bn lisede çok fena aşık olmuştum o kişi yüzünden kendimi mahvettin psikolojimi bozdu kendime merhamet etmedim mesela 45 kiloya düşmüştüm
Haksızlık karşımdaki bana haksızlık yapıyorsa vicdanımın bunu ört pas etmesine izin vermem En çok da bu önemli benim için diğer türlü hep ben üzülürüm yoksa