Her konuda bilgi sahibi gibi davranan, sizin bildiklerinizi reddeden ya da küçümseyen, alakasız konularda bile bilgili gibi davranan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence herşeyi biliyor gibi davranıp küçük düşmektense, öğrenme taraftarı olmak, karşı tarafı da dinlemek daha doğru ve mütevazi olacaktır. Kızlar Bir Adım Öne
Pek sevmem bazısı hele bilmediği konuda konuşup doğrusunu söylediğin zaman kendi doğrusunu ispatlamaya çalışıyor seni ikna etmeye çalışıyor. 13 yıldır yaptığım meslekteki teknik bir konu ile ilgili benle inatlaşana bile denk geldim adamın konuyla alakası bile yok.
Yanii muhattap olmam böyle insanlarla kendi hallerine bırakırım sohbete münakaşaya girmem böyle bir insanı kaldırabilecek psikolojide değilim kendimle zor başa cikiyorken kim olursa olsun ilişkimi keserdim gitsin egosunu havasını boş laflarini başka yerde söylesin
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Umurumda olmadığı için bir şey düşünmüyorum kendi düşüncelerim beni ilgilendiriyor. zaten o konuda bilgim varsa o insanın yalanını ya da hatası hemen ortaya çıkartırım devam ediyorsa konuşmaya değmez zaten
Can sıkıcı buluyorum. Bir konuda fikrin olur, belirtirsin. Ama bunu ukala bir tavırla belirtirsen ve yanlış bir bilgi olduğu halde doğru olduğunu savunup durursan asıl kendini küçümsenecek bir duruma düşürmüş olursun...
Guluyorum ben ya. Gunumuz caginda itt gibi uruyolar. Ben bilgilerimi tecrubelerimi. Insanlarla sidik yaristirmak icin edinmedim. Haklisin derim susarim. Gercekten hakliysa zaten benim basarimin onune gecer. Ve bende saygi duyarim. Ama konustugu surece sadece gulerim.😌
En nefret ettiğim insan tipi. Sadece çok ve boş konuşuyorlar. Yani gerçekten bilen bir insan mütevazi ve saygılı olur. Ama onlarınki sadece laf kalabalığı.
Edep haddini bilmektir. Bir insan her şeyi bilemez. Bilmesi de mümkün değildir. Sadece bildiğini sanır , o kadar. Öğrenmek ömür boyu , ölene kadar sürer. Çünkü bilgi uçsuz bucaksız bir okyanus gibidir. Bizim bildiklerimizse o okyanusta bir damla.