İyi niyetli eleştiriler kadar, kötü niyetli eleştiriler de var. Sıklıkla tekrarlanan eleştiriler canımın sıkılmasına neden olur. Bir eleştiri yapılır ve o konu orada kapanır. Aynı şeyi defalarca kez masaya yatırmanın mantığı yok. Bunu yapıyorsan niyetin eleştirmek değil, tartışma çıkartmak adına o kişiyi hedef almaktır.
Doğru bir eleştiri olduğunu düşünüyorsam saydı duyarım nazik kibarca karşılık veririm ama katılmadığım sert bir eleştiriyse aynı sertlikle karşılık veririm
Eleştiriye açık bir insanım genelde ters tepki vermem. Fakat bu eleştirinin kimden geldi ve dozu çok önemli. Yapıcı eleştirin her zaman başımın üstünde yeri var. Yıkıcı eleştiri yapanları ise çok fazla ciddiye almıyorum.
İnsanların ne düşündüğü umurumda olmadığı için tepki vermem. benim kendim için ne düşündüğüm önemli. eğer hakaret değil eleştiriyse sevinirim çünkü kötü bir özelliğim varsa kendimi geliştiririm
Haddi değilken kimse eleştiremez beni, kimsenin düşüncesini sormam. Kendimi geliştirmek için onun bunun fikirlerine dayanmam. Gerekirse saatlerce araştırma yaparım, yüzlerce sayfa yazı okurum. Durduk yere eleştiri yapanlara da misliyle dönüş yapar, ağızlarına tıkarım kelimeleri.
Eleştirilmeyi engelleyemezsin, ben eleştirildiğimde bunu kendi açımdan düşünürüm. Bana göre haklı bir eleştiriyse dikkate almaya çalışırım aksi halde umurumda olmaz.
3 dakika sonra geçiyor. Sağolsun yöneticimizden eleştri ala ala alıştik ve artık pek önemsemiyorum. 3 dakika içinde geçmesi gerekiyor eğer önündeki 5 sene hayatını etkilemeyecekse 3 dakikadan fazla düşünmene gerek yok
Kimin eleştirdiğine bağlı, samimi gördüğüm sevdiğim insanların yaptığı eleştirilerde sorun olmaz hatta hoşuma gider. Diğer insanların eleştirmeleri yapıcı ise olumlu bakarım ama diğer türlü fazla kafa yormam.
Yapıcı eleştiriye varım hatta isterim ki kendimde göremediklerimi fark etmemi sağlasınlar ama gereksiz ve yıkıcı eleştiriye kapalıyım dertlerini duvara rahatlıkla anlatabilirler.
Eleştiri aldığım kişinin bende değerli olması lazım ki dikkate alayım. Onun dışındakiler ne derse ya gülerim komik gelir, haddini aşmışsa kalbini kırarım beni eleştirecek vizyona sahip değiller kendi leş gibi hayatlarına, aynaya baksınlar.