Esasında hiç etmez. Nasıl baktığımız önemli burada. Bana kötü bir davranışta bulunan bir insan ya da hayatımdan kötü şekilde çıkan bir insan için yaptığım iyilik ve fedakarlıklardan pişman olmayı doğru bulmuyorum. Onun bana iyi davrandığı için sonuçta bunu yapmıyorum, çıkar ilişkisinden bağımsız tamamen. Bu sebeple değer vermeyi, fedakarlık yapmayı ben seçiyorum ve sonrasında pişman olmam söz konusu olamaz benim nezdimde. O kişi aktif olarak hayatımda bulunan biri olsa ve yüzüme vursa yine hiç olmaz ancak gözümde küçülür karşı kişi.
Lafını edeceği iyiliği, fedakârlığı yapmasınlar. Kimseden iyilik, fedakârlık dilenmiyorum. Bu tarz şeyler içten gelir. İçinden geldiği için değil de, borçlu hissedeyim diye yapıyorsa o iyilikten/fedakârlıktan hiçbir cacık olmaz.
Kesinlikle arkadaşım. Mümkünse telafi ederim mümkün değilse hoş olmadığını belirtip o andan itibaren bağımı koparırım o kişiyle. Yapılan işe karşılık bekliyordur ki buda menfaatçi bir zihniyete sahip olduğunu belli eder. Değilsede egolu birisidir muhattab olmaya gerek yok.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Eğer her fırsatta yüzüme vuruyorsa yaptığı fedakarlığını, her seferinde önüme atıyorsa gerçekten o zaman koca bir "hiç" olur. Hiç bir anlamı kalmaz benim için. Yapılan şey söylenmediği zaman anlamı olur.
Herzaman değil bazen kilit noktada ya da ayrılırken kırıcı olarak degilde ben seni çok sevdim hep fedakardim beni üzdün falan dese hiç etmez. Nasıl dediğine saygıya bağlı. Kotu sertce hesap sorar gibi diyorsa hiç eder
İyilik yap, denize at diye boşuna dememişler. Bunu yüzüne vurucak kadar aciz bir insansa zaten karakterini çöpe atması gerekir. Bendeki yerini zaten komple silmiştir.
Sürekli sürekli söylenmesi artık tadını kaçırıyor pek bi anlam ifade etmiyor, demekki fedarlık yapmaktansa iyi insan gibi gözükmeye çalışmakmış zihniyeti diye düşündürür
Kesinlikle hiç eder ki zaten yapılan fedakarlıkların da çoğunun tam anlamıyla fedakarlık olduğuna inanmıyorum. Elinde olanı vermek, zaten yapabilecek imkanı varken yapmak feda etmek değil ki. İmkanın yokken yapmak sende olmayanı bir şekilde var etmek feda etmektir bana göre. Biraz canı yanmalı insanın ki feda olmuş olsun öyle al gülüm ver gülümle olmuyor. Bir de bu yüzüne vurulunca ister istemez gözünde değerini yitiyor.
Yani kimse kusura bakmasın da karşındaki sana bile bile gözün içine bakarak nankörlük yapıyorsa insan sinirlendiği zaman söyleyebilir yoksa normal zamanda söylenmez tabii ki
Eğer ortada yapılan büyük bir fedakarlık varsa ve ben bunu bile bile günün birinde hainlik yapıyorsam sırtından bıçaklıyorsam evet yüzüme vurulmasını hakediyorumdur