Ailem dışında kimseye karşı bu hissi duymadım. Çünkü kimseden helallik isteyecek kadar büyük hatalarım olmadı ya da karşılığı tarifsiz iyilikler görmedim. Hakkına girmediğim kimseden helallik istemem. Bu büyük ve anlamlı bir cümle benim için. Ufak tefek hiçbir şey için kullanmam.
Beraber bir iş yapılınca ve alışveriş yapınca genelde kullanırım helallik isterim ama kul hakkı vs durumlarda gerçekten haksizsam yine helallik isterim istemekte gerekiyor ama asla hakkıma giripte beni haksız yere harcayanlara hakkımı helal etmiyorum var öyle en yakınimda hem akraba hem iş ortağı oluyorlar kendileri bir liram dahi yendiyse hakkım haram olsun ramazan boyunca bu duayı ettim inşallah ta kabul olur selam verirken bile yerin dibine giresim geliyor hayret ediyorum onlar benim nasıl yüzüme bakabiliyorlar Allah bin türlü belasını versin onların şeytan diyor yaz o o*ruspunun numarasını gördüğün yere bedava şey yapılır arayın diye ama yapmıyorum bana yakışmaz 😏
İsterim fazlasıyla da umurumda olur. Lakin üzerimde bir hakki varsa bu durum geçerli. Ama diyelim hakkı yok ve sadece kalbini kırdım ya da başka bir şey oldu helalligimi almak isterim
egerki canim cok yandiysa hellalik istememde vermemde cunku helallik apayri birsey icten olmadigi surece verilen hellaligin yalan oldugunun kanindayim onun icin istemem
Helallik sadece annem ve babamdan isterim. Onun dışında helallik alacak kadar birine muhtaç olmadım. Bana yapılan iyi ne varsa karşılığını misliyle vermisimdir. İçim bu konuda çok rahat.
Eskiden canı yürekten cevaplardım bunu, ama artık öyle yapmıyorum.
Birisi vaktimi çalacak, ruhani olarak beni üzecek, hiç hak etmediğimi yaşatacak ve devamında '' alelade '' bana sorarsa helalliği ben de helal ettiğimi söylerim. Allah görüyor, kalben kusura bakmasın kimse, helal değil öyle patavatsızlara. Zira eğer bize zararı dokunanlara hakkımızı helal edersek, bu kez de kıymetli insanlarla onları bir tutmuş oluruz.
Hayır, yapılan şeyler varsa ortada eğer hepsi için teşekkür ederim sadece o kadar. Helallik boyutu bana çok fazla geliyor. Abartı ve fazla, bu konuda sadece ailemin hakkı vardır üstümde, özellikle annemin. Onların haklarını da ödeyemem zaten...
Bir daha görmeyeceksem ve helallik isteyecek fırsatım olmayacaksa isterim. Kapattığım hesabımdan giderken de istemiştim. Ona bile laf edenler çıkmıştı. Ama bu benim için hobi değil, alışkanlık gibi. Çünkü istemeden birini kırmış olabilirim. İnsanların kalbin açıp da bakamayacağıma göre helallik istemek en mantıklısı ☾
Çooook nadirdir benden helallik isteyen. Çok hakkıma girdiler orası ayrı mesele. Allah'ın izniyle kin tutmamaya çalışıyorum. Benim vekilim Allahtır. El vekil. Allah şüphesiz rahmeti bol olandır rahmetinin bolluğu kadar adaletide boldur o halde ben herşeyimi Allah'a teslim ediyorum. Kendine yaslanan değil Allah'a yaslanan dik yürür.
Eğer hakkına girdiysem evet kesinlikle almam gerekiyor çünkü bu çok ciddi bir mesele diğer tarafta beni çok zora sokabilir sadece helallik almak değil eğer pişmanlık duygusu yaşıyorsam o insandan affettiğini duymak isterim
Aslında işim dışında şimdiye kadar herhalde hiç helallik almadım, işte de giderken amcalar teyzeler hakkını helal et diyor bende sende et sende diyorum 😇
Bu biraz zayıf noktam. Karşımdaki insanın karakterine bağlı. Gerçekten duruş sahibi, düzgün bir insansa isterim ama değilse haksız da olsam ahirete bırakıyorum. Ahiret biraz çetin geçebilir..
Akraba hariç kimseden helallik almam benj üzen varsa da sevsem bile helal etmem kendisi şu an mutlu ise diğer dünyada kapıda beni beklesin hiç bir şey kolay geçmedi