Doğrusunu bildiğim yalanları, bilmemeyi dilerdim. Çünkü yalan olduğu halde, doğrusu aklımdaydı ve yalan kalsaydı. Çünkü yalana insan bazen kanıyor, gerçekler can yakıyor. Mazide yaşadık geçti, gitti tabi. Acı tatlı tecrübeler.
25 yıllık hayatımda bildiğime pişman olduğum tek ama tek şey din konusuydu. Bütün kutsal kitapları okumak, din tahkikatı yapmak, evrimin dinamiklerine kadar uzanıp kafa yormak ve bütün bunların neticesinde ortaya çıkan büyük bir kandırılmışlık hissi. Bu sadece kandırılmışlık hissi değil, dünyadaki kötü insanların da tıpkı iyi insanlar gibi aynı akıbeti paylaşacak olmalarının verdiği rahatsızlık. Hepsinin de koca bir hiçlik deryasında kaybolmaları.
Bilmek istemediğim hiçbir şey yok. Ben her şeyi bilmek isterdim. Bilmemek, gerçekleri değiştirmiyor neticede. Ben bilmeyince o gerçekler değişmeyecekse, o gerçeklerin ne olduğunu bilmeliyim diye düşünüyorum. Beni çok üzecek olsa da her şeyi bilmek isterdim.
Üzerimde huzursuzluk etkisi yaratan hiçbir şeyi bilmemeyi dilerdim. Gerginliğe, strese asla gelemiyorum. Rahat bir kafa için huzursuzluk etkisi yaratan her bir şeyden uzak kalmayı tercih ederim.
Ah... Hiç unutmadım ki.. Keşke bilmeseydim.. Keşke söylemeseydin bana.. Bunu öğrendiğimde günlerce ağladım. Kimseye de hesap sormadım, paramparça oldum. Aslında konuşsam beni dinlerler ve utanırlardı. Sınıftaki tanıdıkların (ben onlara arkadaş demiyorum) arkamdan konuştuklarını sınıftaki bir arkadaş söyledi bana. Niye söyledin niye? Kötülüğünden söylemedi, tamamen düşüncesiz ve patavatsız oluşundan söyledi. Çok üzülmüştüm, ben sevemedim bu insanoğlunu. Keşke bilmeseydim de şimdi hepsini güzel hatırlasaydım.. Aslında kötü insan değillerdi, hepsi özünde iyiydi ama kırıldım bir kere. Aradan 10 yılı aşkın süre geçti ve içimdeki o kız çocuğu hiçbirini affetmeyecek. Ne zaman hatırlasam buruk olurum. Bazı yaraların izi kapanmıyor. Neyse ki geçti, gitti. Sokakta görsem selam vermeden geçeceğim kişiler onlar
İhanet duygusunu hiç tatmamayı isterdim. Bilmemek istediğim şeyde yakından tanıdığım bir çocuğun istismar edilmesi bu durum beni o kadar üzdüki aylarca uyuyamadım depresyona girdim her şey siyah beyaz görünmeye başladı ve insanlara olan güvenimi kaybettim
Bende bi kendimi biliyorum işte düşün dbfjf 2 saniye de gaza gelebilme gibi özelliklerim vardır, bi 2 saniye sonra de eski halime dönüyorum ama olsun fjdjfj
Düşündüm de cidden bilmemeyi istediğim bir şey yok. Öğrendiğim iyi/kötü her şeye bir tecrübe olarak bakıyorum. Öğrenmek, öğrenmemekten daha iyidir. Acı gerçekleri severim.😄