Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
İnsan neden korkarsa mutlaka onu yaşıyor. Evrene nasıl mesaj yolluyorsak artık pat diye o korktuğumuz başımıza geliyor. Benim de çoğu kez aklımdan geçen başıma gelir. Bazen biri gelir aklıma, iki saniye sonra da mesajı gelir. Bşr kere de bir konu hakkında bir arkadaşımı kollardım. "Hayır o öyle biri değil, yapmaz" derdim. İçimdeki ses bana dedi ki "ya yaparsa" dedi ve sonuç evet yaptı. Çünkü korkuyordum onun hakkında yanılmaktan. Bazen korkmamak gerekiyor ama insanın elinde olmuyor..
Hayatımda sadece bir kere oldu bu. Ortaokuldayken, bir gün ciddi anlamda akıl sağlığımın bozulacağını düşünmüştüm. Onunla ilgili senaryolar geçmişti kafamdan. Neden bilmiyorum. Gerçekten oldu. İçime mi doğdu, o zamanlar kötüydüm de işin ilerleyeceğini bir şekilde biliyor muydum, yoksa sadece hayal gücümün ürünü olan bir tesadüf müydü bilmiyorum. Ama tamamen aynı senaryolar olmasa da (benim senaryolarımda arkadaşlarım destek oluyordu, gerçek hayatta tam tersi oldu) neredeyse içime doğduğu gibi oldu her şey, hatta daha kötüleri oldu. Ömrüm boyunca da bununla yaşayacağım. Teşekkürler Allah’ım. Okuyan var mı bilmiyorum, okumayın, sadece yazasım geldi. Kim bu deli demeyin şimdi.
Tahmin edilmesi zor olmayan olaylarda aklımdan geçenler gerçek olur genelde. Bu da histen çok objektif bakabilmekle alâkalı çoğu zaman. Ama hislerime de güvenirim. Belirsiz durumlarda mutlaka bir şeylerin mesajını verirler.
Geliyor evet aklıma gelen başıma geliyor mesela geçen bir arabanın altında ezilmek nasıl bir şey olur diye düşünmüştüm. Neyse gerisini anlatmayım ufak bir kaza geçirdim neyseh ım fine nazar var nazar 🤪🤣
Ben Allah tarafından korunduğumu düşünerek bir şey içime sinmiyorsa mutlaka altından bir şey çıktığını kaçıncıya gördüm bilmiyorum başıma gelse de yine de teğet geçiyor çok şükür.
Yani çoğu zaman diyebilirim eğer gerçekten hissetmek istersem Olabiliyor çünkü takıyorum ve psikolojiden hiç gitmiyor kötülüğü çağırıyorsun derler ya o misal ఌ
Gelir. Genelde hislerim aşırı kuvvetlidir ve bir şeyin olacağını önceden kestiriyorum. Tabi arada bazı istisnalar oluyor. Olmasaydı ermiş olurduk zaten. :)